Архів новин

16 апреля 2023

Більше 4,5 тисяч наших ВПО отримали допомогу в штабах Попаснянщини – безпосередньо в хабах та поштою

На цьому тижні в Новомосковську переселенцям з Луганщини видано 516 продуктових наборів. Для відправки через відділення АТ «Укрпошта» розфасовано 2360 наборів.

У хабі надавалися підгузки для дітей та дорослих, дитяче харчування. За потреби ця допомога теж надсилалася поштою.

Бажаючі отримали одяг та іграшки. За потреби люди зверталися до лікаря.

У Черкасах видано 462 продуктових набори. Через відділення АТ «Укрпошта» оформлено відправку 1300 посилок.

Багатодітні родини з Луганщини на Хмельниччині отримали до Великодня додаткові набори

Гуманітарний штаб Гірської громади Луганської області спільно з Хмельницькою міської радою та міським головою Олександром Симчишиним забезпечили видачу святкових харчових наборів від небайдужих підприємців міста та регіону для представників ВПО з Луганщини.

Гуманітарну допомогу отримали багатодітні родини та опікунські сім’ї з нашої області.

Ще один паспортний сервіс для українців відкрито у Польщі

У польському Вроцлаві в тестовому режимі розпочав роботу стаціонарний центр обслуговування ДП «Документ».

Там громадяни можуть отримати такі послуги: виготовлення закордонного паспорта й ID-картки; оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон; оформлення ID-картки; обмін посвідчення водія; страхування.

Центр працює з понеділка до суботи з 09:00 до 18:00 за адресою: plac Grunwaldzki 22.
 

Чи потрібно чоловікам-переселенцям після зміни фактичного місця проживання у довідці ВПО, ставати на військовий облік

Призовники, військовозобов’язані та резервісти в разі вибуття в іншу місцевість повинні прибути до відповідних органів для зняття з військового обліку та в семиденний строк з дня прибуття до нового місця проживання стати на військовий облік.

Для зняття та постановки на військовий облік, потрібно прибути особисто та мати із собою паспорт громадянина України і військово-обліковий документ.

Протягом тижня більше 2500 гігієнічних та понад 950 продуктових наборів видано жителям Луганщини гуманітарними хабами Сєвєродонецької громади

Із 10 по 14 квітня в гуманітарних хабах Сєвєродонецької міської військової адміністрації у Дніпрі та Тернополі переселенцям з Луганщини надали 2554 сімейні гігієнічні набори та 956 продуктових наборів.

Зокрема, у Дніпрі (просп. Калнишевського, 27К) видано 2409 сімейних гігієнічних наборів та 770 продуктових.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) ВПО Луганщини отримали 186 продуктових та 145 сімейних гігієнічних наборів.

Графік роботи хабів: понеділок-п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Інформація про діяльність:

17 квітня розпочнеться третій етап сертифікації педагогічних працівників серед учителів початкових класів

17 квітня розпочнеться третій етап сертифікації педагогічних працівників серед учителів початкових класів. На третьому етапі сертифікації педагогічних працівників Державна служба якості освіти організує вивчення практичного досвіду роботи 917 учителів початкових класів, які здійснили самооцінювання власної педагогічної майстерності.

Вивчатимуть практичний досвід учасників сертифікації 1799 експертів відповідно до методики експертного оцінювання професійних компетентностей (викладена в новій редакції відповідно до наказу Державної служби якості освіти від 21.02.2023 № 01-10/32).

За місяць понад 1000 наших земляків у Дніпрі забезпечено посудом, постільною білизною, ковдрами

У Кремінському гуманітарному центрі підтримки луганських ВПО в Дніпрі завершилася видача допомоги від Міжнародної організації з міграції, яка надійшла туди наприкінці березня.

Протягом цього періоду мешканці Луганщини, які тимчасово оселилися у Дніпрі та громадах Дніпропетровської області, отримували речі, необхідні для облаштування комфортного побуту переселенців.

Завдяки співпраці з МОМ, понад 1000 наших земляків забезпечені посудом, постільною білизною, ковдрами, рушниками та каністрами.

Поблизу Білогорівки та Діброви безуспішно наступав ворог, у так званій «лнр» оголосили призов 18-річних юнаків, у Сєвєродонецьку підрядні організації окупанта не виплачують місцевим робітникам гроші

Артилерійських обстрілів протягом минулої доби з боку росіян зазнали Стельмахівка, Невське та Білогорівка.

«Ворог знову наступав в бік Білогорівки та Діброви. Ці його спроби були відбиті. Наші захисники завдяки злагоджено побудованій обороні щодня знижують боєздатність армії рф, – каже начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Противник намагається йти в атаку, але відступає, зазнаючи значних втрат. Українські воїни зустрічають росіян вогнем артилерії та мінометів ще на виході на атакуючий рубіж».

Привітання начальника Луганської обласної військової адміністрації Артема Лисогора з Великоднем

Дорогі жителі Луганщини!

Битва за перемогу добра над злом, світла на темрявою, гідності над  безчестю – сутність боротьби українців із російськими загарбниками.

Саме заради життя прийдешніх поколінь українців, свідомо, без краплі смутку та з любов’ю у серці, йдуть у бій наші Захисники.  

Сьогодні найголовніше православне свято - Світле Христове Воскресіння. Усі ми будемо возносити молитви та просити у Бога миру та злагоди на нашій землі, щастя і здоров’я для своїх родин та головне - Перемоги для України у цій неправедній, загарбницькій війні. 

Привітання Президента України з Великоднем

Великий народе великої країни!

Наприкінці минулої зими Росія принесла на нашу землю повномасштабну війну. А з нею – смерть, біль та морок. Уранці 24 лютого сонце так і не зійшло. Світанок так і не настав. Уранці 24 лютого почалася темна ніч. І водночас почалося наше пробудження. Наша боротьба.

Темрява не змогла затьмарити наш дух, прагнення волі, любов до рідної землі та готовність її захищати.