Архів новин

25 мая 2021

Діяльність таких підприємств, як «Зоря», «РКТК» та «Мікрохім» є сигналом для світового бізнесу, що тут можна працювати, - Сергій Гайдай

Напередодні міжнародної конференції «UkraineInvest Talks: Dnipro» очільник області Сергій Гайдай зустрівся із Генеральним директором ТОВ НВП «Зоря» Олександром Чернецовим та надав коментар телеканалу ICTV щодо взаємодії з великим бізнесом та розвитку інвестиційного потенціалу Луганщини. 

За його словами, співпраця з бізнесом будується на двох принципах, які проголосив Президент України Володимир Зеленський. Зокрема, «писати разом історію, яку потім не доведеться переписувати», а також «відкласти усі політичні прапори» та працювати на результат.

Понад 1500 жителів Луганщини взяли участь у ЗНО з англійської мови

Сьогодні відбулося зовнішнє незалежне оцінювання з англійської мови. В області створено вісім пунктів проведення ЗНО з цього предмету: два в Старобільську та шість у Сєвєродонецьку.

Для участі в ЗНО з англійської мови зареєструвалось 1839 осіб, з них 1553 взяли участь у тестуванні – 84,4 % від загальної кількості.

Для успішного функціонування пунктів проведення ЗНО з англійської мови залучено 310 педагогічних працівників.

Перше щеплення від COVID-19 на Луганщині зроблене понад 21 тисячі осіб та більше однієї тисячі вже вакцинувалися вдруге, – брифінг

Про проведення в області вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, йшлося сьогодні на пресбрифінгу.    

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрій Стогнієв, на Луганщині зараз триває третій етап вакцинальної кампанії.

Опалювальний сезон 2020-2021 року в області пройшов стабільно

Під час колегії облдержадміністрації також розглянуто питання щодо підсумків опалювального сезону 2020-2021 року та завдання з підготовки до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 року.

Доповідачем виступив директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай.

Він зазначив, що заходи по підприємствах ЖКГ виконувались у встановлені Мінрегіоном терміни: «Опалювальний сезон пройшов стабільно, мали місце незначні збої в роботі систем життєзабезпечення, які своєчасно усувалися».

Кирило Тимошенко розповів про можливості, які відкриваються для громад із запуском ринку землі

Втілення земельної реформи і відкриття ринку землі, яке відбудеться протягом 2021 року, дозволить громадам вільно розпоряджатися своєю землею і залучати додаткові кошти.

На цьому наголосив заступник керівника Офісу Президента України, координатор президентської програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко на форумі «Україна 30. Земля».

Луганщина сплатила до Держбюджету майже 3,0 млрд. грн податків і зборів

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай провів засідання колегії ОДА. Окрім керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, участь у заході взяв народний депутата України Олексій Кузнецов.

Під час засідання заступник директора Департаменту економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності ОДА Ольга Севостьянова доповіла про підсумки виконання Програми економічного і соціального розвитку Луганської області за 2020 рік.

Увага! Оголошення

До уваги кандидатів на зайняття посад директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи.

24 травня 2021 року відбулося перше засідання конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на посади директорів Кремінської обласної спеціальної школи, Сватівської обласної спеціальної школи, Сєвєродонецької обласної санаторної школи на відповідність установленим законодавством вимогам та допущення кандидатів до участі в конкурсному відборі.

Лабораторно підтверджено 56 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 17 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 10, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – дев’ять, Біловодський район – чотири, Білокуракинський – одне, Кремінський – одне, Марківський – одне, Новоайдарський – одне, Новопсковський – сім, Попаснянський – п’ять, Сватівський – три, Станично-Луганський – три, Старобільський – два, Троїцький – сім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 25 856 випадках.

Одужали – 23 082 (149 за останню добу), лікуються – 1 904 (397 – стаціонарно, 1 507 – амбулаторно).

Із 1 червня запрацює новий механізм отримання технічних засобів реабілітації особам з інвалідністю

Із 1 червня набуває чинності постанова Кабінету Міністрів України, яка спрощує процедуру отримання технічних засобів реабілітації людьми з інвалідністю.

Особам з інвалідністю розширено можливості для подачі документів для отримання технічних та інших засобів реабілітації.

Вони матимуть право подати зазначені документи через:

- центри надання адміністративних послуг;

Вікі любить Землю 2021. Фотографів і аматорів запрошують до участі у фотоконкурсі пам’яток природи

На переможців чекають цінні призи та можливість представити Україну на міжнародному етапі змагання.

З 1 по 30 червня відбудеться українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи. 2021 року змагання організовується у 30 країнах. 

Олена Зеленська взяла участь у презентації плану заходів з реформування системи шкільного харчування

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у презентації плану заходів з реформування системи шкільного харчування та представленні оновленого меню.

Захід відбувся за участю міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, заступника міністра економіки України Сергія Глущенка, голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів Владислави Магалецької та шеф-кухаря, ідеолога проекту зі зміни культури харчування CultFood Євгена Клопотенка.

Піротехніками області вилучено 60 вибухонебезпечних предметів

Протягом минулої доби, 24 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області обстежено 3,63 га території в Сєвєродонецькому районі.

Загалом виявлено та вилучено 60 одиниць вибухонебезпечних предметів.

А саме: 40 артилерійських снарядів, дев’ять мінометних мін та 11 гранат.

Пам'ятайте! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється:

- торкатися предмету і пересувати його;