Архів новин

05 октября 2020

На базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відкрито археологічний музей

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська взяла участь в урочистому відкритті археологічного музею «Відкрита і100рія» на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Основна сесія ЗНО-2021 відбудеться з 21 травня до 15 червня

Затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року.

Так, реєстрація осіб для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 5 березня 2021 року.

Керівники закладів освіти зможуть зареєструвати учнів (слухачів, студентів) для проходження ДПА у формі ЗНО до 1 березня 2021 року.

До 30 квітня зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок запрошення-перепустки, де буде зазначено час і місце проведення тестувань.

На Луганщині зафіксовано шість нових випадків COVID-19

Географія виявлених захворювань:

Новопсковський район – дві особи, Станично-Луганський – чотири.

Усі вони прибули з тимчасово окупованих територій.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 1294 людей.

З них одужали – 613; лікуються – 664 (132 – на стаціонарі; 532 – амбулаторно).

Заповненість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – 80 %.

Понад 670 млн грн вже надійшли в медзаклади для виплати лікарям підвищеної зарплати за вересень – селекторна нарада під головуванням Президента

Половина медичних закладів уже отримала кошти на виплату підвищених зарплат лікарям за вересень поточного року. Загалом це понад 670 млн грн. Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на селекторній нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського.

Договори з Національною службою здоров'я вже уклали 80% лікарень, триває процес доукладання угод з іншими медзакладами.

Програма ООН із відновлення та розбудови миру та Мінцифри проведуть хакатон для посилення безпеки в громадах

Програма ООН із відновлення та розбудови миру спільно з Міністерством цифрової трансформації України запрошують усіх охочих взяти участь у триденному хакатоні Hack for Locals 2.0: «Безпечні громади» (Safer Communities Hackathon), що відбудеться 30 жовтня – 1 листопада 2020 року.

В облдержадміністрації обговорили національно-патріотичне виховання молоді

Заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела у форматі відеоконференції чергове засідання Координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді при ОДА.

На заході представникам райдержадміністрацій було доручено надати пропозиції до проєкту Регіональної цільової програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2021-2025 роки.

Велике будівництво: на дорозі між Сєвєродонецьком та Золотим завершують укладання нижнього шару асфальту

На дорозі Р-66 між Сєвєродонецьком та Золотим триває ремонт за «Національним проєктом «Велике будівництво».

На ділянці км 178+800 – км 194+500 від населеного пункту Гірське до блок-посту в Лисичанську зараз укладають нижній шар асфальту.

За інформацією підрядника ТОВ «Ростдорстрой», за сприятливих погодних умов нижній вирівнюючий шар буде повністю покладено найближчими днями.

Очікується, що до середини листопада основні роботи на маршруті Сєвєродонецьк – Золоте будуть завершені.

Місцеві бюджети Луганщини отримали понад 11 мільйонів від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-вересень 2020 року казна Луганської області поповнилася на 11,5 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Станом на 1 жовтня 2020 року на Луганщині здійснюють діяльність 1 тис. 278 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Пропуск людей через КПВВ «Станиця Луганська» розпочнуть о 9:00

Сьогодні, 5 жовтня, буде відновлено роботу КПВВ у Станиці Луганській.

«Зранку люди знов зможуть скористатися КПВВ «Станиця Луганська». Пропуск людей відновлять, починаючи з 9:00. Втім, з тимчасово непідконтрольної українській владі території спостерігається задимлення. І якщо цей дим досягне пішохідного переходу, роботу пункту пропуску може бути призупинено», – повідомив голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.