Архів новин

28 апреля 2023

Зупинити терор і врятувати людей можна лише зброєю – звернення Президента України

прихисток у словацьких і чеських громадах.

Я окреслив партнерам, які перспективи в нас на полі бою зараз та якої подальшої допомоги ми потребуємо, щоб пройти увесь цей необхідний шлях. Поінформував про те, що робимо, щоб реалізувати нашу формулу миру, зокрема й пункт про притягнення до відповідальності винних в агресії. Дякую, що Словаччина та Чехія однаково з нами бачать потребу відновити справедливість і покарати воєнних злочинців, покарати всіх цих терористів.

Громадськість Луганщини активно долучається до захисту навколишнього природного середовища

У рамках реалізації регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства на 2022-2026 роки обласна влада та партнери з виконання заходів програми, зокрема Луганський осередок всеукраїнської громадської організації «Асоціація сприяння самоорганізації населення» (Т. Кіріллова), долучились до низки акцій, спрямованих на підвищення рівня обізнаності громадян у питаннях захисту екології та підтриманих міжнародним фондом «Відродження».

Третє місце на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з географії посів школяр із Сєвєродонецька

Учасниками IV етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з географії від Сєвєродонецької громади стали двоє школярів.

Це – учень 9 класу середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 18 Микита Киргиря (вчитель – Ірина Іванівна Войткевич) та учень 10 класу багатопрофільного ліцею Олександр Сергієнко (вчитель – Геннадій Григорович Кобзистий).

За підсумками виконаних завдань Олександр Сергієнко посів ІІІ місце.

Вітаємо!

Керівники медзакладів Луганської області доповіли Артему Лисогору про готовність працювати на деокупованих територіях

«Збереження кадрового потенціалу медицини для забезпечення якнайшвидшого відновлення діяльності закладів після деокупації Луганщини – завдання, яке я отримав від Президента України. Коли ми повернемось, то військові адміністрації та лікарні мають запрацювати одразу після отримання дозволу від військових та правоохоронців», - звернувся начальник Луганської ОВА Артем Лисогор до керівників медичних закладів області. Сьогодні, 28 квітня, він провів робочу нараду щодо кадрового забезпечення системи охорони здоров’я Луганської області в умовах релокації та підготовки до деокупації.

Ще 275 переселенців з Луганщини у Чернівцях отримали допомогу в місцевому хабі

Продовжує роботу пункт видачі гуманітарної допомоги ВПО з Луганщини у місті Чернівці. За попередній тиждень жителі нашої області отримали там 275 продуктових наборів.

Уряд ухвалив План заходів на 2023-2024 роки зі створення в Україні безбар’єрного простору

Кабінет Міністрів України визначив План заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року. Архітектура змін зі створення безбар’єрного простору розробляється урядовою командою за підтримки першої леді Олени Зеленської.

В межах реалізації планується проведення 472 заходів, до яких залучено 20 міністерств. План спрямований на створення безбар'єрного простору в усіх сферах життя людей.

Більше 400 переселенців-луганчан звернулися до гумштабу в Вінниці

За минулий тиждень у гуманітарному штабі в Вінниці видано 408 продуктових наборів.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб з Луганщини отримали 95 гігієнічних наборів та упаковок підгузків.

Проведені консультації представником Луганського обласного центру зайнятості.

Юристом благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» організовані юридичні консультацій з соціальних та правових питань.

Як рідним оформити заробітну плату зниклого безвісти військового

Родина зниклого безвісти військового може отримувати його заробітну плату після підтвердження факту зникнення.

Щоб оформити грошове забезпечення зниклого безвісти військовослужбовця, рідним необхідно звернутися до територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Бланк заяви можна отримати безпосередньо у військкоматі або ж у регіонального координатора Уповноваженого зі зниклих безвісти.

При собі необхідно мати: 

Олена Зеленська виступила на дебатах ПАРЄ із розгляду резолюції щодо примусово переміщених Росією українських дітей

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у дебатах, які відбулися за терміновою процедурою на пленарному засіданні другої частини сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Під час засідання було заслухано доповідь та ухвалено проект резолюції на тему: «Ситуація з українськими цивільними особами, зокрема з дітьми, примусово переміщеними або переселеними до РФ або на українські території, що перебувають під фактичним контролем РФ».

Проект резолюції готувався в межах Комітету ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб. Доповідач – Пауло Піско (Португалія, SOC).

Два ворожих міномети, дві гармати та спостережний комплекс «Муром-М» знищені на Лиманському та Куп’янському напрямках

Цей відтинок залишається лідером за ворожими обстрілами.

За минулу добу росіяни 566 разів відкривали вогонь з артилерії різних калібрів по позиціях наших військових та населених пунктах поблизу лінії фронту.

Також там відбулося сім боєзіткнень. У результаті 32 окупанти було вбито, 82 поранено.

Знищено два ворожих міномети, дві гармати та спостережний комплекс «Муром-М».

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

#Вірю_в_ЗСУ Січеславські десантники знищили дві російські БМП-2 на Луганщині

Російські окупанти не полишають спроб прорвати нашу оборону на Луганщині.

Щодня воїни 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади ДШВ ЗС України відбивають атаки противника, впевнено перетворюючи на металобрухт ворожі бойові машини разом з їхніми господарями.
 

Сєвєродончанин – призер Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії

Учень 10 класу багатопрофільного ліцею Іван Кривошея посів ІІІ місце в ІV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з хімії.

Підготувала його вчитель хімії Лілія Михайлівна Мішина.

Іван планує вступити до Інституту високих технологій Київського національного університету.

До речі, саме цей навчальний заклад був організатором олімпіади та складав завдання. Тож, можна вважати, що перший крок до своєї мети хлопцем вже зроблений.

28 квітня - Всесвітній день охорони праці

«Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип та право на роботі» - такий девіз цього року визначила Міжнародна організація праці для Всесвітнього дня охорони праці.

Наразі Луганщина готується до деокупації своїх територій, тож питання виробничої безпеки набувають нового змісту. Адже роботи по відновленню регіону доведеться виконувати в умовах підвищеної загрози життю та здоров’ю.

48 разів росіяни обстріляли територію навколо Нововодяного, Невського та Макіївки, – Артем Лисогор

«Противник спробував наступати у районі Діброви та Серебрянського лісництва, але зіткнувся з опором Сил оборони і був змушений припинити свої спроби. Однак артилерією росіяни тиснули майже по всій лінії фронту, – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Протягом дня поблизу Нововодяного, Невського та Макіївки через масований вогонь противника сталося 48 вибухів. Окупанти цілилися по укріпленнях наших бійців. Але ворогу достеменно відомо, що вищеназвані населені пункти розташовані в декількох сотнях метрів. На щастя, обійшлося без постраждалих.