Архів новин

10 апреля 2023

Термін «програш» має стати супутником терміну «агресор», і лише українська перемога це забезпечить – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні – хороша новина від нашої команди, що займається обмінами. Вдалося повернути додому ще 100 захисників і захисниць. 80 чоловіків і 20 жінок. Це армійці, прикордонники, воїни Військово-Морських сил, нацгвардійці. Серед них, до речі, оборонці «Азовсталі».

Це сотня родин, які перед Пасхою отримали справжню радість. І, звичайно, продовжуємо працювати, щоб повернути всіх наших із російської неволі. Пам’ятаємо про кожного й кожну! І повернемо!

Срібло і бронзу вибороли пауерліфтери з Луганщини на першості України

У Львові завершується чемпіонат України з класичного пауерліфтингу.

Участь у змаганнях беруть понад 400 спортсменів з усієї України. Луганську область представили Наталія Череменко та Іван Наумов.

Наталія виборола бронзову нагороду серед жінок у ваговій категорії до 52 кг з результатом 320 кг (присід – 120 кг, жим – 77,5 кг, тяга – 122,5 кг).

Іван посів друге загальне місце серед чоловіків у ваговій категорії до 74 кг з результатом 627,5 кг (присід – 207,5 кг, жим – 155 кг, тяга – 265 кг).

Підготував спортсменів Андрій Івженко.
 

13 квітня у Богданівці переселенців прийматимуть спеціалісти Консультативно-діагностичного центру Сєвєродонецька

13 квітня з 10:30 на базі гуманітарного штабу Гірської міської військово-цивільної адміністрації у селі Богданівка відбудеться прийом спеціалістів КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради.

Всі, хто потребує, матимуть можливість безкоштовно отримати консультації та медичну допомогу кардіолога, травматолога, невропатолога та ендокринолога.

За потреби відвідувачі отримають ліки (обмежений перелік зі складу гуманітарної допомоги).

Крім цього, лікарі зроблять аналіз крові (клінічні, біохімічні дослідження та імуноферментні дослідження).

Як отримати щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною

У зв’язку з набуттям чинності з 1 січня 2023 року Закону України від 27.07.2022 № 2454-ІХ «Про щомісячну грошову виплату деяким категоріям громадян», 20 січня 2023 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 79 «Деякі питання призначення і виплати щомісячної грошової виплати деяким категорія громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, та членам сімей загиблих (померлих) громадян з числа осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною».

Ще 200 родинам переселенців з Луганщини в Івано-Франківську видали посуд, постільну білизну та матраци

У координаційному центрі допомоги ВПО з Луганщини в Івано-Франківській області протягом останнього часу видавали допомогу для облаштування побуту від Міжнародної організації з міграції.

Упродовж тижня, що минув, посуд, постільну білизну та матраци отримали ще 200 луганських родин.

Очікується надходження засобів гігієни.

Також у Франківському хабі переселенців консультує юрист БФ «Право на захист», представники обласної служби зайнятості, за потреби - психолог.

Телеграм-канал Франківського хабу – https://t.me/LgvIF

Розпочата реєстрація на участь у Всеукраїнському спортивному марафоні "Крок"

Благодійний фонд “Відсоток Небайдужих” є одним з засновників Національного Фестивалю “Код Нації”, його благодійним партнером та організатором заходів фестивалю.

За півроку діяльності у рамках фестивалю, фонд залучив фінансування для закриття запитів на медикаменти, амуніцію та інші речі військовим, які просто зараз боронять нашу державу, загальною вартістю понад п’ятдесят тисяч гривень.

Два безпілотники росіян збили наші прикордонники на Луганщині

На Луганщині впродовж двох днів прикордонники збили два розвідувальні БПЛА окупантів.

Один приземлили за допомогою засобів РЕБ, а в інший поцілили зі стрілецької зброї.
 

Наш спортсмен виборов срібну медаль на міжнародних змаганнях з дзюдо в Данії

У Копенгагені відбулися одні з найбільших щорічних змагань Скандинавії з дзюдо "Copenhagen Open Judo".

У турнірі взяли участь понад 700 спортсменів з 14 європейських країн.

Наш Нікіта Шевченко став срібним призером у ваговій категорії 60 кг.

Підготував спортсмена тренер Олександр Тарєльнік.
 

Жителі Луганщини подали до Реєстру пошкодженого майна майже 33 тисячі повідомлень

Станом на 7 квітня, громадянами області подано 32 965 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно.

Військовими/військово-цивільними адміністраціями територіальних громад опрацьовано 3054 такі повідомлення.

З них: дані, вказані громадянами в 2351 повідомленні, вже внесені до Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (РПЗМ).

Платформа ReBuild Luhansk Region – запрошуємо іноземних інвесторів для відновлення Луганщини

Департаментом економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності Луганської облдержадміністрації розроблена веб платформа для залучення зовнішнього фінансування з метою відбудови Луганської області - ReBuild Luhansk Region.

Більш ніж 8500 об’єктів різних сфер зазнали руйнувань та пошкоджень, найбільш постраждала житлова забудова, разом з цим, за попередніми оцінками, ця цифра відсотків на 60 відображає реальну картину руйнувань.

Потреба відбудови області передбачає розробку інвестиційних проектів з відновлення об’єктів муніципальної інфраструктури в громадах.

Гірська громада планує оздоровлення дітей віком від 7 до 16 років

Гірською міською військово-цивільною адміністрацією протягом червня-серпня 2023 року планується оздоровлення дітей віком від 7 до 16 років, переміщених внаслідок бойових дій з території Гірської міської територіальної громади.

Всіх охочих оздоровити своїх дітей просимо заповнити гугл-форму за посиланням:

https://forms.gle/AVS2QPVXqe7w3U4A7

Додаткова інформація за телефоном: +38 (073) 152 84 04.
 

Ще майже 400 продуктових наборів отримали протягом тижня наші ВПО у Кремінському хабі в Києві

Також там розпочали видачу дитячих сумішей.

На базі столичного координаційного центру допомоги пересленцям Луганщини протягом тижня відбулися прийоми фахівця центру зайнятості, юриста БФ «Право на захист», сімейного лікаря і педіатра.

Нагадуємо, що дитячий невролог консультує там внутрішньо переміщених осіб щовівторка, а терапевт - щочетверга.

Адреса: м. Київ, бул. Марії Приймаченко, 8.
 

Противник без успіху атакував поблизу Діброви, на Старобільщині «асвабадітєлі» вкрали котельню у дитячому садочку, загиблих окупантів на Попаснянщині ховають під старими пам’ятниками – прізвища перешліфовують

«Ворог продовжує підключати піхоту, коли намагається знайти щілини в нашій обороні. Цього разу окупанти спробували вести безуспішні наступальні південніше Діброви, – поінформував Олексій Смирнов, виконуючий обов’язки начальника обласної військової адміністрації. – Втрати, які кадровим військам рф наносить українська армія, росіяни поповнюють за рахунок мобілізованих».

За минулу добу артилерійських обстрілів з боку загарбників зазнали Новоселівське, Макіївка, Невське та Білогорівка.