Прес-центр13 жовтня 2020, 14:10

Сергій Гайдай пообіцяв громаді допомогти із придбанням апарату ШВЛ та кисневого концентратору, аби підготувати заклад до «другої хвилі» коронавірусу

Очільник Луганської області Сергій Гайдай відвідав з робочою поїздкою Новопсковський район. Він ознайомився із роботою КНП «Новопсковське ТМО» та проконтролював хід реалізації програми Президента України «Велике будівництво»: ремонтні роботи на ділянці автомобільної дороги О131003 Ганусівка-Новорозсош (км 21+000-км 27+800») та капітальний ремонт стадіону «Будівельник».

Новопсковське територіальне медичне об`єднання визначене одним з опорних  закладів «другої хвилі» COVID-19. У поточному році лікарню оснащено ІФА-аналізатором, кисневим концентратором, монітором пацієнта, кріоциліндром, сучасним електрокардіографом та шприцевим насосом, загальною вартістю майже 800 тис. грн. Наразі триває процедура закупівлі дефібрилятору та муфельної печі за кошти обласного бюджету на загальну суму 6,8 млн грн. Одночасно проводиться капітальний ремонт будівлі лікувального корпусу.

Сергій Гайдай підтримав позицію місцевої влади щодо об’єднання новопсковської та білолуцької лікарень на базі РТМО: «Малі громади – явище тимчасове. Вони будуть укрупнюватись. Немає школи, немає лікарні – немає села, це – штампи та стереотипи, які не працюють».

Також голова облдержадміністрації завітав до Новопсковськой дитячо-юнацької спортивної школи, якій вже більше 40 років. Та оглянув стадіон «Будівельник», що є основним місцем для проведення навчально-тренувальних заходів вихованців Новопсковської ДЮСШ, районних та обласних спортивних змагань з легкої атлетики, футболу, волейболу, районних сільських спортивних ігор.

В рамках «Великого будівництва» нарешті стадіон відремонтують капітально: утеплять адміністративну будівлю та гостьову трибуну, побудують нові глядацькі трибуни, реконструюють бігові доріжки тощо.

Прямуючи до Новопскова, Сергій Гайдай перевірив якість виконання робіт на автомобільній дорозі О131003 Ганусівка-Новорозсош (ділянка: км 21+000-км 27+800»).

На її ремонт  в рамках програми Президента  виділено 58,7 млн грн.

На сьогодні виконано роботи з капітального ремонту 8 водопропускних труб, укладання геотекстильного полотна та щебеневої основи, розмітки дороги тощо. Тривають роботи з улаштування та благоустрою узбіччя дороги, встановлення дорожніх знаків. Тож незабаром жителі одразу чотирьох сільських рад: Новорозсошанської, Донцівської, Кам’янської та Ганусівської, будуть їздити по трасі європейського рівня.