Архів новин

27 октября 2020

Сергій Гайдай провів робочу нараду на будівництві КПВВ у м.Щастя

Очільник області Сергій Гайдай ознайомився із ходом будівництва контрольного пункту в’їзду/виїзду у м. Щастя, який має відкритись вже 10 листопада. Він оглянув територію майбутнього КПВВ  аж до «сірої зони» та провів робочу нараду за участю представників штабу  ООС, Луганського прикордонного загону,  ДСНС, ГУНП у Луганській області  та  Народного депутата Олексія Кузнєцова.

У цьому році ми завершуємо історію зі спортзалом, а у наступному – із ремонтом школи, – Сергій Гайдай відкрив ще один об’єкт «Великого будівництва»

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відкрив капітального ремонту спортивну залу  КЗ «Станично-Луганська ЗОШ №1».

Понад 50 тисяч ФОП відкрито онлайн на порталі «Дія» у 2020 році

Тож, сьогодні в Україні доступна найшвидша реєстрація бізнесу — за 15 хвилин можна відкрити ФОП на порталі «Дія», не виходячи з дому.

Слід зазначити, що рік тому лише 4-6 % приватних підприємців в Україні розпочинали бізнес онлайн. Наразі ця цифра становить 50 %. Тож, бізнес активно переходить в онлайн.

Лабораторно підтверджено 88 нових випадків COVID-19 за добу в області. Унаслідок ускладнень померло чотири людини

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 24 особи, Лисичанськ – 24, Рубіжне – дев’ять, Білокуракинський район – дві, Кремінський – три, Марківський – сім, Новоайдарський –  чотири, Новопсковський – шість, Попаснянський – одна, Станично-Луганський – дві, Старобільський – шість.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 3 321 людини.

З них одужали – 1 084 (21 за останню добу); лікуються – 2 172 (271 – стаціонарно, 1 901 – амбулаторно).

Цьогоріч жителі області вже отримали 1,4 мільярда гривень соціальної допомоги, – брифінг

Про актуальні питання соціального захисту населення сьогодні на пресбрифінгу розповіла директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Вона повідомила, що протягом І півріччя 2020 року в області виявлено понад 25 тисяч осіб, які потребували соціального обслуговування. Фактично надана допомога 95 % з них. Крім того, реабілітаційні послуги отримали більше тисячі дітей з інвалідністю. Близько 1,3 тис. осіб перебувають в інтернатних установах.

Попаснянська школа №1 потрапила в програму «Велике будівництво»

Проєкт «Капітальний ремонт опорного навчального закладу Попаснянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1» увійшов до переліку об`єктів, визначених у рамках президентської програми «Велике будівництво» на 2021 рік.

Очікувана вартість проєкту складає 47 328 282,00 мільйонів гривень.

Програмою «Велике будівництво» передбачено повну заміну комунікацій освітнього закладу. А саме, систем опалення, освітлення, електро- та водопостачання.

Також заплановано провести капітальний ремонт фасаду будівлі школи та облаштування її прилеглої території.

Обласна влада та «Лікарі без кордонів» будуть спільно протистояти ВІЛ/СНІД на Луганщині

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай  зустрівся з делегацією міжнародної медичної гуманітарної організації «Лікарі без кордонів»/Médecins Sans Frontières (MSF) на чолі з головою її місії в Україні Крістіною Фалконі.

Триває конкурс відеоматеріалів «Моє місто WOW» серед закладів освіти в Луганській та Донецькій областях

Громадська організація «Комунікації для змін» за сприяння Міністерства освіти і науки України та підтримки міжнародної технічної допомоги «Демократичне врядування у Східній Україні», що фінансується агентством США з міжнародного розвитку (USAID), проводять конкурс відеоматеріалів серед закладів освіти в Донецькій і Луганській областях, в яких органи державної влади України здійснюють свої повноваження, на тему «Моє місто WOW».

Майже 120 мільйонів гривень податку на прибуток перерахувала Луганщина до бюджету

За січень-вересень 2020 року платники Луганської області спрямували до Зведеного бюджету України 119,7 млн гривень податку на прибуток. При цьому державний бюджет отримав 100,8 млн гривень, до місцевих бюджетів мобілізовано 18,9 млн гривень.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження податку на прибуток збільшилися на 27,7 млн гривень до державного бюджету та на 3,9 млн гривень – до місцевих бюджетів.

За інформацією Головного управління ДПС у Луганській області

Зарплати викладачів професійної та фахової передвищої освіти будуть збільшені у 2021 році

Так, у закладах професійної та фахової передвищої освіти викладачі вищої категорії в січні 2020 року мали однаковий посадовий оклад у розмірі 5 тис. 087 гривень, у вересні цього року – 5 тис. 385 гривень. У 2021 році зарплата збільшиться до 6 тис. 461 гривні, у липні – 7 тис. 001 гривні.

Посадовий оклад керівника закладу професійної, фахової передвищої освіти (17 тарифний розряд) в січні поточного року становив 6 тис. 306 гривень, у вересні цього року – 6 тис. 675 гривень.

На маршруті Сєвєродонецьк – Золоте завершують укладання вирівнюючого шару асфальту

Там вже зроблено фрезерування та укладання шару основи. На фінальній стадії – укладання нижнього вирівнюючого шару асфальтобетону.

Так, на ділянці км 178+800 – км 194+500 від Лисичанська до Золотого вже нанесено шар органо-мінеральної суміші та нижній вирівнюючий шар з крупнозернистого асфальтобетону.

У місті Сєвєродонецьк (ділянка км 158+850 – км 165+300) вже розпочаті роботи з укладання верхнього шару покриття.

У місті Лисичанськ (ділянка км 165+300 – км 178+800) укладають нижній шар покриття.