Архів новин

13 апреля 2023

Артем Лисогор – голова Луганської обласної державної адміністрації. Указ підписав Глава держави Володимир Зеленський

Президент України підписав відповідний Указ  № 213/2023.

«Призначити Лисогора Артема Володимировича головою Луганської обласної державної адміністрації», – йдеться в тексті документа.

Слід зазначити, що з жовтня 2021-го до червня 2022 року Артем Лисогор був відряджений на схід України для виконання обов’язків заступника командуючого Об’єднаних Сил щодо задіяння сил та засобів підрозділів Національної поліції.

Із лютого 2022 року перебував на Луганщині та брав участь в обороні населених пунктів навколо Сєвєродонецька.

У Серебрянському лісництві нацгвардійці знищили 150 росіян, біля Білогорівки – 70

Найбільш жорсткі та кровопролитні бої підрозділи Національної гвардії ведуть в районі Серебрянського лісництва, де ворог не жаліючи ні власних кадрових військових, ні мобілізованих, ні найманців, майже безперервно здійснює штурмові дії.

Завдяки героїчним діям військовослужбовців 31-ї бригади імені генерал-майора Олександра Радієвського та 5-ї Слобожанської бригади, штурмові дії противника були відбиті, а визначені рубежі – втримані. 

При цьому гвардійці упродовж  тижня знищили 150 осіб противника та три одиниці броньованої техніки.

Готуємо хлопців і дуже чекаємо постачання зброї, обіцяного партнерами – звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Коротко про цей день.

Перше. Провів Військовий кабінет, особливий формат роботи з керівниками нашого сектору оборони, нашими командувачами, розвідкою, Офісом. Лише те, що безпосередньо необхідно для управління передовою й забезпеченням активних дій України, захистом нашої держави від російського терору. Це було змістовно.

У Дніпрі приймають спеціалісти Лисичанської багатопрофільної лікарні

У поліклініці КНП «Лисичанська багатопрофільна лікарня» надають допомогу пацієнтам у м. Дніпро за адресою: вул. Мечнікова, 11 (правий берег, зупинка вул. Воскресенська).

Графік роботи: понеділок – п’ятниця з 08:00 до 18:00,
субота з 08:00 до 15:00.

Телефон реєстратури +38 (066) 48 33 475.

Заклад оснащений необхідним медичним обладнанням для надання амбулаторної медичної допомоги дітям та дорослим. Обстеження та лікування проводиться безкоштовно.

Поліцейські доставили в деокуповані населені пункти Луганщини хліб та великодні паски

Не припиняється підтримка громадян, які попри ворожі обстріли залишаються в селищах Невське, Макіївка та Греківка Красноріченської селищної громади.

Зусилля спрямовані на забезпеченні нагальних потреб громадян.

Цього разу, напередодні Великодня, поліцейські Луганщини доставили та роздали місцевим 500 буханок хліба, закуплених та переданих мешканцям міжнародним фондом "ADRA", та 60 великодніх пасок від Красноріченської військової адміністрації.
 

Субсидія на неопалювальний період: що варто знати

У квітні закінчується опалювальний сезон і з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на неопалювальний період.

Житлова субсидія на оплату комунальних послуг з постачання теплової енергії, постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електроенергії для централізованого, автономного та індивідуального опалення розраховується у квітні та жовтні з урахуванням тривалості опалювального сезону з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Понад 360 переселенців з Луганщини отримали допомогу в штабі у Вінниці упродовж тижня

За минулий тиждень у гуманітарному штабі, що знаходиться у Вінниці, нашим ВПО видано 362 продуктових набори.

Пільгові категорії внутрішньо переміщених осіб отримали 129 гігієнічних наборів та упаковок підгузків.

У штабі також приймає спеціаліст із зайнятості населення та працює сімейний лікар та медична сестра «Центра первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне.

Медики протягом тижня консультували та допомагали пацієнтам з виміром тиску, глюкози та з інших питань.

На Лиманському та Куп’янському напрямках в силу втрат росіяни почали залучати загін кадирівців «ахмат»

За минулу добу на цих напрямках зафіксовано 337 ворожих обстрілів артилерією різних типів.

За підсумком боєзіткнення було вбито 35 окупантів, 87 зазнали поранень.

Як повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, на цій ділянці фронту, в силу значних втрат, росіяни почали залучати загін кадирівців «ахмат», які вже взяли участь в боях та зрозуміли, що їм тут не раді.

Парламент спростив реєстрацію місця проживання дітей-переселенців

Верховна Рада підтримала урядову законодавчу ініціативу, яка покликана захистити права дітей внутрішньо переміщених осіб.

У другому читанні прийнято законопроєкт (реєстр. № 8092), який врегульовує питання реєстрації місця проживання неповнолітніх з-поміж ВПО.

Законодавча ініціатива була розроблена задля надання державної підтримки дітям, які виїхали з небезпечних регіонів.

Рекомендовано затвердити проєкт Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року

12 квітня в режимі онлайн відбулось підбиття підсумків громадського обговорення проєкту Регіонального плану заходів на 2023-2024 роки з реалізації Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року.

У заході взяли участь представники структурних підрозділів облдержадміністрації, громадськості Луганської області у загальній кількості 18 осіб.

НМТ-2023: як зареєструватися вступникам із ТОТ

Під час реєстрації для участі у національному мультипредметному тесті важливим етапом є завантаження документа, що посвідчує особу, та реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).

Оскільки випускники із ТОТ можуть не мати реєстраційних документів з причин, що не залежали від їхніх дій та волі і на які вони не могли вплинути, то для надання їм можливості зареєструватися на НМТ пропонується такий порядок дій.

Великодній майстер-клас для дітей-переселенців влаштували в Дніпрі

Діти з різних міст нашого регіону зібралися на базі Кремінського координаційного центру підтримки луганчан-ВПО, щоб підготуватися до прийдешнього свята.

На безкоштовній майстерці хлопчики та дівчата навчилися власноруч виготовляти Великодню композицію з кольорового паперу.

У кожної дитини вийшов свій унікальний чарівний святковий сувенір, прикрашений блискучими стразами.

Планується, що такі творчі зустрічі на базі Кремінського координаційного центру відбуватимуться двічі на місяць.

 

Із Невського евакуювали ще одну жінку

Населений пункт практично щодня потерпає від ворожих обстрілів.

Втім, незважаючи на заклики до евакуації, масово люди не наважуються виїхати в безпечні регіони України.

Наприкінці минулого тижня вирішили себе убезпечити п’ятеро місцевих.

Вчора – ще одна літня жінка, якій допомоги виїхати співробітники ГУНП в Луганській області.

Вона вже у безпеці. Красноріченська селищна військова адміністрація зараз допомагає в подальшому влаштуванні.

17 авіаударів за дві доби, чергова спроба захопити Білогорівку окупантам не вдалася, у Старобільську вони продовжують формувати житловий фонд із порожніх будинків для гастролерів

Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі Білогорівки.

Армія рф не полишає сподівань захопити цей невеличких населений пункт, але котрий місяць натикається на спротив наших захисників.

Артилерійських обстрілів цього разу зазнали Новоселівське, Невське, Кузьмине, Піщане, Білогорівка.

Крім артилерії, росіяни активно застосовують на цій ділянці фронту авіацію. Лише за попередні дві доби там зафіксовано 17 авіаударів.