Архів новин

24 апреля 2023

Уже готуємо нашу енергетику до наступної зими – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Повернувся до Києва із відрядження в Житомир, фактично увесь день працювали там.

Спочатку – візит пані Премʼєр-міністра Естонії Каї Каллас. Переговори, підписання Спільної декларації. Я вдячний пані Премʼєр-міністру та всьому народу Естонії за чітку й незмінну підтримку нашого руху у Європейський Союз, у НАТО – відповідні пункти щодо Альянсу є в декларації.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 24 квітня, день (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 24 квітня, день:

- від ворожого вогню страждають села Красноріченської та Коломийчиської громад;

- наші поліцейські постійно завозять гуманітарну допомогу в деокуповані населені пункти та днями потрапили під обстріл;

- плануємо модернізувати роботу мережі хабів – там надаватимуть послуги, закріплені за ЦНАПами;

- на окупованій території гуманітарна ситуація погіршується щодня. У Сєвєродонецьку лише декілька кварталів придатні для життя. У сусідньому Лисичанську все набагато гірше, хоч і руйнувань було менше;

Виробництво електроенергії повністю забезпечує потребу споживачів. Водопілля зменшилося, але все ще триває.

Гідроелектростанції працюють упродовж всієї доби, а також збільшують роботу у ранкові та вечірні години, покриваючи піки споживання. В енергосистемі наявний певний резерв потужності.
Ремонтні бригади «Укренерго» працюють на всіх об’єктах високовольтної мережі, які зазнали російських атак. У пріоритеті – відновлення надійності живлення.
Зокрема, проведені аварійно-відновлювальні роботи та частково повернуто в роботу обладнання на одній з підстанцій на сході країни, яка понад 5 разів була атакована ракетами та дронами росіян.

У 15 хабах продовжують приймати спеціалісти з питань зайнятості

У гуманітарних хабах внутрішньо переміщені особи з Луганщини отримують психологічну, правову, гуманітарну допомогу та консультації з питань зайнятості.
Фахівці служби зайнятості організовують зустрічі та семінари для допомоги переселенцям, які втратили роботу внаслідок війни, допомагають знайти нове робоче місце чи навіть опанувати нову професію.
Вони ознайомлюють з вакансіями, роз'яснюють питання чинного законодавства, консультують щодо надання гранту за програмою ЄРобота, а також проводять анкетування для визначення рівня інтеграції та адаптації в громадах.

У Рівному ВПО з Луганщини видавали одяг з Європи, 555 переселенців отримали продукти харчування

За минулий тиждень у Рівненському гуманітарному хабі, яким опікується Кремінська громада, продуктовими наборами забезпечили 555 ВПО з Луганської області.
Також наші переселенці отримували там одяг з Європи.
Крім гуманітарної допомоги надавалися різного роду консультації: медичні, юридичні, психологічні, із соціальний питань тощо.
Адреса: м. Рівне, вул. Фабрична, 20.
Телефон: 095 820 97 42.
«Гаряча лінія» Кремінського ЦНАПу: 095 820 71 24.
 

Ворог скидає крилаті авіабомби, на Сватівщині загарбники переобладнали у шпиталь школу, при відмові воювати окупанти відправляють на підвал

«Другий день поспіль росіяни не проводили наступальних дій на нашій ділянці фронту. Втім, наші військові очікують будь-яких варіантів розвитку подій. Вони напоготові щохвилини, – запевнив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Водночас, не припиняється обстріл населених пунктів, розташованих поряд з лінією фронту. Противник, як і раніше, застосовує артилерію різних типів, а також авіацію, зокрема, скидає крилаті авіаційні бомби».
Минулої доби росіяни відкривали вогонь у бік Новоселівського, Макіївки, Невського, Білогорівки та Діброви.