Архів новин

06 апреля 2023

Оборона й захист наших людей, підтримка воїнів – це питання номер один на всіх переговорах – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні весь день вже в Україні, у Києві, тут, на Банковій. День внутрішніх нарад і підготовки до заходів, які заплановані на найближчі тижні.

Провів нараду з головою уряду Шмигалем. Більше щодо поточних питань. Координація державних кроків, рішень.

Нарада щодо безпекової ситуації, роботи правоохоронних органів.

Наш міжнародний порядок денний – підготовка зустрічей, переговорів, звернень.

Як і завжди – був на звʼязку з військовими: усе, що стосується найгарячіших точок передової.

Із 1 березня Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою приймає документи для вступу

Заклад тимчасово розташований у м. Березань Київської області.

В цьому році набор здійснюється у 10 та 11 класи.

Документи приймаються від юнаків, які закінчили 9 або 10 класи, фізично здорові та придатні до навчання у військовому ліцеї за медичними та психологічними показниками.

Абітурієнти надають до приймальної комісії наступні документи:

Поліцейські Луганщини доставили гуманітарну допомогу у прифронтові Невське, Макіївку та Греківку

Співробітники ГУНП в Луганській області доставили мешканцям деокупованих сіл Невське, Макіївка та Греківка Сватівського району свіжий хліб та окопні свічки від Красноріченської територіальної громади.

Мешканці Греківки також отримали продуктові та гігієнічні набори від міжнародних організацій.

Такі набори доставлять кожному мешканцю звільнених сіл.
 

Понад 2700 евакуйованих жителів Луганщини вже працевлаштовані

Значна частина виробництв та промислових підприємств, що залишилися на окупованій території, припинила свою діяльність, створивши тим самим проблему безробіття.

Понад 150 окупантів знищили нацгвардійці в районі Білогорівки та Серебрянського лісництва за минулий тиждень

Так, під час виконання бойових завдань зі стримування окупантів в районі лісового масиву Серебрянського лісництва нацгвардійці 50-го полку імені полковника Семена Височана відбили напад переважаючих сил противника.

Завдяки героїчним діям особового складу атаки ворога було відбито, а визначені рубежі оборони втримано. При цьому було знищено близько 120 окупантів та 3 одиниці броньованої техніки.

На порталі Дія.Бізнес з’явився розділ для ветеранів-підприємців та їхніх родин

На порталі національного проекту з розвитку підприємництва та експорту Дія.Бізнес з’явився новий розділ “Ветеранський бізнес”.

У розділі “Ветеранський бізнес” ветерани, члени їхніх сімей та родини полеглих Захисників і Захисниць України можуть знайти всю необхідну інформацію щодо розвитку та підтримки власної справи: як заснувати власне підприємство, правильно вести бухгалтерську звітність, складати фінансовий план, отримати фінансування на розвиток своєї бізнес-ідеї, просувати продукт і управляти командою.

Луганських ВПО в Києві 7 квітня консультуватимуть із пенсійних питань

7 квітня з 10:00 до 13:00 на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб нашого регіону фахівцями Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8-А, 1-й поверх.
 

Як скласти ЄДКІ поза межами України? Алгоритм дій для студентів

Вітчизняні та іноземні студенти, які перебувають поза межами України, на час дії воєнного стану можуть здати Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ) за місцем свого перебування або проживання.

Повідомте заклад освіти, у якому ви навчаєтеся, назву країни, у якій ви складатимете іспит.

Відслідковуйте на вебсайті ДНП «Центр тестування» (https://www.testcentr.org.ua/uk/) інформацію щодо місць знаходження центрів сертифікаційного тестування у обраній вами країні.

Запрацював телеграм-канал державного порталу «Діти війни»

«Діти війни» (https://childrenofwar.gov.ua/) – це онлайн-платформа з узагальненою інформацією про кількість дітей, які постраждали внаслідок збройної агресії рф проти України. Також на порталі постійно оновлюються кількісні показники щодо дітей, яких вдалося розшукати й повернути додому.

У 15 гумхабах Луганщини приймають спеціалісти з питань зайнятості населення

Фахівці Луганської обласної служби зайнятості долучаються до надання соціальних послуг переселенцям в 15 таких гуманітарних хабах на постійній основі за адресами:

м. Вінниця:
вул. Максимовича, 43-б. Консультації по середах з 10:00 до 15:00.

Переселенцям з Луганщини на Київщині видають 600 мультиварок

Завдяки співпраці благодійного фонду «Запорука» та Лисичанської міської військової адміністрації Обухівський та Київський гуманітарні штаби отримали для потреб переселенців 600 мультиварок.

У першу чергу, їх видають інвалідам, соціально незахищеним людям, сім`ям з особливими потребами.

Умовою фонду є те, що отримати мультиварку можуть ВПО Лисичанської громади, які зареєстровані в Києві та Київській області.

Звертатися слід за наступними адресами:

- Київ, вул. М. Ушакова, 8-А (1-й поверх);

- Обухів, вул. Київська, 132/2.

Гелікоптер росіян К-52, танк Т-72, міномет «Тюльпан» знищені на Лиманському та Куп’янському напрямках, ще один гелікоптер ворога підбито

Окупанти продовжують активно діяти на Лиманському та Куп’янському напрямках.

399 разів росіяни за минулу добу обстріляли позиції українських військових.

На цій ділянці фронту відбулося п’ять боєзіткнень.

Як підсумок - 28 окупантів вбито, ще 62 зазнали поранень.

Також там знищено танк Т-72, БМД, самохідний міномет «Тюльпан» та гелікоптер К-52 загарбників.

За екіпажом цього ворожого гелікоптера вилетів ще один, який теж підбили наші військові, але той дотягнув до своїх позицій.

Біля Невського та у Серебрянському лісництві росіяни наступали безуспішно, в Лисичанську людей безкоштовно підвозитимуть задля оформлення паспорту рф, в магазинах Білокуракинщини з’явилися продукти з Ірану

На Куп’янському напрямку минулої доби ворожих обстрілів зазнали Новоселівське і Стельмахівка. На Лиманському – Макіївка, Невське і Білогорівка.