Архів новин

22 апреля 2023

Завдання – прибрати будь-які можливості Росії обходити санкції – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Сьогодні набули чинності три нових санкційних рішення щодо тих, хто вкладається в російську агресію й підтримує її.

Передусім це черговий пакет санкцій проти російського ВПК – підприємств, які забезпечують армію-терориста. Цього разу до санкційних списків додано 322 компанії – виробники зброї, комплектувальних тощо.

Інші два санкційні списки – це фізичні та юридичні особи, які допомагають обходити санкції проти Росії, тримають майно воєнних злочинців та залучені до знищення свободи як на території самої Росії, так і на нашій землі.

Ми цілком підтримуємо створення консультативно-координаційних центрів з підтримки населення та рад ВПО, - Артем Лисогор

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор узяв участь в установчому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб, під головуванням Віцепрем'єр-міністра Ірини Верещук.
Як зазначив Артем Лисогор, штаб покликаний посилити взаємодію органів виконавчої влади у питаннях інтеграції внутрішньо переміщених осіб за новим місцем проживання.
Йдеться, зокрема, про розвиток потенціалу приймаючих громад для забезпечення ВПО передбаченими законодавством

#111_бригада_ТРО Луганські військові створили липову алею на Волині

Бійці 111-ї окремої бригади територіальної оборони, яка за ротацією переміщена на Волинь, долучились до висадження дерев в рамках місячника довкілля та акції «Мільйон дерев життя».
На запрошення селищного голови Юрія Кудацького військові разом із мешканцями с. Стара Вижівця створили липову алею вздовж вулиці Незалежності.

У Дніпрі та Тернополі в гумхабах Сєвєродонецька упродовж тижня переселенцям з Луганщини видано більше 1800 продуктових та майже 1500 сімейних гігієнічних наборів

Гуманітарними хабами Сєвєродонецької міської військової адміністрації у Дніпрі та Тернополі з 17 по 21 квітня нашим ВПО видано 1810 продуктових наборів та 1484 сімейні гігієнічні набори.
Так, у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К), переселенці отримали 1748 продуктових та 1388 сімейних гігієнічних наборів. Також 16 малюків забезпечені дитячим харчуванням, а 15 - підгузками.
У Тернополі (вул. Грушевського, 5) жителям Луганщини надали 96 сімейних гігієнічних наборів та 62 продуктові набори, а двох немовлят забезпечено дитячим харчуванням.

Затверджено календарний план організації та проведення у 2023 році випробувань для вступу до магістратури

Вступні випробування проходитимуть у дві сесії:
- основна: 23 червня – 21 липня;
- додаткова: 3–16 серпня.
Реєстрація осіб, які бажають узяти участь у ЄФВВ та/або ЄВІ, триватиме з 8 до 31 травня включно. Її здійснюватимуть приймальні комісії закладів вищої освіти. Зареєстровані учасники отримають екзаменаційний листок, у якому будуть зазначені дані для здійснення входу на інформаційну сторінку «Кабінет вступника»: https://zno.testportal.com.ua/master/login

Більше 1,9 мільярда гривень спрямовано жителям Луганщини на квітневі пенсії

У поточному місяці мешканцям Луганської області вже профінансовано наступні виплати:
- 1901,02 млн гривень – пенсії. Зокрема, 1893,23 млн гривень виплачені через уповноважені банки, 1,79 млн гривень – через АТ «Укрпошта»;
- 34,63 млн гривень – на соціальні страхові виплати. Серед них 968,96 тис. гривень – на оплату лікарняних;
- 149,94 млн гривень – на виплату житлових субсидій та пільг.
 

Сервісні центри МВС здійснюють перереєстрацію авто за 30 хвилин

Якщо ви маєте висновок Експертної служби МВС на дослідження транспортного засобу та документи, які обов'язково мають бути у сторін ( продавця і покупця), тоді адміністратор центру МВС проводить перереєстрацію протягом 30 хвилин.
Будьте уважні та дотримуйтесь простих правил. Для продажу автомобіля вам потрібно зробити лише два “кроки”.
Крок 1. Зверніться до Експертної служби МВС на дослідження транспортного засобу. Це можна зробити або самому, або з покупцем.
Висновок про авто, який надає Експертна служба МВС є чинним 10 днів.

Кабінет Міністрів запропонував механізм компенсації збитків суб’єктам господарювання з територій бойових дій і ТОТ

Пропонується, що компенсація суб’єктам господарювання збитків буде здійснюватися за рахунок коштів від відшкодування рф матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації українських територій.
Уряд підтримав внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Ухвалено порядок ведення Єдиного реєстру депортованих осіб, в тому числі дітей

Уряд ухвалив Постанову «Деякі питання захисту осіб, в тому числі дітей, депортованих або примусово переміщених у зв’язку із збройною агресією російської федерації проти України».
Постановою затверджено Порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиного реєстру депортованих осіб.
Так, міністерствам, центральним і місцевим органам влади, головам обласних військових адміністрацій доручено щомісяця подавати до Національного інформаційного бюро (НІБ) інформацію про депортованих осіб. Саме цей орган відповідатиме за збір і внесення таких даних до реєстру.

11-класник Рубіжанського ліцею – призер Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії

Ще один школяр з Луганщини потрапив до трійки призерів ХХV Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

Учасником IV етапу став й учень 11-го класу Рубіжанського ліцею Семен Середа.
За підсумками обох турів він посів ІІІ місце. Підготувала хлопця учитель історії та правознавства Рубіжанського ліцею Ірина Целухіна.

Семен Середа є постійним учасником предметних олімпіад, турнірів та конкурсів. Минулого навчального року він став призером ІІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з історії (І місце), брав участь у Турнірі юних істориків (командне ІІ місце).

Луганському ліцею литовці передали побутову та офісну техніку

Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, який вдруге за дев’ять років вимушено змінив місце розташування, у переддень 30-річчя відвідали давні друзі-литовці.
Спілка стрільців Литви в Україні протягом значного періоду сприяє вихованню та навчанню в закладі майбутніх захисників нашої держави.
Днями командир спілки почесний консул Литви в Україні Робертас Габулас та начальник ліцею бригадний генерал Валерій Ємбаков підписали меморандум про співпрацю.

#Вірю_в_ЗСУ Ще дев’ять дронів допомагатимуть нашій розвідці на фронті, – Артем Лисогор

Квадрокоптери передали українським військовим від Луганської обласної та Сєвєродонецької міської військових адміністрацій.
«Постійно шукаємо варіанти підтримки українських захисників на Сході. Вони її потребують щодня. Як от цих дронів, які сприятимуть у виявленні ворожих позицій нашими Силами оборони, – каже Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Наші аеророзвідники отримали ще дев’ять сучасних квадрокоптерів. Упевнений, усебічною підтримкою ЗСУ ми допоможемо зупинити навалу росіян».
 

Сьогодні Луганський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою відзначає 30-річчя від дня утворення.

Увесь цей час закладом беззмінно керує його ідейний натхненник, патріот Луганщини та Захисник України бригадний генерал Валерій Ємбаков.
Три тисячі майбутніх кадрових офіцерів, вихованих за найвищим стандартом військової підготовки, вийшли зі стін ліцею. Вони - еліта українських Збройних Сил.
Навчатись тут завжди було ділом честі та особистого престижу юнаків. Війна змусила колектив залишити усе та двічі з нуля відновлювати заклад на новому місці: 2014-го року – у м. Кремінна, 2022-го – у Березані, що на Київщині.

У бік Білогорівки спробували атакувати окупанти, прикордонники рф не пропустили евакуаційну колону з важкопораненими бойовиками, на рф відмовляють в оформленні пенсій жителям Луганщини

Артилерійських обстрілів минулої доби зазнали Стельмахівка, Макіївка, Невське, Діброва і Білогорівка.

«Вогневий тиск ворог створює на прифронтові села, руйнуючи останнє, що там залишається, – зазначив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Цього разу росіяни спробували проявити активність поблизу Білогорівки і вкотре їм нічого не вдалося. Наші військові зупинили всі їх намагання, значно знизивши бойовий потенціал окупантів».