Архів новин

07 октября 2020

Заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко обговорив із журналістами питання захисту та розвитку інформсфери Луганщини

Із робочою поїздкою Луганську область відвідав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

«Інформаційна війна – це єдина війна, яку ми програємо вщент. Тому вкрай необхідно визначити чітку державну стратегію протидії російській пропаганді. Це має бути комплекс заходів, починаючи від технічної протидії ворожому сигналу, до створення якісного спеціалізованого контенту», - зазначив очільник області Сергій Гайдай під час зустрічі із заступником міністра.

Фінансування пенсій в області відбувається згідно з графіком виплат

За повідомленням Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, станом на 7 жовтня 2020 року профінансовано виплату пенсій в області в сумі 324,82 млн гривень.

З них профінансовано:

- центр поштового зв’язку – по 9 жовтня та 3 % 10 жовтня;

- установи банків – по 7 жовтня.

Фінансування відбувається згідно з графіком.

Заборгованість із виплати пенсій відсутня.

Актуальні аспекти новел законодавства стосовно поновлення договорів оренди землі

У розвитку економіки України надзвичайно важливу роль відіграють земельні відносини. Сьогодні на етапі завершення земельної реформи в Україні з’являються нові види земельних правовідносин, оновлюються їх суб’єктно-об’єктний склад, зміст, підстави набуття, зміни та припинення. Таким чином, відбувається переформатування земельних правовідносин і векторів їх розвитку. Належним чином урегульовані відносини власності на землю як на основний економічний ресурс сприяють оптимізації всіх напрямів економічного розвитку.

У Лисичанську створено ще один дитячий будинок сімейного типу

На Луганщині створено новий, вже двадцять четвертий, дитячий будинок сімейного типу. На цей раз у Лисичанську.

Марина та Євген Понедільченки продовжили традицію батьків, Людмили та Василя Ковріженків (вони вже дев’ятий рік виховують дітей, які з різних причин не мають змоги зростати в оточенні рідних батьків).

До дитячих будинків сімейного типу на спільне проживання та виховання переважно влаштовують дітей, які перебувають у родинних стосунках.

Громадська рада при облдержадміністрації провела засідання у Шульгинській ОТГ

У рамках реалізації Регіональної цільової програми сприяння розвиту громадянського суспільства у Луганській області на 2017 – 2020 роки 6 жовтня відбулося виїзне засідання низки постійних комісій громадської ради при Луганській облдержадміністрації.

Захід відбувся з ініціативи члена згаданого консультативно-дорадчого органу Володимира Коломацького.

На Луганщині зафіксовано 61 новий випадок COVID-19. В Україні черговий антирекорд – 4 753

Географія виявлених в області захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 21 особа, Лисичанськ – сім, Рубіжне – десять, Біловодський район – шість, Кремінський – дві, Марківський – п’ять, Міловський – три, Новоайдарський – шість, Станично-Луганський – одна.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1393 людей.

З них одужали – 676 (55 за останню добу); лікуються – 698 (150 – на стаціонарі; 548 – амбулаторно).

Унаслідок пневмонії, спричиненої коронавірусом, помер 72-річний житель Біловодського району.

Уряд спрощує механізми надання послуг переселенцям за допомогою мобільного застосунку «Дія»

Прийнято постанову Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи» щодо спрощення надання послуг для внутрішньо переміщених осіб за допомогою мобільного застосунку «Дія».

Змінами запроваджено електронну версію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи у мобільному застосунку «Дія».

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 2,6 млрд гривень

Протягом січня-вересня 2020 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 634,7 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом 2019 року надходження збільшились на 217,3 млн гривень.

Важливо, що зростання досягнуто з усіх бюджетоутворюючих податків.

Зокрема, 1 млрд 932,7 млн гривень отримано за рахунок сплати податку на доходи фізичних осіб, що в порівнянні з минулим роком більше на 202,7 млн гривень.

Єдиного податку надійшло 282,7 млн гривень, що перевищує минулорічний результат на 24,2 млн гривень.

Паперову Книгу відгуків та пропозицій замінено на сучасні цифрові інструменти захисту прав споживачів

Набув чинності наказ Мінекономіки, який  скасовує обов’язковість ведення Книги відгуків та пропозицій. Це – черговий крок у напрямі дерегуляції, цифровізації бізнес-процесів та зменшення застарілих норм. 

До цього підприємці були змушені витрачати час та значні кошти на адміністрування Книги відгуків та пропозицій, яка знаходилася у кожному торговому відділі та залі закладу громадського харчування.

Стартує конкурс статей для педагогів «Вікіпедія для школи»

З 20 жовтня по 20 грудня 2020 року вдруге відбуватиметься конкурс статей у найбільшій онлайн-енциклопедії українською мовою «Вікіпедія для школи».

Мета проєкту – наповнити українську Вікіпедію якісними статтями, які мають великий запит серед учнів та пов’язані зі шкільною програмою.

Взяти участь можуть педагоги, які наразі працюють чи мають досвід роботи в закладі освіти та/або педагогічну освіту. Їм потрібно зареєструватися в українській Вікіпедії і заповнити анкету.

Президент: Україна чітко виконує всі критерії у межах безвізового режиму з ЄС

Україна чітко виконує всі критерії у рамках безвізового режиму з Європейським Союзом. Щойно дозволить епідемічна ситуація, українські громадяни знову зможуть подорожувати до країн ЄС. На цьому наголосив Президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС.

«Європейський Союз відзначає значний прогрес України у реалізації ключових реформ за останній рік. Це запровадження ринку землі, це ухвалення банківського закону, розвиток децентралізації, старт роботи Вищого антикорупційного суду», – заявив Глава держави.

Президент України: Ми будемо рухатися в напрямку угоди про «промисловий безвіз» із ЄС

На 22-му Саміті Україна – Європейський Союз українська делегація представила бачення щодо оновлення Угоди про асоціацію у сфері торгівлі та секторальної взаємодії, заявив Президент Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками Саміту.

Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків лісових пожеж у Луганській області на 8:00 7 жовтня

Наразі продовжується ліквідація окремих осередків локалізованої пожежі на площі 150 га в районі с. Гаврилівка (осередок № 3).

Крім того, упродовж доби на території Луганської області виникли 43 нових пожежі, з яких не ліквідовано чотири.

Найзначніші з них – в Станично-Луганському районі.

Так, біля с. Болотене сталося загоряння сухої рослинності та чагарнику на площі 120 га.

Поблизу с. Старий Айдар – загоряння сухої рослинності та чагарнику. Пожежу локалізовано о 7:50 6 жовтня на площі 10 га.

До гасіння пожеж залучено 1124 особи та 272 одиниці техніки.

Володимир Зеленський: Відносини України та ЄС – це насамперед про спільні цінності, які ми поділяємо й поширюємо

Під час 22-го Саміту Україна – Європейський Союз були окреслені подальші кроки активної співпраці та взаємодії, заявив Президент Володимир Зеленський на прес-конференції за підсумками форуму в Брюсселі.

Глава Української держави подякував за організацію та проведення Саміту, який відбувся попри всі виклики, пов’язані з протидією COVID-19. Президент відзначив, що цей захід став першим «живим» самітом з країною-партнером ЄС від початку пандемії, що є додатковим свідченням пріоритетної уваги до співпраці з Україною.

Спільна заява за підсумками 22-го Саміту Україна – ЄС

м. Брюссель, 6 жовтня 2020 р.

Президент України Володимир Зеленський, Президент Європейської ради Шарль Мішель та Віце-президент Європейської комісії Жозеп Боррель від імені Президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн зустрілися сьогодні у м. Брюсселі для проведення 22-го Саміту Україна – ЄС та виступили з такою заявою.

У Міловському районі відновлюють автошляхи

Завершується поточний середній ремонт автомобільної дороги О130801.

Роботи проводяться у напрямку Микільське – Морозівка – Мусіївка – Бараниківка на ділянці км 8+000 – км 13+000.

Відновлення дороги організовано за рахунок коштів державного дорожнього фонду. Підрядник – ТОВ «Євробуд компані». Вартість робіт становить 37 011,436 тисяч гривень.

На полях Саміту Україна – Європейський Союз підписано низку двосторонніх документів

У Брюсселі на полях 22-го Саміту Україна – Європейський Союз у присутності Президента України Володимира Зеленського та Президента Європейської ради Шарля Мішеля було підписано низку двосторонніх документів.