Архів новин

11 мая 2021

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко розповів, як покращилась співпраця центральної і місцевої влади

Після проведення місцевих виборів минулого року співробітництво між центральними органами влади і місцевим самоврядуванням вийшло на якісно новий рівень. Про це на засіданні консультативної ради з питань місцевого самоврядування 11 травня заявив заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, пише «Інтерфакс-Україна».

На участь у програмах Фонду енергоефективності подано понад 600 заявок від ОСББ

Наразі в нашій країні діють державні програми з енергоефективності як для багатоквартирних будинків, так і індивідуальних. Зокрема, це програма «Енергодім» Фонду енергоефективності, яка передбачає часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках та програма «Теплі кредити», котра віднедавна направлена на часткове відшкодування витрат на придбання енергоефективного обладнання або матеріалів для населення, зокрема, жителів приватних будинків.

Володимир Жданов закликає активніше записуватися на вакцинацію проти COVID-19

Також під час брифінгу в облдержадміністрації йшлося про вакцинальну кампанію проти COVID-19.

Зокрема, повідомлено, що станом на 11 травня на Луганщині щеплено 17 351 особу.

Наразі в наявності є чотири вакцини – AstraZeneca-SKBio (Південна Корея), Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca/Covishield (Індія).

Так, AstraZeneca/Covishield щеплено 12 610 осіб, CoronaVac – 1 041, AstraZeneca-SKBio – 2 530, Pfizer – 1 170.

В Україні буде створений навчальний заклад для підготовки фахівців з кібербезпеки – Глава держави

З метою більш ґрунтовної протидії кіберзлочинам в Україні передбачається створення навчального закладу для підготовки фахівців у сфері кібербезпеки. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» у Києві.

Глава держави зазначив, що сьогодні загрози інформаційній безпеці та кіберзагрози можуть становити не меншу небезпеку для держави, ніж ворожа зброя. Для протидії цим загрозам було створено центр кібербезпеки, презентація якого відбудеться найближчим часом.

За квітень на COVID-19 в області захворіли майже 6 000 осіб, що складає чверть від загальної кількості, – брифінг

Про це на пресбрифінгу повідомив заступник генерального директора ДУ «Луганський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Жданов.

Він зазначив, що упродовж січня-травня 2021 року в області захворілих більше, ніж за увесь 2020 рік. Так, цьогоріч захворіли 13 749 осіб, тоді як минулоріч лише 10 835.

Тільки за квітень інфіковано 5 914 осіб – 24 % від загальної кількості.

Лабораторно підтверджено 15 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще п’ятеро хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – шість, Рубіжне – чотири, Кремінський район – три, Новопсковський – два.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 24 584 випадках.

Одужали – 20 055 (дев’ять за останню добу), лікуються – 3 736 (523 – стаціонарно, 3 213 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 994 дитини віком до 17 років. З них одужали – 808.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 48,9 (при пороговому 60).

Розпочато реєстрацію на іспити для вступу до магістратури. Випробування відбуватимуться в Сєвєродонецьку

Сьогодні, 11 травня, стартувала реєстрація вступників, які планують складати єдиний вступний іспит з іноземної мови (ЄВІ) та єдине фахове вступне випробування (ЄФВВ) для вступу до магістратури. ЄФВВ складають вступники на спеціальності 081 «Право» і 293 «Міжнародне право».

Місцеві бюджети Луганщини отримали 4,6 млн гривень від ліцензування алкоголю, тютюну та пального

За січень-квітень 2021 року казну Луганської області поповнено на 4,6 млн гривень від плати за ліцензії на право торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Слід зазначити, що станом на травень 2021 року на Луганщині здійснюють діяльність 1347 суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право оптової, роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним.

Спортсмени з Луганщини завоювали 17 медалей на чемпіонаті з кікбоксингу ISKA

8 травня 2021 року у Краматорську відбувся відкритий чемпіонат Донецької області з кікбоксингу ISKA серед дорослих, молоді, юніорів старшого і молодшого віку та старших дітей.

На змаганні були представлені: Краматорськ, Слов'янськ, Дружківка з Донецької та Сєвєродонецьк з Лисичанськом - з Луганської областей. Всього майже сто учасників з шести команд.

Президент долучиться до роботи Всеукраїнського форуму «Україна 30. Безпека країни» 11 травня

Президент України Володимир Зеленський 11 травня візьме участь у Всеукраїнському форумі «Україна 30. Безпека країни», який триватиме в Києві з 11 до 13 травня.