Прес-центр7 жовтня 2020, 15:10

Громадська рада при облдержадміністрації провела засідання у Шульгинській ОТГ

У рамках реалізації Регіональної цільової програми сприяння розвиту громадянського суспільства у Луганській області на 2017 – 2020 роки 6 жовтня відбулося виїзне засідання низки постійних комісій громадської ради при Луганській облдержадміністрації.

Захід відбувся з ініціативи члена згаданого консультативно-дорадчого органу Володимира Коломацького.

Разом з ним у засіданні взяли участь Світлана Нємцева, Артем Коваленко, Роман Любченко, Сергій П’ятниця, Микола Соснін, Микола Талдонов, Юрій Ященко, секретар ради – Галина Мельниченко, заступник директора Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Андрій Зайцев та начальник управління експлуатації об’єктів житлово-комунального господарства Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Зайцев.

Актуальність такого формату зустрічі обумовлена необхідністю напрацювання сталого механізму комунікації між новоствореними ОТГ та громадськістю, адже у нинішньому законодавстві згаданий механізм комунікацій ще не визначено.

Наприклад, не внесені зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 № 996 «Про забезпечення участі громадськостіу формуванні та реалізації державної політики».

З огляду на це члени громадської ради при облдержадміністрації спільно з представниками органів виконавчої влади у рамках пілотного проєкту з налагодження діалогу виїхали до Шульгинської ОТГ, яка налічує понад
4400 жителів та включає у своєму складі 12 населених пунктів.

Скориставшись теплою погодою, організатори провели його у формі «openair», тобто проста неба.

До засідання, окрім членів громадської ради та посадовців, доєдналися жителі громади, депутатський корпус та громадські активісти.

Серед нагальних питань, які висловлювала громада, на першому місці постає питання безперешкодної роботи закладів середньої освіти, охорони здоров’я та їх реконструкції. На сьогодні їх юридичний статус є невизначеним: адже триває процедура передачі майнового комплексу на баланс створеної ОТГ.

Також жителі громади занепокоєні формуванням тарифів на житлово-комунальні послуги та водопостачанням сіл Кам’янка та Малохатка, перспективами благоустрою території ОТГ, створенням служби пожежної охорони та придбанням пожежної машини для захисту громади у разі надзвичайних ситуацій. Окремою темою стало додержання місцевою владою законодавства у питаннях гідної оплати праці вчителів і лікарів.

Разом з тим, жителі схвально висловились щодо реалізації обласною владою місцевого етапу з капітального ремонту покриття доріг, які проходить через Шульгинку загальнонаціонального проєкту «Велике будівництво».

Пропозиції та зауваження від членів громади, а також представників громадської ради при облдержадміністрації зафіксовані та передані на розгляд голові облдержадміністрації – керівнику обласної військово-цивільної адміністрації.