Архів новин

27 апреля 2023

Продовжимо працювати для повернення всіх депортованих українських дітей і для покарання Росії – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Сьогодні є важливий політичний результат у Страсбурзі – на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи. Ухвалено резолюцію, якою визнається, що депортація Росією українських дітей містить ознаки геноциду. І це перше визнання такого факту на рівні такої високої міжнародної організації, що об’єднує держави нашого континенту.

Артем Лисогор: Міносвіти та міжнародні партнери вчасно реагують на наші освітні потреби – ЮНІСЕФ надав ще 391 ноутбук та планшет для школярів Луганщини

Сьогодні в Міністерстві освіти і науки України відбулося передавання ноутбуків і планшетів для учнів нашого регіону.

Укрзалізниця відновлює сполучення до Покровська

Уперше з початку повномасштабної війни національний перевізник відкриває продаж квитків на регулярні рейси з міста Покровськ, що на Донеччині.

Раніше звідти курсували лише евакуаційні поїзди. А квитки продавалися виключно на рейси з Покровська до Львова та Києва й на приміське сполучення з Дніпром.

Із 28 квітня розпочнуть курсувати безпересадкові групи вагонів у складів рейсів:
- 86/234-233/85 Львів – Покровськ – Львів

Як оскаржити рішення медико-соціальної експертної комісії

Якщо ви або ваша дитина маєте інвалідність, однак не можете пройти повторне обстеження й оформити направлення на МСЕК, тоді строк повторного огляду вважається продовженим на весь час дії воєнного стану та впродовж 6 місяців після його припинення/скасування.

На період дії воєнного стану на території України процедура проведення медико-соціальної експертизи значно спрощена. А саме: МСЕК здійснюють свої функції за принципом екстериторіальності.

«Разом до перемоги!» - діяльність Почесного консульства Литви у Луганській області буде відновлено у Дніпрі

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Литовської Республіки в Україні Вальдемарасом Сарапінасом та його командою.

В рамках зустрічі досягнуто попередню домовленість про відкриття у Дніпрі Почесного консульства Литви у Луганській області, а також обговорено усі напрями допомоги від ЄС та Литовської Республіки як на теперішній час так і після деокупації регіону, а також питання подальшого відновлення Луганщини.

#Вірю_в_ЗСУ Ще два дрони передані нашим захисникам

Щотижня така сучасна допомога надається українським військовим.

Цього разу два коптери передали Луганська обласна військова адміністрація та Сєвєродонецька міська військова адміністрація.

Дрони на фронті набули гібридних функцій - це і повітряні розвідники, і помічники, і виконавці завдань.

Через це цей витратний матеріал завжди потребує поповнення.
 

Ми обов'язково визволимо Луганщину, - інтерв'ю з Артемом Лисогором

Очільник Луганщини розповів про боротьбу з окупантами на сході України, перші кроки у керуванні регіоном, порядок дій після деокупації та підтримку від іноземних партнерів.

В інтерв’ю Східному Варіанту він розповів, яким бачить майбутнє Луганщини, та що для цього потрібно зробити.

Звільнені населені пункти, як і раніше, під щільним вогнем росіян, – Артем Лисогор

«Відсутність атак з боку ворога не означає тишу на лінії фронту. Як і раніше, росіяни продовжують масовані артилерійські обстріли – б’ють по житлових забудовах та позиціях українських військ. Втім, це не заважає нашим бійцям регулярно знищувати броньовану техніку противника. Не дораховується ворог і особового складу», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Артилерійських обстрілів минулої доби зазнали Діброва, Білогорівка та Новоселівське.

Слід зазначити, що на Куп’янському напрямку ворог продовжує фортифікаційне обладнання позицій.