Архів новин

22 октября 2020

Сергій Гайдай – дорожникам: Завдяки вашій праці вся Луганщина отримала надію на позитивні зміни

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь в урочистих заходах до Дня автомобіліста і дорожника.

У вітальному слові очільник Луганщини підкреслив визначну роль дорожніх служб у відбудові транспортної інфраструктури регіону: «Цього року ми високо закріпили планку успіху у ремонті наших автошляхів. Сподіваюсь, що наступного року ми з вами відбудуємо ще більше сучасних доріг. Завдяки вашій праці вся Луганщина отримала надію на позитивні зміни».

Урядом розділено алгоритм сплати ТЕЦ за газ для виробництва електроенергії чи тепла

Відповідне рішення щодо внесення зміни до Положення про покладення спеціальних обов’язків на суб’єктів ринку природного газу для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку природного газу схвалено на засіданні Уряду 21 жовтня.

Постановою розділено алгоритм сплати теплоелектроцентралями за газ, використаний для виробництва електроенергії та виробництва тепла, що дасть можливість ТЕЦ мати ліміти газу, які гарантують стале проходження опалювального сезону та безперебійне теплопостачання для населення.

У Станично-Луганському районі ремонтують лікарню

Триває капітальний ремонт терапевтичного відділення філії «Петропавлівська лікарня» КНП «Станично-Луганське РТМО».

Наразі вже прокладено систему електромережі, потиньковані стіни та триває укладання плитки.

Відповідні кошти були виділені з районного бюджету. Ремонт завершать наприкінці листопада.

Сергій Гайдай з представниками делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні обговорив гуманітарну ситуацію в області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів зустріч з головою делегації МКЧХ в Україні Флоранс Жиллєтт.

Головною темою обговорення стали поточна гуманітарний стан Луганщини, боротьба з COVID-19, робота КПВВ «Станиця Луганська», а також відкриття нових пунктів пропуску.

В Україні та на Луганщині чергові антирекорди із зафіксованих інфікувань COVID-19: 7 053 та 155 нових випадків

Географія виявлених захворювань:

місто Сєвєродонецьк – 19 осіб, Лисичанськ – 20, Рубіжне – 10, Біловодський район – чотири, Білокуракинський – дві, Кремінський – чотири, Марківський – 18, Міловський – 14, Новоайдарський – одна, Новопсковський – п’ять, Попаснянський – три, Станично-Луганський – 11, Старобільський – вісім, Троїцький – 36.

За весь час досліджень на Луганщині цей діагноз лабораторно підтверджений у 2841 людини.

З них одужали – 945 (68 за останню добу); лікуються – 1845 (222 – стаціонарно, 1623 – амбулаторно).

Форвардні закупівлі зерна врожаю 2021 року розпочинає АТ «Аграрний фонд»

Плановий обсяг закупівлі ‒ 160 тис. тонн зернових: 150 тис. тонн пшениці та 10 тис. тонн жита.

Розмір авансового платежу встановлено на рівні 40-80 % від загальної вартості поставки за договором, у відповідності до системи оцінки клієнтів.

Рівень цін осінньої кампанії форвардної програми, за якими здійснюватиметься передплата за договорами: на зерно пшениці 2 класу ‒ 5800 грн/т, пшениці 3 класу ‒ 5600 грн/т, жита 2 та 3 класів ‒ 4000 грн/т.

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 57 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 21 жовтня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 12,4 га місцевості у  Новоайдарському та Попаснянському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 34 артилерійських снаряди, 13 мінометних мін, сім гранат і три підривника.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

При виявленні вибухонебезпечного пристрою:

«Те, що попри смертельну небезпеку ви рятуєте життя людей – це безцінно», – Сергій Гайдай передав ще чотири апарати ШВЛ до лікарень області

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної  адміністрації  Сергій Гайдай  передав  медичним закладам області чотири апарати штучної вентиляції легенів VSmart VFS-510, що надійшли від  державного підприємства «Укрмедпостач».

По одному апарату отримали Новоайдарська багатопрофільна лікарня та Новопсковське РТМО, два ШВЛи передані Луганському обласному клінічному онкологічному диспансеру.

Президент підписав закон щодо відновлення видачі «пакунків малюка»

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про державну допомогу сім'ям з дітьми» щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» № 930-ІХ. Парламент ухвалив його 30 вересня 2020 року.

Документ відновлює надання батькам одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка». Така допомога видаватиметься протягом 30 днів після народження дитини.

Її вартість становитиме не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років.

Організовано безкоштовний маршрут для перевезення жителів Устинівки та Білої Гори до Лисичанська

Автобус рухатиметься за наступним маршрутом: с. Устинівка – с. Біла Гора – м. Лисичанськ (і в зворотньому напрямку). Час очікування пасажирів в Лисичанську – 4 години (з моменту прибуття).

Увага! Оголошення

26 жовтня 2020 року в облдержадміністрації відбудеться засідання регіональної комісії з оцінки та проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку.
Місце проведення:  Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 2-й поверх, зал засідань.

Початок 09:00.

Місцеві громади Луганщини отримали від спрощенців майже 283 мільйони гривень єдиного податку

Протягом січня-вересня 2020 року від спрощенців Луганщини до місцевих бюджетів надійшло 282,7 млн гривень.

Основна частина надходжень єдиного податку, а це 160,3 млн гривень, сплачена фізичними особами – підприємцями, які працюють на спрощеній системі оподаткування.

Юридичні особи – платники єдиного податку ІІІ групи перерахували до місцевих бюджетів 22,5 млн гривень, сільськогосподарські товаровиробники – 99,9 млн гривень.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження єдиного податку збільшились на 24,2 млн гривень або на 9,4 %.

Володимир Зеленський підписав закон про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові» № 931-ІХ, який парламент ухвалив 30 вересня 2020 року. 

Документ визначає засади державної політики щодо організації заготівлі, тестування, переробки, зберігання, розподілу, транспортування та реалізації донорської крові та її компонентів, а також функціонування системи крові.