Архів новин

09 апреля 2023

Маємо бути впевнені, що зло програє, маємо наближати програш зла, і ми – наближаємо – звернення Президента України

Українці! Українки!

Цієї ночі російська армія обстріляла Запоріжжя. Ракетами С-300. 

Влучання – в будинок, житловий будинок. Троє людей були у ньому. Чоловік, жінка і дитина – дівчинка, її звали Ірина, цьогоріч їй би виповнилось 11 років. Вона загинула. Чоловік теж. Мої співчуття... Жінка – у важкому стані, в лікарні, їй надається допомога.

Так держава-терорист проводить цю Вербну неділю. Так Росія ставить себе у ще більшу ізоляцію від світу, від людства.

Більше 5,5 тисяч жителів Луганщини звернулися за допомогою в хаби Попаснянщини упродовж тижня

Зокрема, у Харкові видано 757 продуктових наборів.

У хабі приймає юрист, лікар, психолог.

У Новомосковську наші переселенці отримали 430 продуктових наборів. 86 ВПО звернулися за медичною допомогою.

Одяг та іграшки отримала 31 особа.

Через відділення АТ «Укрпошта» підготовлено відправку 2628 наборів.

У Черкасах переселенцям видано 65 продуктових наборів та оформлено відправку 1820 посилок.

Із ВПО там працювали психолог, лікар, юрист, представник ПФУ та спеціаліст з питань зайнятості населення.
 

Відбулися зміни способу виплати пільг з числа осіб, які не є пенсіонерами

Громадянам, які до грудня 2022 року отримували пільги у грошовій безготівковій формі і не є пенсіонерами, кошти на виплату пільг перераховуються на їх поточні рахунки, відкриті Пенсійним фондом України в АТ «Ощадбанк».

Для отримання коштів у такому разі потрібно особисто звернутися до будь-якого відділення АТ «Ощадбанк» для укладення договору банківського рахунка.

Рубіжанський ЦНАП із 10 квітня починає надавати послугу щодо подання повідомлення про пошкоджене чи знищене майно

Відділ «Центр надання адміністративних послуг» Рубіжанської міської військової адміністрації відновлює роботу з 10 квітня і розпочинає надавати послугу «Подання інформаційного повідомлення про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації».

Для цього необхідно звернутися з документом, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України (у тому числі може пред’являтися е-документ, отриманий за допомогою застосунку «Дія»).

Повідомлення повинне містити такі дані:

НМТ-2023 за кордоном: розширено перелік міст/країн

Нині передбачено, що тимчасові екзаменаційні центри будуть створені у 41 місті 24 країн.

Перелік усіх країн та міст доступний на сайті Українського центру оцінювання якості освіти: https://testportal.gov.ua/nmt-2023-za-kordonom-rozshyreno-perelik-mist-k...

#Вірю_в_ЗСУ Два склади з боєкомплектом росіян знищено на Лиманському та Куп’янському ділянках фронту

За минулу добу ворог 202 рази зі ствольної та реактивної артилерії обстріляв позиції українських військ та населені пункти на цих напрямках.

Там відбулося сім боєзіткнень, у результаті чого 50 окупантів було вбито та ще 86 поранено.

Також знищено БМП-1 ворога, яка раніше була знята з озброєння в армії рф, два безпілотники «Zala», три міномети та два польових склади з боєкомплектом.
 

Чи передаються у спадок соціальні страхові виплати

До складу спадщини входять права та обов’язки, що належали померлій особі на момент відкриття спадщини, і які не припинилися внаслідок її смерті.

Права та обов'язки, що нерозривно пов'язані безпосередньо з особою спадкодавця, зокрема, право на відшкодування шкоди, завданої каліцтвом або іншим ушкодженням здоров'я, — до складу спадщини не входять.

Тобто, спадкоємці померлої людини можуть отримати лише ті страхові виплати у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю, каліцтвом або іншим ушкодженням здоров’я, які належали застрахованій особі, та не були одержані нею за життя.

Із Невського евакуювали ще п’ятьох жителів

Деокупований населений пункт на Сватівщині практично щодня потерпає від російських обстрілів.

«Артилерія окупанта знищує Невське. Щоразу ми знаходимо нові руйнування домівок мирних жителів. Однак люди не поспішають виїжджати – тримаються за залишки майна та худоби, - зазначає Олексій Смирнов, виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації. – Цього разу погодилися виїхати п’ятеро – чоловік та четверо жінок. Наразі їх евакуйовано на Харківщину».

Збитки від військових злочинів рф проти довкілля Луганщини складають більше 475 мільярдів гривень

На підставі отриманих Державною екологічною інспекцією у Луганській області даних, з початку бойових дій окупантами частково знищено лісовий фонд Луганщини на площі понад 26 тисяч гектарів.

Загальний розмір шкоди від цього складає понад 180 мільярдів гривень.

Унаслідок пожеж зазнали пошкоджень території природно-заповідного фонду. А саме: Національний природний парк «Кремінські ліси», гідрологічний заказник місцевого значення «Кремінські каптажі» та частина Луганського природного заповіднику «Трьохізбенський степ».

За підтримки ЮНІСЕФ 1218 родин Кремінської громади забезпечені необхідними речами

Українські міста та громади, що приєдналися до ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», отримали по 50 тисяч доларів США на реалізацію своєї місцевої програми допомоги родинам з дітьми.

У реалізації програми ЮНІСЕФ участь взяла і Кремінська територіальна громада.

Зусилля місцевої влади були спрямовані на вирішення гуманітарних і соціальних проблем кремінських родин.

Зокрема, за підтримки ЮНІСЕФ придбані канцелярські набори, куртки, ґаджети для дітей та теплі ковдри для соціально незахищених родин.

У Сєвєродонецькому гумхабі в Дніпрі ВПО з Луганщини упродовж тижня отримали понад 900 побутових та більше 570 продуктових наборів

Із 3 по 7 квітня в Сєвєродонецькому гуманітарному хабі у місті Дніпро (пр. Петра Калнишевського, 27К) переселенцям з Луганщини видали 905 побутових наборів та 574 продуктових.

Крім того, одягом забезпечено ще 786 осіб.

Графік роботи хабу: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.
 

Ворог активізував обстріли деокупованих сіл, в Лисичанську ліки роздають в мобільному пункті медики-гастролери, під час вступу до вишу рф абітурієнти з так званої «лнр» можуть отримати додаткові бали за наявність відзнаки «ГТО»

На Лиманському напрямку минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії південніше Кузьминого, що у Кремінській громаді.

Артилерійських обстрілів від росіян зазнали Макіївка, Невське, Діброва та Білогорівка.