Архів новин

21 апреля 2023

Зараз усім нам треба зберігати єдність, мобілізованість і повну концентрацію на обороні – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці!

Провів сьогодні Ставку. Доповідали генерали Сирський, Тарнавський, Головком, керівник ГУР, представники уряду.

Постійно й дуже уважно аналізуємо перебіг бойових дій, найгарячіші та всі потенційно небезпечні напрямки. Передова – пріоритет номер один.

Активно готуємо й нові бригади та підрозділи, які ще проявлять себе на фронті. Питання їхнього забезпечення, тренування, інтеграції в загальний План оборони – щоразу на засіданнях Ставки додаємо важливих деталей.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 21 квітня, вечір:

- працюємо із міжнародними партнерами та державними органами щодо надання допомоги у відновленні Луганщини після визволення. Багато чого проговорили на учорашньому Міжнародному саміту міст та регіонів;
- росіяни не полишають спроб атакувати в Серебрянському лісництві;
- у районі Білогорівки є полонені окупанти;
- усіляко підгримуємо людей не деокупованій території, вмовляймо евакуюватися, допомагаємо із цим;
- гуманітарна ситуація на окупованій території Луганщини погіршується.
 

30 років Луганський обласний ліцей з підвищеною фізичною підготовкою готує майбутню еліту українських Збройних Сил – це більше трьох тисяч випускників, 90% з яких стали кадровими офіцерами.

Двічі від початку війни заклад відновлявся на новому місці, але не припиняв навчальний процес. У 2014 році він перемістився до м. Кремінна, у 2022-му – до Березані, що на Кивщині.
Наразі навчання проходять 108 курсантів, але незабаром черговий випуск і ліцей знову радо відкриє свої двері для хлопців, які мріють стати справжніми чоловіками та гідними Захисниками України.

НМТ-2023: з’явилися додаткові місця у містах Польщі та Німеччини

Партнери у Польщі й Німеччині відгукнулися на прохання випускників та організаторів оцінювання щодо збільшення кількості робочих місць у спеціально обладнаних комп’ютерних центрах. Тож з’явилися додаткові місця для складання тестування в містах Варшава, Краків, Кельн і Мюнхен.

В рамках Міжнародного Саміту міст та регіонів презентовані Регіональні офіси міжнародного співробітництва

Вони стануть ключовим вікном для партнерів, які зацікавлені співпрацювати на будь-якому рівні: області, міст сіл та селищ або ж на національному рівнях.
Забезпечать координацію міжнародної допомоги безпосередньо на рівні громад, що відповідає принципу децентралізації.

Такі офіси планують відкрити в першу чергу в деокупованих регіонах України. Вони стануть простором єднання зусиль. Посилять можливості та довіру між нашими громадами, дозволить подолати виклики війни спільно.

t.me/OleksiyKuleba/3453

Артем Лисогор: нацгвардійцям, які тримають оборону на Сході, передані ще два квадрокоптери

«Дрони потрібні завжди. Наші військові їх теж втрачають під час розвідувальних дій, тому необхідне регулярне поповнення підрозділів цією технікою. Ми залучаємо максимум можливостей задля своєчасного забезпечення української армії всім необхідним, – наголосив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – От зараз звернулися нацгвардійці. Вони хочуть посилити можливості своєї аеророзвідки. Разом із Міловською селищною військовою адміністрацією винайшли кошти для придбання цих квадрокоптерів. Їх вже доправляють на передову».
 

Сєвєродончанка посіла третє місце на Всеукраїнській учнівській олімпіаді з історії. Її вчитель зараз на фронті

Із 17 по 20 квітня на освітній платформі «HUMAN школа» відбувся IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.
Цьогоріч це була ювілейна, 25-та, олімпіада, її організацією опікувалися Департамент освіти і науки Рівненської облдержадміністрації та Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.
Олімпіада традиційно складалася з двох турів: теоретичного (виконання розгорнутих завдань) та виконання тестових завдань.

Кожна громада області розробить місцевий план з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

У форматі онлайн заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела робочу нараду з органами соціального захисту населення області щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».
Документ є однією з найбільш важливих резолюцій Ради Безпеки ООН у сфері політики безпеки.

Уряд ухвалив постанову, що спрощує виплати пенсій та різних видів грошової допомоги в Україні і за кордоном

Для оперативного врегулювання ситуації Уряд, ще з початком повномасштабної війни, прийняв постанову про альтернативні способи виплати пенсій і грошових допомог на час дії воєнного стану.

Школярка з Сєвєродонецька - призер Всеукраїнського конкурсу «Енергія і середовище»

У фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу «Енергія і середовище» взяла участь учениця 9-го класу СЗШ I-III ступенів № 4 м. Сєвєродонецьк Вероніка Волохова. Захід організовано Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді спільно з громадською організацію «Екологічний клуб "Еремурус"». Загалом на зазначений конкурс надійшло 248 проєктів за 5 номінаціями (184 – учнівських та студентських робіт, 64 – педагогічних). Вероніка Волохова зі своєю роботою «Енергетичний менеджмент школи» (науковий керівник - Лідія Тінькова) у фінальному етапі заходу посіла ІІ місце

Схвалено План заходів із реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров'я в Луганській області, складено дорожню карту його виконання 2023-2025 роки

Обласна координаційна рада з розвитку охорони психічного здоров'я розглянула виконання «Плану заходів на 2021-2023 роки з реалізації Концепції розвитку охорони психічного здоров'я в Україні на період до 2030 року» в Луганській області за 2022 рік та визначилась із напрямками такої роботи на 2023-2025 роки.
Заступниця голови Луганської облдержадміністрації Катерина Безгинська, яка головувала на засіданні, відзначила увагу першої леді України Олени Зеленської до захисту ментального здоров’я та доручила забезпечити всебічну підтримку її ініціативи «Ти як?».

У Невському росіянами зруйновано ще один будинок, розділ про війну в Україні окупанти включили у шкільну програму, під так звані «медогляди дітей» загарбники списали вже 1,5 мільярда бюджетних коштів

Минулої доби артилерійських обстрілів з боку окупантів вже вкотре зазнали Стельмахівка, Невське, Діброва і Білогорівка.
«Найбільше людей залишається в Невському. І це більш-менш вцілілий населений пункт. Ворог це знає і тому спрямовує удари по домівках. Під час одного з останніх обстрілів там зруйновано черговий житловий будинок, – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Цього разу противник намагався покращити тактичне положення у районі Серебрянського лісництва, але його наступальні дії завдяки нашим бійцям успіху не принесли».