Архів новин

11 апреля 2023

Ми зараз на такому етапі війни, коли важливо не втрачати відчуття шляху, яким маємо пройти – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Провів сьогодні чергове засідання Ставки. Передусім розглянули бойову ситуацію. Те, що вдається на основних напрямках, на тяжких напрямках, таких як Бахмут і Авдіївка, Донеччина загалом, таких як Кремінна й Луганщина загалом.

Розглянули на Ставці й те, що тільки має вдатися. Те, над чим працюємо.

Були доповіді генерала Сирського, генерала Тарнавського, Головкома, ГУР.

Генштаб і міністр внутрішніх справ доповіли щодо комплектації нових підрозділів наших сил оборони – нових бригад.

У середу в хабі Кремінської громади в Києві вирішуватимуть пенсійні питання наших ВПО

12 квітня відбудеться прийом спеціалістами ГУ ПФУ у Луганській області наших переселенців, які тимчасово мешкають в Києві.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна з 11:00 до 13:00 в до гумантіраного хабу Кремінської громади за адресою: м. Київ, бульвар Марії Приймаченко, буд. 8.

МВС інформує як онлайн перевірити стан готовності документів

Подали заяву на оформлення ID-картки чи паспорта для виїзду за кордон? Пам’ятайте: ви завжди можете перевірити стан готовності своїх документів. Як? Просто скористайтеся онлайн-сервісом на сайті ДМС – "Перевірка стану оформлення документів" (https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html).

Спершу у пошуку введіть серію та номер документа. Далі перед вами з’явиться інформація стосовно готовності вашого паспорта.

Зазначимо, що за допомогою сервісу можна перевірити стан оформлення таких документів, як:

300 продуктових наборів за день видали в Кремінському хабі в Рівному

А ще на базі координаційного центру підтримки ВПО Луганщини у місті Рівне розповсюджуватиметься місцева газета «7 днів».

Наші переселенці, які відвідують хаб, зможуть отримати видання безкоштовно.

На шпальтах видання періодично друкуватимуться повідомлення з життя Кремінської громади та всієї Луганщини.

Нагадуємо умови отримання гуманітарної допомоги:

- продуктовий набір видається на кожного члена родини з довідкою ВПО, зареєстрованого на хабі;

- з моменту останнього отримання продуктів повинен минути місяць;

Помітили ворожу техніку? Повідомте в чатбот єВорог

Сили оборони вже знищили 179+ тисяч окупантів та 3644+ танки. Народна розвідка допомагає Силам оборони досягати таких результатів. Саме завдяки заявкам у єВорог російський танк Т-90, що на фото, перетворився на металобрухт.

У чатботі чекають на інформацію про будь-яку російську техніку, зокрема:

Олексій Смирнов: Основний штат бригади «Лють» укомплектований, але ми формуємо резерв

На початку квітня добігла кінця національна рекрутингова кампанія «Гвардія наступу». До лав штурмової бригади Національної поліції України «Лють» стали майже 200 луганчан.

єРобота: Українські захисники й захисниці можуть отримати грант від держави на підприємництво

Із 10 квітня Уряд запровадив нові грантові програми для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу. Заявки на отримання гранту потрібно подавати через портал Дія: https://diia.gov.ua/

Програмами передбачено надання грантів:

За добу на нашій ділянці фронту росіяни втратили два танки Т-72, БМП, САУ «Мста», та новітній комплекс далекого візуального спостереження «Муром-М»

На Лиманському та Куп’янському напрямках ворог наніс 384 удари ствольною та реактивною артилерією. Здійснив дев’ять авіаударів.

За минулу добу на цій ділянці фронту відбулося 12 боєзіткнень.  

За підсумком, 35 окупантів було вбито, 88 поранено, один потрапив у полон.

Як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, там підбито два танки Т-72, БМП, САУ «Мста», гаубицю Д-30, три міномети та новітній комплекс далекого візуального спостереження «Муром-М» ворога.

Штаб Гірської громади допомагає ВПО у Чемерівцях на Хмельниччині

10 квітня Гірський гуманітарний штаб Луганської області спільно з Чемеровецькою селищною радою передали у населені пункти громади майже 70 продовольчих наборів, наданих державою. Це має підтримати переселенців на новому місці.

«Ми намагаємось розширити сферу допомоги землякам на Хмельниччині та дуже вдячні нашим колегам з органів місцевого самоврядування, які підтримують переселенців з Луганщини», - прокоментував начальник Гірської міської військової адміністрації Олексій Бабченко.

Посуд, термоковдри, подушки і рушники отримали переселенці з Луганщини в Дніпрі

У Кремінському координаційному центрі підтримки ВПО у місті Дніпро луганчани-переселенці отримали гуманітарну допомогу від Міжнародної організації з міграції.

За тиждень родинам внутрішньо переміщених осіб з Луганщини видано 109 наборів посуду, 105 каністр та 167 комплектів постільної білизни (з термоковдрами, подушками і рушниками).

Також ВПО отримали ще 30 гігієнічних наборів від «ЮНІСЕФ».

Адреса: м. Дніпро, вул. Володимира Антоновича, 72-А.

Графік роботи: з 10:00 до 14:00 щоденно, крім вихідних.
 

Ще один будинок росіяни зруйнували в Невському, із держзакладів Білокуракинщини вивозять майно

Минулої доби на Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Макіївки, Червонопопівки та Білогорівки.

Артилерійських обстрілів з боку росіян зазнали Новоєгорівка, Макіївка, Невське та Білогорівка.