Архів новин

12 октября 2020

СНУ імені Володимира Даля отримав обладнання для нових лабораторій

За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» за грантом «Модернізація інженерної освіти для підтримки конкурентоспроможності промисловості Луганської області» Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля отримав комп’ютерне устаткування та софт для спеціалізованих лабораторій ChemLab та MechLab.

Лікарні отримали понад 1,3 млрд гривень на підвищення зарплат медикам у вересні та жовтні

Із 1 вересня підвищено зарплати лікарям – на 70 %, фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою усіх спеціальностей – на 50 %, молодшим медичним сестрам – на 25 %.

Медичні заклади, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну допомогу, медичну реабілітацію та екстрену допомогу, отримують від Національної служби здоров’я України додаткове фінансування для підвищення зарплат медпрацівникам із 1 вересня.

За добу в області зафіксовано 26 нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – три особи, Лисичанськ – п’ять, Біловодський район – три, Кремінський – чотири, Марківський – дві, Новопсковський – три, Попаснянський – одна, Станично-Луганський – чотири, Старобільський – одна.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1852 людей.

З них одужали – 721; лікуються – 1108 осіб (217 – стаціонарно, 891 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 76,1 %.

Піротехніками області виявлено 36 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 11 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 4,06 га території в Станично-Луганському районі та у лісосмузі поблизу смт Борівське.

Загалом виявлено та вилучено 17 артилерійських снарядів, 16 мінометних мін та три інженерних боєприпаси.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

Велике будівництво: в Станиці Луганській реконструюють стадіон

У рамках ініційованого Президентом України «Національного проєкту «Велике будівництво» триває реконструкція споруд КУ «Стадіон «Нива» у Станиці Луганській.

Наразі будівельники бетонують доріжки для атлетичних вправ, працюють над ущільненням гравію та вирівнюванням поверхні для асфальтування, укладають шар ґрунту під трав'яне покриття, продовжують облаштування баскетбольного майданчика.

Внесені зміни до умов Державної програми «Доступні кредити 5-7-9%»

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку надання державної підтримки мікропідприємництва та малого підприємництва, згідно з яким реалізується програма «Доступні кредити 5-7-9%».

Внесені зміни до програми стосуються лібералізації низки вимог до суб’єктів підприємництва в частині підвищення максимального рівня їх річного доходу до еквіваленту 10 млн євро та виключення з Порядку вимоги до обов’язкової прибутковості діючого бізнесу – рішення прийматимуть банки-кредитори.

COVID-19: у 12 районах та трьох містах Луганщини відсьогодні уведено «помаранчевий» рівень небезпеки

На засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Тож, у Луганській області «помаранчевий» рівень встановлено у містах Лисичанськ, Рубіжне, Сєвєродонецьк та у Біловодському, Білокуракинському, Кремінському, Марківському, Міловському, Новоайдарському, Новопсковському, Попаснянському, Сватівському, Станично-Луганському, Старобільському, Троїцькому районах.

Новий розподіл набув чинності з 00:00 години 12 жовтня 2020 року.

Луганській області не підходять загальні стандарти, - Сергій Гайдай обговорив проблеми медицини регіону з представниками НСЗУ

Очільник області Сергій Гайдай зустрівся з директором Департаменту договірної роботи Національної служби здоров’я України Андрієм Віленським.