Архів новин

17 мая 2021

Вісім громад з Луганщини відібрано для участі в навчальній програмі «Просторове планування та управління природними ресурсами»

Мова йде про Біловодську, Білолуцьку, Білокуракинську, Лисичанську, Лозно-Олександрівську, Марківську, Новопсковську, Шульгинську громади.

Зазначені територіальні громади відібрано для участі у навчальній програмі U-LEAD «Кроки для спеціалістів» на тему «Просторове планування та управління природними ресурсами».

Про це повідомляє Луганський регіональний офіс Програми U-LEAD.

Упродовж травня-червня 2021 року відібрані громади візьмуть участь у навчальній програмі, що складатиметься з наступних семінарів:

1. Принципи просторового планування.

Олена Зеленська взяла участь у презентації цифрового сервісу для нечуючих та слабочуючих людей, що буде доступним на урядових сайтах

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації цифрового сервісу для нечуючих та слабочуючих людей, що функціонуватиме на урядових сайтах.

Захід відбувся за участю міністра соціальної політики України Марини Лазебної, заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, першої заступниці міністра охорони здоров’я України Ірини Садов'як та секретаря ГО «Громадський рух «Соціальна єдність» Антона Гулідіна.

Увага! Оголошення!

До уваги учасників конкурсу з визначення проєктів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

21 травня 2021 року о 10:00 в облдержадміністрації (м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, 1-й поверх, каб. № 112) відбудеться відкритий захист проєктів журналістських обмінів між Львівською та Луганською областями, на реалізацію яких виділяються кошти з обласного бюджету.

 

Голова Укравтодору особисто перевірив дороги «Великого будівництва» на Луганщині

Про це Олександр Кубраков написав у дописі на власній сторінці у Facebook. Він повідомив, що мав  насичені вихідні – 19 годин дорогами Луганщини, Донеччини та Харківщини.

За словами очільника Укравтодору, за останні 10 років в Луганській області сумарно було оновлено лише 132,9 км, а за 2020-2021 буде у чотири рази більше.

Торік у пріоритеті була 125-кілометрова дорога з КПВВ «Станиця Луганська» до Сєвєродонецька. Протягом слідування цього шляху були змонтовані сучасні мозаїчні зупинки.

«Велике будівництво» Зеленського розвиватиме придорожню інфраструктуру

Голова Укравтодору Олександр Кубраков заявив, що у планах Державного автомобільного агентства на цей рік — системний розвиток придорожньої інфраструктури у рамках програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Президент: Україна робить перший крок до електронної демократії – портал «Дія» запускає електронні петиції

Українська держава сьогодні робить перший крок до електронної демократії – єдиний портал державних послуг «Дія» запускає місцеві петиції. Про це розповів Президент України Володимир Зеленський під час виступу на Diia Summit Spring 2021 у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Цифровізація».

Глава держави зазначив, що Україна вже здійснила діджитал-революцію.

Лабораторно підтверджено 10 нових випадків COVID-19 в області

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – п’ять, Рубіжне – п’ять.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 285 випадках.

Одужали – 21 385 (сім за останню добу), лікуються – 3072 (497 – стаціонарно, 2 575 – амбулаторно).

Слід зазначити, що за час поширення цього вірусу в області захворіли 1042 дитини віком до 17 років. З них одужали – 892.

Рівень госпіталізації в області на 100 тисяч населення дорівнює 43,4 (при пороговому 60).

Усього з початку пандемії на Луганщині від цієї хвороби померло 828 людей.

Пожежі в екосистемах: рятувальники нагадують про адміністративну відповідальність

Із початку року пожежно-рятувальні підрозділи Головного управління ДСНС України у Луганській області 477 разів виїжджали на пожежі сухої трави, очерету та сміття.

Станом на 17 травня затримано вже 12 паліїв, яких буде притягнуто до адміністративної відповідальності.

Слід зазначити, що до Кодексу України про адміністративні правопорушення внесені зміни, за рахунок яких збільшилися штрафи для паліїв.

Платники Луганщини перерахували до бюджету понад 1,2 млрд гривень ЄСВ

У січні-квітні 2021 року підприємства та підприємці Луганщини сплатили до бюджету 1 млрд 237,9 млн гривень єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Це на 158,7 млн гривень або на 14,7 % більше, ніж в аналогічному періоді минулого року.

Серед основних джерел надходжень єдиного соціального внеску - нарахування і сплата ЄСВ роботодавцями із заробітних плат найманих працівників, від виплат грошового забезпечення військовослужбовцям, а також від фізичних осіб-підприємців, членів фермерських господарств та самозайнятих осіб.

Цьогоріч Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права» приурочений до Міжнародного дня захисту дітей та з нагоди 30-річчя Незалежності України

У 2021 році вчергове організовано Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права».

У березні на засіданні організаційного комітету з підготовки та відзначення 30-ї річниці Незалежності України під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака XV (ювілейний) Всеукраїнський конкурс шкільних малюнків «Мої права» включено до проєкту Плану заходів з підготовки та відзначення 30-ї річниці Незалежності України.

Володимир Зеленський 17 травня відвідає Всеукраїнський форум «Україна 30. Цифровізація»

17-19 травня учасники заходу, серед яких – представники Офісу Президента України, члени уряду, очільники профільних відомств, представники IT-індустрії, вітчизняні й міжнародні експерти у сфері діджиталізації, обговорюватимуть цифрову трансформацію України.

Влада і бджолярі разом розвиватимуть «медовий» бізнес на Луганщині – підписаний Меморандум про співпрацю

Луганська обласна державна адміністрація - обласна військово-цивільна адміністрація, Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації, Головне управління Держпродспоживслужби у Луганській області, проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України» та громадські організації бджолярів Луганщини підписали Меморандум про співпрацю щодо вирішення існуючих проблем.