Архів новин

06 мая 2021

Міністри закордонних справ країн Бенілюксу ознайомились із роботою КПВВ «Щастя»

«Було дуже важливим приїхати сюди і побачити все на власні очі», - резюмувала поїздку до Луганщини Віцепрем’єр-міністерка, Міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес.

У рамках офіційного візиту у Луганську область делегація міністрів закордонних справ країн Бенілюксу ознайомилась із роботою КПВВ «Щастя».

Ми особисто переконалися, як змінюється Луганщина, покращуються умови життя місцевого населення, – делегація міністрів закордонних справ країн Бенілюксу

Сьогодні, 6 травня, Віцепрем’єр-міністерка, Міністерка закордонних та європейських справ, зовнішньої торгівлі та федеральних культурних інституцій Королівства Бельгія Софі Вільмес, Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Стеф Блок і Міністр закордонних та європейських справ Великого Герцогства Люксембург Жан Ассельборзі зі спільним робочим візитом відвідали Луганську область.

Під час зустрічі в облдержадміністрації їх ознайомили з поточною безпековою ситуацією в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Президент обговорив з Держсекретарем США ситуацію на Донбасі, питання деокупації Криму, міжнародний порядок денний та реформи в Україні

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном, який перебуває з візитом в Україні.

Глава держави привітав Ентоні Блінкена в Києві та зазначив, що між Україною та Сполученими Штатами сьогодні склалися гарні взаємини як на емоційному рівні, так і в практичній площині.

Із травня змінено умови надання житлових субсидій

Урядом визначено, що у травні 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

Житлову субсидію особам, які звернулися за її призначенням у травні-вересні 2021 року, буде призначено починаючи з травня 2021 року, та лише у готівковій формі.

Упродовж першого кварталу пенсіонерам області виплачено 4,5 мільярда гривень

Про це повідомлено під час засідання колегії, яке відбулося в онлайн форматі, за результатами роботи органів Пенсійного фонду України в Луганській області у І кварталі.

У роботі колегії взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Як зазначила начальниця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області Ольга Шарунова, за цей період в області своєчасно забезпечено фінансування пенсій для 326,3 тис. цивільних та 9,6 тис. військових пенсіонерів.

Я став свідком позитивних змін на Луганщині, – представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу

У зв’яку із завершенням перебування на посаді представника УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу відвідав Луганщину та зустрівся із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

Лабораторно підтверджено 237 нових випадків COVID-19 в області. Від ускладнень померло ще 17 хворих

Географія виявлених захворювань:

місто Лисичанськ – 74, Рубіжне – два, Сєвєродонецьк – 43, Біловодський район – 10, Білокуракинський – одне, Кремінський – три, Марківський – дев’ять, Міловський – п’ять, Новопсковський – 29, Попаснянський – 15, Сватівський – 18, Станично-Луганський – п’ять, Старобільський – 15, Троїцький – вісім.

За весь час досліджень в області цей діагноз лабораторно підтверджено у 23 988 випадках.

Одужали – 19 318 (302 за останню добу), лікуються – 3 917 (619 – стаціонарно, 3 298 – амбулаторно).

У Рубіжному та Лисичанську працюватимуть поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства

У містах Рубіжне та Лисичанськ запрацюють поліцейські мобільні групи реагування на факти вчинення домашнього насильства.

У рамках комплексної підготовки поліцейських, які за підсумками відбору включені до складу мобільних груп, 5 травня проведено тренінг щодо налагодження міжвідомчої взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання і протидії домашньому насильству.

Ремонт дороги між Лисичанськом та Бахмутом завершать вже в червні

Наразі там вже влаштували посилену основу з щебенево-піщаної суміші, обробленої цементом. Триває укладання нижнього шару асфальтобетонного покриття. 

Наступний етап – верхній шар з щебенево-мастикового асфальтобетону товщиною 5 сантиметрів.

На об’єкті задіяні близько 130 працівників та 70 одиниць спецтехніки. Підрядник обіцяє закінчити роботи у червні 2021 року.

Відбудовою автошляху Т-13-02  на ділянці км 141+100 – км 155+100 між населеними пунктами Лисичанськ та Бахмут до кордону з Донецькою областю займається ТОВ «Автомагістраль-Південь».

Піротехніками на Луганщині виявлено та вилучено 29 артилерійських снарядів

Протягом минулої доби, 5 травня, піротехнічними розрахунками ГУ ДСНС України у Луганській області перевірено 2,17 га місцевості у Сєвєродонецькому та Щастинському районах.

Під час обстеження виявлено та вилучено 29 артилерійських снарядів, сім мінометних мін, дві гранати, один інженерний боєприпас, одну одиницю з інших вибухонебезпечних предметів.

Нагадуємо! Розмінуванням, знешкодженням або знищенням вибухонебезпечних предметів займаються тільки підготовлені фахівці-сапери, допущені до цього виду робіт.

Категорично забороняється: