Прес-центр27 жовтня 2020, 17:10

Сергій Гайдай провів робочу нараду на будівництві КПВВ у м.Щастя

Очільник області Сергій Гайдай ознайомився із ходом будівництва контрольного пункту в’їзду/виїзду у м. Щастя, який має відкритись вже 10 листопада. Він оглянув територію майбутнього КПВВ  аж до «сірої зони» та провів робочу нараду за участю представників штабу  ООС, Луганського прикордонного загону,  ДСНС, ГУНП у Луганській області  та  Народного депутата Олексія Кузнєцова.
Наразі було визначено місця для паркування соціального транспорту, який буде  підвозити людей до місця проходження паспортного контролю, адже відстань становить 1,1 км, обговорено питання  облаштування сервісної зони та місць відпочинку для громадян маломобільних груп та жінок з дітьми.
Сергій Гайдай висловив задоволення темпами та якістю виконання робіт, які вже майже завершені: заасфальтовано сервісну зону, проїжджу частину, монтуються модулі, в яких будуть працювати  фахівці Міграційної служби та ДФС, тощо.
Проте, проблемним залишається питання облаштування території, прилеглої до так званого «віртуального нуля», - це смуга по 300 м в обидва боки від умовної лінії розмежування, на якій, за домовленостями, не можуть знаходитись ані українські військові, ані представники незаконних військових формувань ОРДЛО.