Архів новин

26 апреля 2023

Зараз є можливість дати нову енергію відносинам України та Китаю – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Передусім я хочу сьогодні подякувати всій нашій команді, яка займається обмінами.

Вдалося повернути додому в Україну ще 44 людини з російського полону. Більшість – це військові. З різних напрямків. Є серед них захисники «Азовсталі» та Маріуполя, інших міст Донеччини, Херсонщини, Харківщини… Більшість – рядові та сержанти. Є офіцери. Двоє – цивільні.

З Макіївки евакуювали ще одну жінку

«Місцева мешканка не витримала щоденних артобстрілів й авіанальотів та погодилась на евакуацію. З Макіївки до Слов’янська її доправили поліцейські, звідти ГО «Ковчег спасіння» - до Краматорська, де їй буде надана матеріальна підтримка від Червоного Хреста та держави, далі – евакуаційний потяг до Дніпра», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він додав, що у селищі залишаються ще 29 людей, які поки що відмовляються виїхати в безпечні регіони України.

За тиждень більше ніж півтисячі ВПО з Луганщини звернулися до Одеського гумхабу

511 продуктових наборів видали у координаційному центрі допомоги ВПО Луганської області на Одещині упродовж тижня. Ще 600 – підготували для отримання.

Також бажаючим надавали одяг та підгузки.

Щодня там консультує з юридичних питань співробітник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської обласної державної адміністрації.

Із понеділка по середу приймає юрист. По вівторках – представник Лисичанського центру зайнятості.

У хабі надає допомогу медичний працівник.
 

Вони билися з росіянами на сході - з ворожого полону визволили українських солдат і офіцерів

Сьогодні відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернулися ще 44 наших громадянина. Серед них шість офіцерів, а також 36 сержантів та рядових.

Звільнили з ворожої катівні і двох цивільних.

Ці наші військові били противника на Сході, в Маріуполі та на Херсонщині. Деякі перенесли полон із тортурами вже бужучи пораненими. Дихали надією і вижили заради волі!

Вірте, повернемо кожного, кого схопили і намагаються зламати росіяни. Українці - непереможні!
 

Кому потрібно звернутися за перепризначенням субсидії на неопалювальний період

Із травня житлові субсидії на неопалювальний сезон більшості одержувачів буде перепризначено автоматично, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад домогосподарств.

Водночас серед одержувачів є певна категорія, якій субсидію на неопалювальний період буде призначено після надання заяви та декларації.

На нашій ділянці фронту підбито російські танк Т-72, БМП-2, САУ «Акація» та протитанкову гармату «Рапіра»

На Лиманському та Куп’янському напрямках ворог вже декілька днів не проводить атакуючих дій.

Натомість ці напрямки є лідерами по кількості артилерійських обстрілів з боку росіян – минулої доби противник 379 разів відкривав вогонь по наших позиціях і наніс три авіаудари.

Українська артилерія, у свою чергу, також наносить удари у відповідь.

Як підсумок – вбито 25 окупантів, ще 72 зазнали поранень.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 26 квітня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 26 квітня, день:

- до Сєвєрдонецька та Лисичанська завозять громадян рф для показових ремонтів, вони живуть в квартирах наших громадян, звідти виносять все майно;

- російські харчі до розтрощених міст Луганщини або не доїжджають, або коштують там набагато дорожче. Більшість людей через відсутність грошей не може себе забезпечити;

- окупанти лікарям з рф платять значно більше, ніж місцевим;

- затриманих громадян України росіяни тримають на території колишньої звіроферми у Кремінній.
 

На Кіровоградщині понад 200 нашим ВПО за тиждень видали гігієнічні та продуктові набори

У координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Кіровоградській області упродовж тижня надано 208 продуктових наборів.

Також вони отримали підгузки, одяг та 208 наборів із засобами гігієни.

Протягом звітнього тижня сформовано ще 350 продуктових наборів.

У хабі приймає лікар. Переселенцям проведено первинний огляд, видано е-рецепти на придбання ліків і виписані направлення для огляду у профільних лікарів.
 

22 переможці Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – здобувачі освіти Луганщини

Цьогоріч журі перевірило 675 робіт та визначило переможців, серед яких – рекордна кількість учасників з Луганщини за всю історію участі представників нашої області.

Найбільше переможців і призерів із Кремінної - п’ятеро. Із них троє представляють Кремінський ліцей № 5.

Також четверо школярів із середніх загальноосвітніх навчальних закладів Сєвєродонецька. Ще троє – студенти СНУ ім. Володимира Даля.

Інформація про стан виконання плану заходів на IV квартал 2022 року з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року по Луганській області

З детальною інформацією про стан виконання плану заходів на IV квартал 2022 року з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року по Луганській області можна ознайомитися за псоиланням.

111 бригада тероборони доєдналася до всеукраїнської акції з озеленення довкілля

До процесу озеленення на Волині долучились військовослужбовці Луганської окремої бригади територіальної оборони, які допомогли в висадці дерев: дуб, ялинка і модрина.

Більше 2 мільярдів гривень спрямовано на пенсії жителям Луганщини у квітні – виплати завершено

25 квітня, згідно із затвердженим графіком, завершено фінансування пенсій поточного місяця.

На виплати жителям Луганської області спрямовано 2050,09 млн гривень.

Також соціальні страхові виплати здійснено на 34,80 млн гривень, у тому числі на 1,13 млн гривень – оплата лікарняних.

На виплату житлових субсидій та пільг перераховано 149,94 млн гривень.

#Вірю_в_ЗСУ На Луганщині знищено БМП та вантажівку окупантів

25-та окрема повітрянодесантна Січеславська бригада нанесла вогневе ураження окупантам на Луганщині.

На відео зафіксоване успішне знищення армійської вантажівки Урал та бойової машини піхоти (БМП-2 ) російських загарбників.
 

Артем Лисогор звернувся з нагоди Дня пам'яті жертв Чорнобильської катастрофи

Шановні луганчани!

37 років тому українські герої врятували Європу від катастрофи. Ціною здоров’я та життя десятків тисяч людей вони своєчасно ліквідували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС.

Тоді «мирний атом» на якусь миттєвість виявився неконтрольованим, але наші ліквідатори стали на заваді розповсюдженню його смертоносної сили.

Ворог вражає артилерією наші населені пункти, у Кремінній окупанти утримують людей у звірофермі, виключенням з реєстру юридичних осіб тиснуть росіяни у разі не зміни установчих документів

«Протягом декількох днів поспіль росіяни не наступають на нашій ділянці фронту. Втім, від цього не стає безпечніше – артилерію вони застосовують із такою ж інтенсивністю, як і раніше. Нікуди не зникли і ворожі авіанальоти, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Вони продовжують використовувати авіацію, але це не стало домінуючою складовою наступальних спроможностей противника. Наші військові, у свою чергу, роблять все можливе для максимального ураження ворога».