Прес-центр21 квітня 2023, 12:04

Кожна громада області розробить місцевий план з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека»

У форматі онлайн заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська провела робочу нараду з органами соціального захисту населення області щодо реалізації Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».
Документ є однією з найбільш важливих резолюцій Ради Безпеки ООН у сфері політики безпеки.
У ньому наголошено на важливості ролі жінок у запобіганні і врегулюванні конфліктів та в розбудові миру, а також на забезпеченні більш активної участі жінок на всіх рівнях прийняття рішень в національних, регіональних і міжнародних інститутах, у механізмах запобігання, управління та вирішення конфліктів. Резолюція стала інституційною рамкою для інтеграції жінок до безпекового сектору.
Основні положення резолюції визначають особливу важливість врахування потреб жінок та дівчат у конфліктних ситуаціях та особливу вразливість жінок перед негативними наслідками конфліктів.
Реалізація Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека», регіонального та місцевих планів дій сприятиме створенню умов, коли кожен мешканець області, незалежно від статі, буде відчувати себе захищено.
А обласна та місцеві влади повинні створити саме такі умови. Для цього кожна громада області повинна розроби свій місцевий план.
В робочій нараді взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, начальники управлінь соціального захисту населення районних військових адміністрацій, міст Сєверодонецьк, Лисичанськ, Рубіжне.
Також до заходу долучилися представники Коаліції «Луганщина. Жінки. Мир. Безпека».