Прес-центр6 травня 2021, 12:05

Я став свідком позитивних змін на Луганщині, – представник УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу

У зв’яку із завершенням перебування на посаді представника УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу відвідав Луганщину та зустрівся із головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Сергієм Гайдаєм.

Розповідаючи про п’ятирічний строк роботи в Україні, він зазначив: «Я став свідком позитивних змін на Луганщині і зараз вона виглядає краще ніж за минулі п’ять років. Це стало можливим завдяки вашій роботі. Весь цей час ми робили все можливе аби допомагати вашій роботі». Він висловив бажання ще відвідати Луганщину, проте вже у якості туриста.

Пан Матеу побажав області миру та возз’єднання, а також повідомив, його наступниця вступить на посаду протягом декількох тижнів після погодження українським МЗС.

У свою чергу очільник області наголосив: «Я вдячний за вашу роботу, за ваш внесок у відновлення регіону, за вашу неоціненну допомогу Луганщині. Ця підтримка була для нас надважливою у дуже важкий час. Переоцінити значущість гуманітарної місії УВКБ ООН не можливо».

Наприкінці зустрічі у знак поваги та вдячності за плідну співпрацю Сергій Гайдай вручив Пабло Матеу Почесну грамоту обласної державної адміінстрації.

Слід відзначити, у жовтні 2014 року було відкрито Польовий офіс УВКБ ООН у Сєвєродонецьку. За період 2014 – 2020 років УВКБ ООН надало допомоги більше ніж на 11,0 млн. доларів США по програмах допомоги на території Луганської області. УВКБ ООН в Україні надає особам під своєю опікою правову, матеріальну та соціальну підтримку самостійно та у партнерстві з іншими міжнародними та місцевими організаціями. УВКБ ООН є провідною організацією Кластеру з питань захисту та Кластеру з питань житла та непродовольчих товарів в Україні.