Архів новин

20 апреля 2023

Деокупують військові – ми повинні бути готовими до відновлення, – Артем Лисогор за підсумками Міжнародного саміту міст та регіонів

Посилення міжнародного міжмуніципального партнерства, допомога українським містам та селам відновитися після війни, заручившись допомогою тисяч громад по усьому світу.

Ці та інші питання винесли на розгляд на сьогоднішньому Міжнародному саміті міст та регіонів.

Як було підкреслено під час відкриття заходу, солідарність з Україною не має обмежуватися лише зусиллями урядів та міжнародних інституцій.

Удосконалено механізм виплати державної допомоги евакуйованим із небезпечних регіонів

Уряд підтримав зміни до постанови Кабінету Міністрів України № 1195, спрямовані на вдосконалення механізму виплат особам, котрі евакуюються з небезпечних територій.

Гарантовані грошові виплати зможуть отримувати як люди, які виїжджають евакуаційними потягами, так і ті, хто виїжджає спеціальними евакуаційними автобусами.

Повідомляти про евакуацію слід завчасно до органів місцевої влади. Щоб вони змогли передати обласній військовій адміністрації списки та категорії осіб, які евакуюються.

Катерина Безгинська ознайомилась із роботою консультативного кабінету КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер» у Дніпрі

Заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська ознайомилась із роботою нещодавно створеного  у м. Дніпро консультативного кабінету КНП «Луганський обласний клінічний онкологічний диспансер».

Представники Луганщини взяли участь у роботі ради ВПО в Хмельницькому

Відбулося перше засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб у Хмельницькій міській територіальній громаді.

До її складу увійшли представники Луганщини: Тетяна Кіріллова, голова правління громадської організації «Громадська ініціатива Луганщини», Валерій Воротінцев, власник релокованого бізенсу з Сєвєродонецька, Геннадій Марченко, голова правління громадської організації «Луганська обласна організація Товариства сприяння обороні України», Андрій Зайцев, заступник директора Департаменту масових комунікацій Луганської облдержадміністрації.

Уряд затвердив порядок надання компенсацій роботодавцям за створення нових робочих місць і працевлаштування зареєстрованих безробітних

Уряд затвердив порядки надання компенсації роботодавцям частини фактичних витрат, пов’язаних із сплатою єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за створення нових робочих місць та за прийом на роботу офіційно зареєстрованих безробітних.

Затверджений документ передбачає виплату компенсації у розмірі 50% фактичних витрат сплаченого єдиного внеску за працевлаштовану особу на нове робоче місце. Компенсація виплачуватиметься роботодавцям, які протягом року виплачують працівникам заробітну плату в розмірі не менше трьох мінімальних зарплат.

11 громад Луганщини затвердили програми забезпечення житлом ВПО, – Олексій Смирнов на виїзному засіданні міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО УКРАЇНИ»

Перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Олексій Смирнов узяв участь у виїзному засіданні міжфракційного депутатського об’єднання «ВПО УКРАЇНИ», яке відбулось учора у м. Дніпро.

На порядок денний були винесені питання загального становища внутрішньо переміщених осіб: їх кількість, забезпечення потреб та вирішення проблем ВПО, створення належних умов для забезпечення житлом і роботою переселенців.

Пенсійними виплатами забезпечено 325,8 тисячі жителів Луганщини

На засіданні колегії підбито підсумки роботи Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області за І квартал 2023 року.

У її роботі взяла участь заступниця голови Луганської обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

Поранена жителька Новоєгорівки почувається нормально. До завершення лікування їй відновлять усі документи

Жителька с. Новоєгорівка, яка днями дістала численних травм під час бомбардування селища російською авіацією, отримує усю необхідну медичну допомогу та почувається нормально.

За дорученням очільника Луганщини Артема Лисогора поранену односельчанку відвідала начальник Коломийчиської сільської військової адміністрації Галина Радченко.

«Сердечно дякуємо вам за надану у скрутну хвилину допомогу та підтримку», - такий допис залишила жінка у «Книзі відгуків» Харківської обласної лікарні, адже увесь клопіт медики взяли на себе.

До сіл, по яким б'ють росіяни, доставили продукти харчування, вмовляємо людей виїжджати, - Артем Лисогор

"Попри щільні артобстріли та авіабомбардування, учора вдалося доправити  мешканцям Макіївки та Греківки продуктові та гігєнічні набори. Крім того, людям роздали 500 буханок хліба – це тижневий запас. Аби переконати селян у необхідності евакуюватись, представники Красноріченської військової адміністрації та Нацполіції обійшли усі будинки, але виїхати наразі погодилася тільки одна жінка з Макіївки", - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор 20 квітня зранку.

На рівні держави робиться все, щоб збільшувати можливість захищатися від російських ударів – звернення Президента України

Дякую всім, хто своєю влучністю та швидкістю забезпечує ефективність для всієї тієї зброї, яка зʼявилась у нашої держави!

У ніч на цю добу особливо влучними були воїни 160-ї зенітної ракетної Одеської бригади повітряного командування «Південь» та мобільні вогневі групи 164-ї Слобідської радіотехнічної бригади повітряного командування «Схід». Дякую вам! Протягом доби наші воїни захищали небо Дніпропетровщини, Києва, області, інших міст, інших наших регіонів…

Слава кожному й кожній, хто зараз у бою заради нашої держави, заради України!

Слава нашому міцному народу!