Архів новин

17 апреля 2023

Готуємося до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн», очікуємо ґрунтовних рішень, які відповідатимуть перспективам на полі бою – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Почав сьогоднішній день із засідання Ставки. Багато питань.

Передова – дії наших сил оборони, те, що вдається, і те, чого маємо досягнути.

Командувачі напрямків – «Хортиці», «Таврії», «Одеси», «Півночі», – Головком Залужний – усі доповіли про актуальну ситуацію.

Картопля на окупованій Луганщині втричі дорожча, майже вдвічі – свинина та курка

Середні споживчі ціни на продукти харчування в територіальних громадах Луганської області, які перебувають в тимчасовій окупації внаслідок збройної агресії російської федерації, у березні були значно вищі, ніж на підконтрольній Уряду України території.

Різниця цін дуже відчутна. Деякі продукти харчування коштують майже у три рази дорожче, зокрема, це буряк та картопля.

Безоплатна правнича допомога для внутрішньо переміщених осіб та громадян із тимчасово окупованих територій стане ще доступнішою

Верховна Рада прийняла законопроект № 7473-д, який розширює доступ ВПО і громадян із тимчасово окупованих територій до безоплатної вторинної правничої допомоги.

Йдеться про такі види правових послуг:

– здійснення представництва інтересів у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

– складення документів процесуального характеру.

У Рівному 900 жителям Луганщини допомогли в Кремінському хабі

Протягом тижня у Рівненському гуманітарному хабі, яким опікується Кремінська громада, переселенці з Луганської області отримали 900 продуктових наборів.

Також перед Великоднем людям видали 330 кондитерських виробів, наданих Гощанською селищною радою.

Крім гуманітарної допомоги ВПО надавалися різного роду консультації: медичні, юридичні, психологічні, з соціальний питань тощо.

Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.

Телефон: 095 820 97 42.

«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 095 820 71 24.

Основні особливості змін в законодавстві стосовно призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії

Закон України від 20.03.2023 року № 2981-ІХ “Про внесення зміни до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ щодо призначення пенсії особам, які проживають на тимчасово окупованій території або на території, де ведуться бойові дії“.

Закон врегульовує питання визначення строків, з яких призначаються пенсії особам, які не змогли вчасно звернутись за призначенням пенсії у зв’язку з проживанням на території, де ведуться бойові дії або на тимчасово окупованій території.

Данська рада у справах біженців передала для ГУ ДСНС України у Луганській області піротехнічну машину

Вона необхідна для транспортування вибухонебезпечних предметів під час розмінування територій.

DRC допомагає та співпрацює із ДСНС з 2015 року. Надає необхідне обладнання для проведення розмінування, забезпечує проведення навчання для фахівців ДСНС та саперів.

Сьогодні розбудова потенціалу Державної служби України з надзвичайних ситуацій можлива завдяки фінансовій підтримці наших надійних партнерів, у тому числі Управління з питань усунення і скорочення озброєнь в Бюро з військово-політичних питань Державного департаменту США.

Олексій Середа здобув дві нагороди на кубку світу зі стрибків у воду

На змаганнях у китайському Сіані спортсмен, який представляє Луганщину, виборов дві медалі.

17-річний Олексій вчора став срібним призером в індивідуальних стрибках з вишки з особистим рекордом на міжнародних турнірах — 518.30 бала.

Збірна України повертається з Кубку світу з двома медалями.

Нагадаємо, що Олексій Середа також здобув бронзу у синхронних стрибках з вишки разом у парі з Кіріллом Болюхом.

Вітаємо!

Шкоди на понад 800 мільйонів гривень завдав агресор руйнуванням будівлі Гірської обласної спеціальної школи

Державна екологічна інспекція у Луганській області здійснила розрахунок шкоди, яка складає понад 800 мільйонів гривень, завданої агресором внаслідок руйнування будівлі Гірської обласної спеціальної школи, через що сталося засмічення земельної ділянки уламками будівель та снарядів.

До початку російського вторгнення в закладі навчалися діти з особливими потребами. Школа із сучасним ремонтом та новим обладнанням була рідним домом для кожної дитини, що знаходилась там.

Артем Лисогор привітав із Днем пожежної охорони

Шановні вогнеборці та ветерани пожежної охорони!

Запеклих вогонь не пече! – це про вас: мужніх, відчайдушних та безстрашних!

Ви приборкуєте найбільш безжалісну та потужну стихію, рятуючи людські життя. Тому Ваша звитяжна робота так високо цінується у суспільстві, а відданість справі та відвага є великим прикладом для нас усіх.

Під час російсько-української війни ви неодноразово проявляли героїзм та вірність присязі.

Ворожих обстрілів зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка, окупаційні адміністрації передають списки власників паспортів рф до військкоматів, до Лисичанська можуть потрапити тільки місцеві або їхні родичі - місто закрите

16 квітня артилерійських обстрілів з боку армії рф зазнали Стельмахівка, Невське і Білогорівка.

«Наші військові намагаються зменшити бойову активність ворога. Щодоби в противника спостерігаються відчутні втрати. Бо, незважаючи на перевагу росіян в особовому складі і в техніці, захисники України вправно розпоряджаються наявним озброєнням», - наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.