Архів новин

29 октября 2020

Система електронного декларування в Україні буде працювати – Володимир Зеленський розпочав термінове засідання РНБО

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського розпочалося термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо невідкладних заходів, яких має вжити держава після рішення Конституційного Суду щодо неконституційності окремих положень закону про запобігання корупції та статті 366-1 Кримінального кодексу України.

Сергій Гайдай звернувся до міжнародних донорів стосовно надання допомоги постраждалим від пожеж

Про це голова облдержадміністрації Сергій Гайдай повідомив сьогодні, 29 жовтня, під час онлайн засідання «круглого столу», у якому взяли участь представники світової донорської спільноти.

Захід організували за підтримки Управління Організації Об'єднаних Націй з координації гуманітарних справ.

Для громади Золотого придбали нову комунальну техніку

Комунальне господарство територіальної громади міста Золоте поповнилося спеціалізованою технікою для прибирання сміття: екскаватором-навантажувачем та двома причепами до трактору.

Про це повідомив керівник військово-цивільної адміністрації м. Золоте та с. Катеринівка Олексій Бабченко.   

Треба мати величезне серце, щоб працювати в цій сфері, – Сергій Гайдай привітав соцпрацівників області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистостях з нагоди Дня працівника соціальної сфери.

В облдержадміністрації обговорили роботу лікарів під час пандемії COVID-19

Заступник голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська в режимі відеоконференцзв’язку провела нараду з керівниками закладів охорони здоров’я щодо опрацювання тактики маршрутизації пацієнтів з COVID-19.

У вітальному слові заступник очільника області подякувала лікарям, які у перших рядах тримають оборону від коронавірусу. Вона підкреслила, що головними рисами лікарів навіть в умовах пандемії мають залишатися професіоналізм, людяність та повага до пацієнтів. Озвучено найголовнішу проблему області у боротьбі з COVID-19 – погане забезпечення лікарень медичним киснем.

За користування надрами цьогоріч сплачено понад 114 мільйонів

У січні-вересні 2020 року до зведеного бюджету України надійшло 114,3 млн гривень рентної плати за користування надрами.

Крім того, за цей період до бюджетів усіх рівнів перераховано рентної плати:

- за спеціальне використання води – 14,6 млн гривень;

- за спеціальне використання лісових ресурсів – 4,3 млн гривень;

- за користування радіочастотним ресурсом України – 211,2 тис. гривень.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Доплати до пенсій літнім людям нараховуватимуть в автоматичному режимі без особистого звернення

Щомісячна компенсаційна виплата по досягненню особою 75/80-річного віку встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

Усі заплановані Урядом перерахунки пенсій органами Пенсійного фонду України будуть проведені вчасно в автоматичному режимі без особистого звернення пенсіонерів.

Нагадаємо, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 1 квітня 2020 № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році».

Лабораторно підтверджено 66 нових випадків COVID-19 за добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 36 осіб, Лисичанськ – дев’ять, Рубіжне – сім, Біловодський район – дві, Кремінський – дві, Міловський – дві, Новоайдарський –  три, Попаснянський – одна, Сватівський – одна, Станично-Луганський – одна, Старобільський – дві.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 482 людей.

З них одужали – 1 198 (35 за останню добу); лікуються – 2 215 (257 – стаціонарно, 1 958 – амбулаторно).

«Місто Добра» надає допомогу знедоленим матерям із дітьми з усієї України

Матері та діти з усієї України, котрі опинилися у складних життєвих умовах, можуть звернутися до Кризового центру для жінок із дітьми «Місто Добра» у Чернівцях.

У закладі впроваджується комплексна програма соціалізації жінок, по завершенню якої жінка-мама самостійно вміє забезпечувати себе та своїх дітей.

У приміщення Кризового центру облаштовано кімнати для цілодобового перебування 80 осіб, які забезпечуються всіма необхідними речами, засобами гігієни, продуктами харчування. Разом з тим, умови перебування адаптовані для осіб з інвалідністю.

«Ігри Нескорених 2.0» вперше відбудуться онлайн

Організаційний комітет Ігор Нескорених в Україні 16 жовтня оголосив про початок перших онлайн змагань для поранених військовослужбовців та ветеранів - «Ігри Нескорених 2.0».

Наші спортсменки – чемпіонки країни з настільного тенісу

У Запоріжжі відбувся командний чемпіонат України серед юніорів 2003 року народження з настільного тенісу.

Луганщину представляли вихованки Луганської обласної школи вищої спортивної майстерності та КДЮСШ № 1 м. Сєвєродонецьк: Вероніка Матюніна, Софія Шередега, Іоланта Євдотій, Олена Чернявська.

У фіналі змагань наші дівчата з рахунком 3:0 перемогли команду Київської області та вибороли золоті медалі.

Вітаємо спортсменок та тренера Олександра Мініна!

Результати засідання ТКГ: два нових КПВВ у Золотому та Щасті вже 10 листопада, продовження режиму тиші та нові ділянки розмінування

Відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у форматі відеоконференції за участю делегацій України, Російської Федерації за модераторства ОБСЄ.

На початку засідання глава української делегації Леонід Кравчук запропонував протягом тижня підготувати за участі представників України, Росії та ОБСЄ план дій з метою розблокування переговорів ТКГ та подальших кроків у виконанні Мінських домовленостей.