Архів новин

08 апреля 2023

Приємно завершувати цей тиждень із хорошими результатами для України – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Приємно завершувати цей тиждень із хорошими результатами для держави – по зброї, по міжнародній підтримці, по розширенню наших звʼязків зі світом, по нашому руху до НАТО.

Найбільш вагоме цими днями, звичайно, візит у Польщу, наші домовленості, наші здобутки.

Польща виконала все задеклароване по танках: вони вже в Україні, зокрема «Леопарди». Є нові домовленості щодо БМП –більше сотні машин. Щодо бронетранспортерів – «Росомак» – 200 машин. Зараз сто, і сто згодом. Іще самохідні міномети, додаткові ракети, «МіГи»...

До штабу у Сумах нашим ВПО привезли ліки

Діяльність гуманітарного штабу перевірила заступниця начальника обласної військової адміністрації Катерина Безгинська.

Разом із директором Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Юрієм Стогнієвим вона зустрілась із луганчанами, які звертаються до гумштабу по допомогу.

Вони дізналися про першочергові потреби наших ВПО на Сумщині та розглянули інші питання, які потребують вирішення.

Крім того, до хабу доставили лікарські засоби та вироби медичного призначення.

На цьому тижні більше 1620 внутрішньо переміщених луганчан отримали допомогу у гуманітарних хабах при Гірській громаді

Зокрема, у гуманітарному штабі в Богданівці фахівці Луганської обласної служби зайнятості надавали консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням, наші земляки отримували продуктові набори.

У Київському хабі продовжилася видача наборів від Міжнародної організації з міграції, дитячих памперсів та продуктів харчування.

Відвідувачам також надавали правову допомогу та юридичні консультації адвокати благодійного фонду «Право на захист», приймав спеціаліст Луганської обласної служби зайнятості.

Старобільська районна військова адміністрація допомогла правоохоронцям у боротьбі з черговою шахрайською схемою в мережі

Нещодавно Старобільська районна військова адміністрація зіткнулася з черговою схемою роботи шахраїв. Відповідна інформація була зібрана, опрацьована та надіслана до правоохоронних органів.

Отже, під однією з публікацій був розміщений коментар з пропозицією отримання допомоги та посиланням на сайт «Support the people of Ukraine».

Оновлені умови іпотечного кредитування молоді

Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву,  на виконання Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2023 роки, оновив умови іпотечного кредитування молоді для придбання власного житла.

Для цього змінений Порядок надання молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам довгострокових пільгових кредитів для будівництва (реконструкції) та придбання житла.

Кредитування за програмою можуть отримати молоді сім’ї або одинокі молоді люди, вік яких сягає до 35 років, а також вчені до 40 років.

Уряд визначив умови та порядок виплати грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтерів

Кабінет Міністрів України вніс зміни до порядку та умов виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) або інвалідності волонтера внаслідок війни, та членам їхніх родин.

До хабу у Львові надійшла допомога від жителів Швеції

Цього тижня до гуманітарного хабу Старобільської міської військової адміністрації, який працює у Львові, представники Blågula Bilen привезли вантаж речей для наших ВПО.

Ця шведська організація постійно підтримує українських захисників, купує для них авто на задонатені кошти та переправляє транспорт до України.

Крім того, спільнота шведських друзів дбає і про допомогу речами мирному населенню постраждалих територій та людям, які перемістилися з тимчасово окупованих територій до більш безпечних місць.

Квітневі пенсії жителям Луганщини вже профінансовані майже на 600 мільйонів гривень

Станом на 7 квітня на пенсійні виплати поточного місяця, згідно із затвердженим графіком, перераховано 592,96 млн гривень.

591,40 млн гривень луганчани отримали через уповноважені банки, ще 554,9 тис. гривень - через відділення АТ «Укрпошта».

Крім того, 33,69 млн гривень спрямовано на соціальні страхові виплати, зокрема, на оплату лікарняних. 

Ще 27,42 млн гривень - на виплату житлових субсидій та пільг.

У Харкові відкрито ще один гуманітарний хаб для ВПО з Луганщини

Роботою хабу опікується Нижньодуванська селищна військова адміністрація.

Там надаватиметься гуманітарна допомога, організують прийом спеціалістів для вирішення соціальних питань переселенців з Луганщини.

Хаб розташований за адресою: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Телефон «гарячої лінії»: 068 790 56 32.

Графік роботи: понеділок-п’ятниця з 10:00 до 15:00.

Польового складу з боєприпасами не дорахувалися росіяни, в Лисичанську цілий район окупанти заселяють гастролерами, у Старобільську чоловіки отримують повістки

Новоселівське, Макіївка, Невське, Кузьмине, Діброва, Білогорівка знов потрапили під артилерійських вогонь окупантів минулої доби.

«Противник не шкодує боєприпасів. Б’є по населених пунктах уздовж лінії фронту, де залишаються мирні жителі, та по позиціях наших захисників. Також атакує з повітря. Тільки позаминулої доби здійснив три авіанальоти», - поінформував виконуючий обов’язки начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.