Архів новин

02 апреля 2023

Рашизм повинен пройти через повну поразку: військову, економічну, політичну, юридичну – звернення Президента України

Українці! Українки!

Сьогодні російські терористи знову вдарили по Костянтинівці Донецької області. По звичайних житлових кварталах. Шість людей убиті цим російським обстрілом. Три жінки, троє чоловіків. Звичайні люди звичайного містечка на Донбасі. Мої співчуття рідним і близьким загиблих...

Ще 11 людей зазнали поранень. Росія застосувала проти Костянтинівки ракети С-300 й систему залпового вогню «Ураган».

Сьогодні - Всесвітній день поширення інформації про аутизм

«Я знаю, що я намалюю! Там буде Перемога України! Я намалюю мир!» – цей запис зробив на своїй сторінці 11-річний художник Максим Бровченко після торішньої зустрічі з Оленою Зеленською для нагородження талановитих дітей, яких російський напад поставив у важкі обставини.
Вимушений переселенець з окупованого Бердянська, Макс надсилає зароблені малюнками гроші ЗСУ. На його картинах переважно космос, тому й творчий «позивний» має Космо-Макс.

Протягом тижня більше 1640 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних штабах при Гірській громаді

У гуманітарному штабі в Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, наші земляки також отримували продуктові набори.

Уряд спростив умови подачі документів для отримання статусу зареєстрованого безробітного

На засіданні Кабінету Міністрів України затверджено новий Порядок реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу.

Ним, зокрема, уточнено порядок отримання статусу зареєстрованого безробітного онлайн.

Майже 1800 продуктових наборів видали в Кремінському хабі в Києві за півтора тижні

За останні півтора тижні наші земляки-переселенці, які тимчасово оселилися в столиці, у місцевому Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО Луганщини отримали майже 1800 продуктових наборів.

Лише з 27 по 31 березня внутрішньо переміщеним особам з Луганської області видано близько 900 харчових пакунків.

А найменшим відвідувачам координаційного центру надавали ще й іграшки та солодкі подарунки.

Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.
 

Як оформити довідку про інвалідність, якщо ви виїхали за кордон

Під час воєнного стану встановлення інвалідності або проведення медико-соціальної експертизи українців, які вимушено перебувають за кордоном, МСЕК здійснюють екстериторіально і заочно.

Якщо ви перебуваєте за кордоном, надішліть необхідні медичні документи своєму сімейному або лікуючому лікарю на території України для оформлення форми 088/о «Направлення на МСЕК». Звертаємо увагу, що всі надіслані документи мають бути складені українською мовою.

Хто може долучитися до добровільного страхування

Наприкінці минулого року в Україні ухвалено закон, який спрощує механізм добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні: без паперової тяганини, без відвідування державних установ.

Добровільну участь у пенсійному страхуванні можуть брати як застраховані, так і не застраховані особи старші 16 років. Також передбачена можливість сплати страхових внесків на користь третіх осіб.

НМТ-2023: відкриті демонстраційні тести з французької та іспанської мов

Потенційні учасники тестування можуть виконати завдання з іспанської мови. Онлайновий НМТ з цього предмета доступний за посиланням: https://lv.testportal.gov.ua/spainTest/

У тестах з іноземних мов на реальному тестуванні не буде завдань з відкритою формою відповіді, як не буде і завдань з аудіювання. Тому їх немає і в демонстраційному варіанті тесту.

Протягом березня понад 12 тисяч наборів гуманітарної допомоги надіслані поштою хабами Попаснянщини

Зокрема, у Черкасах через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 6065 посилок.

Також там видано 86 продуктових наборів, приймають психолог та юрист.

Консультують представники Пенсійного фонду та Центру зайнятості.

У хабі можна було отримати медикаменти.

У гуманітарному хабі в Новомосковську переселенцям з Луганщини надано 2003 продуктових набори, 68 родинам – дитячі та дорослі підгузки. Одяг та іграшки – 185 особам. Медичні послуги – 243. Можна було скористатися консультацією юриста БФ «Право на захист».

У Сєвєродонецьких гумхабах у Дніпрі та Тернополі ВПО з Луганщини за тиждень видано понад 1500 продуктових наборів, а за березень – більше 6700

У Сєвєродонецьких гуманітарних хабах у Дніпрі та Тернополі переселенцям з Луганської області за тиждень, що минає, надано 1587 продуктових наборів.

Упродовж березня наші ВПО отримали там 6724 відповідних пакунків.

Зокрема, у Дніпрі: 1276 – за тиждень, 6224 – за місяць.

У Тернополі: 311 – за тиждень, 500 – за місяць. 

Адреси розміщення гуманітарних хабів: 

- м. Дніпро, проспект Петра Калнишевського, 27-К;

- м. Тернопіль, вулиця Грушевського, 5-А.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.