Архів новин

29 апреля 2023

Недостатньо лише того, щоб Росія була слабкою, треба, щоб вона відповіла за все скоєне – звернення Президента України

Дорогі українці!

Тільки сьогодні вдень в Умані завершилися пошуково-рятувальні роботи. Я хочу подякувати всій команді ДСНС, Національної поліції, нашим медикам, комунальним службам Умані, військовим, нашим волонтерам – усім, хто взяв участь у рятувальній операції та допомагає врятованим людям. Бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто був поранений цим ударом, травмований.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 29 квітня, вечір: (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 29 квітня, вечір:

- росіяни намагаються змінити етнічний склад населення на окупованій території, завозять на Луганщину людей із віддалених регіонів рф;

- лікарі з рф проводять огляди дітей, «знаходять» хвороби і вивозять нібито на оздоровлення, після чого вимушують виїжджати батьків;

- на окупованій Луганщині облаштований табір для підготовки ув’язнених до бойових дій.

#Вірю_в_ЗСУ На нашій ділянці фронту знищено станцію радіолектронної боротьби росіян, яка подавляла безпілотники

574 рази росіяни за добу обстріляли наші позиції на Лиманському та Куп'янському напрямках.

За підсумком трьох боєзіткнень 58 окупантів вбито та 84 поранено.

Там знищено ворожі танк Т-72, БМП та новітню станцію радіоелектронної боротьби "Силок-01", яка мала змогу виявляти та подавляти наші безпілотні апарати, - зазначив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.
 

Велоспортсменка з Луганщини здобула бронзу української першості

Із 26 по 29 квітня у місті Львів відбувся чемпіонат України з велоспорту на треку.

Катерина Макарова у груповій гонці на витривалість виборола бронзову нагороду.

Вітаємо спортсменку та тренера Чебанця Тадея.

На фото спортсменку вітає заслужений майстер спорту України з велоспорту на треку, чемпіонка Європи, бронзова призерка Олімпійських ігор Ірина Янович.
 

Перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам: як це відбувається

Порядок проведення перерахунку пенсій пенсіонерам, які продовжують працювати, визначено частиною четвертою статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування“ та постановою правління Пенсійного фонду України від 18.05.2018 № 10-1.

У гумхабах Сєвєродонецької громади в Дніпрі та Тернополі за тиждень видано майже 1500 продуктових та 700 гігієнічних наборів

Із 24 по 28 квітня переселенцям Луганщини, які зареєстровані в гуманітарному хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27К), видано 1366 продуктових наборів та 663 сімейних. Підгузками забезпечені 84 малюки, 23 - дитячим харчуванням.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО з Луганської області отримали 132 продуктові та 34 сімейні гігієнічні набори.

Графік роботи хабів: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.
 

НМТ-2023 за кордоном: доповнено перелік міст і країн

Цього тижня досягнуто домовленостей із представниками Загреба (Хорватія), Мадрида (Іспанія), Праги (Чехія) та Сакраменто (США). Наразі передбачено, що тимчасові екзаменаційні центри буде створено в таких закордонних населених пунктах: https://testportal.gov.ua/nmt-2023-za-kordonom-rozshyreno-perelik-mist-k...

В Україні запрацював Національний портал з імунізації

Це перший в Україні профільний ресурс, присвячений всім питанням вакцинокерованих інфекцій, щеплень та використання вакцин. На вебсайті https://vaccine.org.ua/ міститься вичерпна інформація про вакцинацію в Україні для медичних фахівців та представників громадськості, які шукають доказові матеріали про вакцини та щеплення.

Жителями Луганської області подано 33836 інформаційних повідомлень про пошкоджене та знищене нерухоме майно, - Артем Лисогор

Забезпечення житлових прав ВПО, зокрема в місцях компактного проживання, та проблемні питання реєстрації пошкоджень та руйнувань майна на деокупованій території внаслідок агресії рф обговорені на черговому засіданні Координаційного штабу з питань забезпечення реалізації прав і свобод внутрішньо переміщених осіб під головуванням Віце-прем’єр-міністра України - Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Очільник Луганщини Артем Лисогор узяв участь у заході та поінформував про вирішення питань Луганською облдержадміністрацією.

Наша юна спортсменка - призер міжнародного турніру зі стрибків у воду

Діана Шевченко - срібна призерка Міжнародного юнацького турніру зі стрибків у воду.

На своїх дебютних змаганнях у Дрездені Діана зуміла піднятися на другу сходинку п'єдесталу, набравши 324.40 бали у стрибках з вишки.
 

Затримано жительку Луганщини, яка брала участь у псевдореферендумі

За даними слідства, у вересні 2022 року мешканка Старобільщини брала участь в організації та проведенні псевдореферендуму на окупованій території Луганщини.

Підозрювана була так званим «членом територіальної виборчої комісії».

Вона особисто перевіряла паспорти громадян, видавала так звані «бюлетені», вносила відомості про осіб до фейкових списків виборців і брала участь у підрахунку голосів.

За свої протиправні дії фігурантка отримала грошову винагороду у розмірі 77 тис. рублів.

Понад 16 тисяч продуктових наборів у квітні надіслано поштою з хабів Попаснянщини

Із них у Новомосковську розфасовано для відправки через відділення АТ «Укрпошта» 8500 наборів, у Черкасах – 7629.

Крім того, у хабі Новомосковська упродовж квітня видано 1964 продуктових набори. Медичні послуги отримали 199 осіб. Одяг та іграшки – 105.

Також там надавалися юридичні консультації представниками БО «Право на захист» та Норвезької ради у справах біженців в Україні.

У Харкові нашим ВПО надано 1582 продуктових набори. Там приймали лікар, юрист, психолог.

«Хто не зміг втримати, той тепер зобов’язаний повернути»: інтерв’ю з Артемом Лисогором

В інтерв'ю виданню https://zmist.org/ очільник Луганщини розповів про «кадрові питання» та відбудову, про новий формат гуманітарних хабів та покарання для колаборантів.

– Прямо скажемо, в публічному просторі Луганщини Ви не найвідоміша особистість. В обговореннях в соціальних мережах та у особистих розмовах луганців щодо вашого призначення зараз основне, і поки, мабуть, єдине питання: "Хто такий цей Лисогор, і чому саме він?" Як би ви самі на нього відповіли?

Авіаційні удари росіяни здійснили по Новоєгорівці, Невському та Білогорівці, із липня 2024 року людину без паспорта рф можуть депортувати з окупованої Луганщини, на Сватівщині загарбники дислокуються у місцевих школах

Поблизу Білогорівки та південніше Діброви спробував атакувати ворог минулої доби – невдало.

«Водночас наші військові здійснюють потужні удари у відповідь, нищать особовий склад та броньовану техніку противника. Зокрема, днями вони підбили БТР-60. Це стара модель, яку до війни армія рф не використовувала. Тепер – вимушена», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Він додав, що учора росіяни завдали авіаційних ударів по Новоєгорівці, Невському та Білогорівці.