Архів новин

26 октября 2020

Люксембурзький Червоний Хрест готовий надати допомогу для реконструкції інфекційних відділень лікарень Луганщини

Заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела зустріч з головою місії Люксембурзького Червоного Хреста в Україні Владимиром Петровим.

Контррозвідка СБУ затримала на Луганщині бойовика, який перебував у розшуку

У Новоайдарському районі контррозвідники Служби безпеки України затримали бойовика так званої «ЛНР», який перебував у загальнодержавному розшуку за підозрою в участі у терористичній організації.

Зловмисника затримано контррозвідниками у взаємодії з військовослужбовцями 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого Збройних Сил України безпосередньо на лінії бойового зіткнення поблизу села Трьохізбенка.

«Ніяка політика не може бути головнішою за життя та здоров’я людей», - Сергій Гайдай прокоментував телеканалу «Дім» попередні результати місцевих виборів на Луганщині

«Результати виборів по області вже більш-менш зрозумілі: люди, яких ми підтримували, стали головами ОТГ. Це Вадим Гаєв, Яна Литвинова, Ігор Дзюба, Ігор Шопін та інші. Сподіваюсь, що й депутатський корпус буде стабільним та дієвим. Виборча активність по області склала 33,8%, вона близька до середньої по країні. Якихось явних провокацій та скандалів не було. Але поліцією зареєстровано 72 повідомлення про порушення виборчого законодавства, перевіряється кожний факт», - розповів журналістам телеканалу «Дім» очільник Луганської області Сергій Гайдай.

Лабораторно підтверджено 64 нові випадки COVID-19 за добу в області

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 14 осіб, Лисичанськ – 19, Попаснянський район – 11, Сватівський – п’ять, Станично-Луганський – три, Старобільський – п’ять, Троїцький – сім.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 233 людей.

З них одужали – 1063; лікуються – 2 109 (264 – стаціонарно, 1845 – амбулаторно).

Унаслідок ускладнень, спричинених коронавірусом, у Лисичанську померли 63-річна жінка та 62-річний чоловік.

Усього за час епідемії в області від цієї хвороби померла 61 людина.

Легалізовано працю майже 25 тисяч громадян на Луганщині

У січні-вересні 2020 року легалізовано працю 24 тис. 776 громадян. По ним до бюджету додатково надійшло 16,2 млн гривень єдиного внеску, 13,2 млн гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та 1,1 млн гривень військового збору.

Так, у вересні легалізовано працю 3 тис. 996 громадян, до бюджету додатково надійшло 2,4 млн гривень єдиного внеску, 1,9 млн гривень ПДФО та 300 тис. гривень військового збору.

Пленер «Олівець Івана Франка» поєднав учнів мистецьких шкіл Дрогобича та Кремінної

Кремінська районна дитяча художня школа разом із Дрогобицькою дитячою художньою школою стали переможцями конкурсу проєктів Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у рамках щорічних культурних обмінів між Львівською і Луганською областями.

Цього року через карантинні обмеження спільний мистецький пленер «Олівець Івана Франка» відбувся для його учасників дистанційно.

Протягом вересня захід був організований паралельно – у Дрогобичі та Кремінній, – під час якого вихованці художніх шкіл зображали свої міста.

Держкомтелерадіо приймає заявки на здобуття премії імені Лесі Українки

Триває прийом заявок на участь у конкурсі на здобуття премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва за 2020 рік.

Премія присуджується у чотирьох номінаціях: літературні твори для дітей та юнацтва; художнє оформлення книжок для дітей та юнацтва; театральні вистави для дітей та юнацтва; кінотвори для дітей та юнацтва.

У Гірському розпочато капітальний ремонт доріг за обласні кошти

У місті заплановане проведення капітального ремонту автомобільних доріг по вулицях Соборна, Першотравнева, Українська, Центральна, Чернишевського та Комарова.

Наразі вже відновлюють дорожнє покриття по вулиці Соборній.

Загальна вартість проєкту складає майже 62 млн гривень з обласного бюджету.

З районного бюджету профінансована розробка проєктно-кошторисної документації.

Ремонтні роботи проводитимуться протягом 2020-2021 років.

VII форум Moldova Business Week 2020 відбудеться онлайн

У м. Кишинів 19-21 листопада 2020 року відбудеться VII форум Moldova Business Week, організатором якого є Уряд Республіки Молдова та Агентство з питань залучення інвестицій InvestMoldova.

Рік на посаді: реалізовано низку проєктів, досягнуто домовленість щодо відбудови важливих об’єктів інфраструктури

Рік тому, 25 жовтня 2019 року, Указом Президента України Володимира Зеленського Сергія Гайдая було призначено на посаду голови Луганської обласної державної адміністрації.

За цей час в області завершено ремонт мосту поблизу КПВВ у Станиці Луганській, триває модернізація цього пункту пропуску та будівництво ще двох – у Щасті та Золотому, які мають відкрити в листопаді.

Відкрито електропідстанцію в Кремінній, що дозволило з’єднати Луганщину з Об'єднаною енергетичною системою України.