Архів новин

12 апреля 2023

Жодної руїни в Україні не буде – це наша мета – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Щойно взяв участь у зустрічі спеціального формату підтримки України – фінансового. Цей захід відбувається у Вашингтоні й обʼєднує міністрів фінансів міцних демократій – наших партнерів, Єврокомісію, керівників міжнародних фінансових інституцій: МВФ, Світовий банк, Європейський банк реконструкції та розвитку. Тема – передусім відновлення. Відновлення нашої країни після бойових дій.

Окупанти готують до депортації понад 2,7 тис. дітей з Луганщини

Незважаючи на те, що ще у минулому місяці Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт дитячого омбудсмена і президента рф, звинувативши їх у воєнних злочинах у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей, ці дії на окупованих територіях не припиняються.

У так званій «лнр» тривають медичні огляди дітей, після яких певна їх кількість зникає.

Медики з рф вже оглянули понад 94 тисячі хлопчиків та дівчат, про що заявили самі окупанти (https://t.me/mz_pashchenko/1124).

#Вірю_в_ЗСУ Нашим військовим передали 500 сучасних засобів автоматичного пожежогасіння

500 одиниць автономних сфер порошкового пожежогасіння передали захисникам України Луганська обласна військова адміністрація та Сєвєродонецька міська військова адміністрація.

Ці засоби пожежогасіння відносяться до сучасних. За принципом дії пристрій спрацьовує при потраплянні в епіцентр займання.

Натискати нічого не потрібно - достатньо кинути сферу. Ці самоспрацьовуючі вогнегасники потрібні оборонцям, бо ефективні при гасінні пожеж в екстремальних умовах фронту.
 

У деокупованій Макіївці правоохоронці виявили схрон зброї та боєприпасів

Поліцейські зведеного загону ГУНП в Луганській області спільно з працівниками СБУ в Донецькій та Луганській областях виявили в покинутому та пошкодженому будинку у с. Макіївка Сватівського району схрон зброї та боєприпасів окупаційних військ.

Загалом правоохоронці виявили 32 гранати Ф1, 20 гранат РГО с запалами, 4 автомати АК та 1 ручний кулемет, 4 цинки патронів калібру 5,45 мм, рпг-22 та реактивну штурмову гранату.

Виявлені зброя та боєприпаси були передані військовослужбовцям ЗСУ, які боронять Луганщину.
 

Шістнадцять дітей-сиріт з Луганщини знайшли хрещених батьків серед захисників у Львові

Хрещеними батьками стали курсанти Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та меценати дитячого будинку.

Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії владика Володимир у співслужінні капеланів з чотирьох капеланств Львівської Архиєпархії у вівторок, 11 квітня, у дитячому будинку 1 охрестив шістнадцятьох дітей-сиріт з Луганщини.
 

Термін подачі заявок на програму підтримки розвитку МСП з Луганщини продовжено до 20 квітня

Українських підприємців з областей бойових дій запрошують взяти участь в грантовій програмі та отримати до 400 000 гривень (еквівалент 10 000 євро) на розвиток власного бізнесу.

Аби долучитися, МСП мають бути ТОВ та здійснювати діяльність за наступними напрямками:
▪ постачальники та/або виробники харчової продукції;
▪ галузі, які підтримують виробників/постачальників харчової продукції.

Детальніше з вимогами до підприємств можна ознайомитися на сайті:
https://usf.com.ua/eu4business/

17, 18 та 20 квітня переселенці з Луганщини зможуть звернутися на «гарячу лінію» до керівництва ПФУ регіону

Так, у понеділок, 17 квітня, із 10:00 до 11:00 на дзвінки відповідатиме начальник Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Ольга Шарунова. Телефон: (068) 300-40-86.

У вівторок, 18 квітня, із 10:00 до 11:00 свої запитання жителі регіону зможуть поставити заступнику начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Луганській області Павлу Баранову. Телефон: (068) 300-40-86.

Володимир Зеленський підписав закон щодо забезпечення права українців на пенсійне забезпечення в умовах воєнного стану

Президент Володимир Зеленський підписав Закон України № 2981-ІХ «Про внесення зміни до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії», ухвалений Верховною Радою 20 березня 2023 року.

Документ спрямований на забезпечення реалізації громадянами права на пенсійне забезпечення в умовах воєнного стану.

Доступні ліки: як отримати?

До програми «Доступні ліки» наразі входять 486 лікарських засобів за напрямами: серцево-судинні захворювання, діабет ІІ типу, хронічні хвороби нижніх дихальних шляхів, розлади поведінки і психіки та епілепсія, нецукровий діабет, хвороба Паркінсона, імуносупресивні препарати, інсуліни.

Для того, щоб отримувати препарати за програмою «Доступні ліки», необхідно:

На Лиманському та Куп’янському напрямках наші захисники знищили танк Т-72, безпілотник «Орлан-10» та станцію РЕБ «Житель»

За минулу добу 414 разів з різних систем артилерії росіяни обстрілювали позиції наших військових та населені пункти на цій ділянці фронту.

Крім того, ворог здійснив вісім авіаударів.

Як зазначив речник Східного угрупування військ ЗСУ Сергій Череватий, там відбулося дев’ять боєзіткнень - 50 окупантів вбито, ще 108 поранено.

Знищено ворожі танк Т-72, безпілотник «Орлан-10» та станцію радіоелектронної боротьби «Житель».
 

Уряд схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року

«Днями Уряд схвалив Стратегію державної політики щодо внутрішнього переміщення на період до 2025 року, а також операційний план її реалізації на 2023-2025 роки. Наразі понад 300 тисяч мешканців Луганської області є вимушеними переселенцями. Тож адаптація, подальша інтеграція ВПО у приймаючих громадах, зокрема працевлаштування та підтримка самозайнятості таких осіб, а головне - повернення до покинутого місця проживання та реінтеграції для Луганщини, надважливі питання.

Більше 6400 вибухонебезпечних предметів знищили луганські піротехніки на Херсонщині

Вони там займаються розмінуванням після деокупації частини Херсонської області.

Роботу піротехнічних розрахунків з Луганщини перевірив виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації Олексій Смирнов.

Слід зазначити, що із моменту передислокації, 13 листопада 2022 року, піротехнічних розрахунків частини піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Луганській області на Херсонщині перебувають шість наших розрахунків – 39 чоловік особового складу та 17 одиниць техніки.

По п’ятницях у Нижньодуванському хабі в Харкові наших ВПО прийматиме лікар

Відтепер щоп’ятниці переселенці з Нижньодуванської громади, які мешкають у Харкові та області, мають можливість безкоштовно проконсультуватися в лікаря.

Прийматиме сімейний лікар КНП «Нижньодуванська амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Сватівського району Луганської області Любов Саранова.

Прийом здійснюється у порядку живої черги з 10:00 до 14:00 за адресою: м. Харків, вул. Данилевського, буд. 38.
 

#Вірю_в_ЗСУ Наші військові нищать техніку росіян на Сватівщині

92 окрема механізована бригада імені кошового атамана Івана Сірка корегує, а 40 окрема артилерійська бригада імені Великого князя Вітовта палить багато цінної техніки окупантів.

Райони Нижньої Дуванки, Куликівки, Покровського - спалені зенітно-ракетні комплекси "Тор" та "Бук", радіолокаційний комплекс розвідки та контролю стрільби "Зоопарк-1", комплекс радіоелектронного придушення "Борисоглєбськ-2", паливозаправники, комплекс постановки радіоелектронних перешкод "Житель" та інше.
 

Біля Білогорівки ворог спробував черговий штурм – безуспішно, на Сватівщині тривають арешти незгодних

На Лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Білогорівки.

«Українській військові героїчно відбивають всі атаки росіян. Намагаємося щосили виснажити ворога, знизити його бойовий дух, поки готуються наші резерви, – зауважив виконуючий обов’язки начальника Луганської обласної військової адміністрації Олексій Смирнов. – До речі, ствольну та реактивну артилерію тут противник застосовує частіше навіть за Бахмутський напрямок».

На цей раз ворожих обстрілів зазнали Новоселівське, Макіївка, Невське та Білогорівка.