Архів новин

01 декабря 2023

У Дніпрі можна звернутися до лікарів з Рубіжного

КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації запрошує на амбулаторний прийом до сімейних лікарів та педіатрів.

Адреса: місто Дніпро, вул. Будівельників, 23 (правий берег, Чечелівський район, 1-й поверх бізнес-центру «ДАЛАС»).

Графік роботи: з понеділка по п'ятницю з 09:00 до 15:00.

Телефон: 066 934 89 79.
 

Кремінна зможе забезпечити питною водою до 30 тисяч мешканців за допомогою міжнародних інвесторів

Відновлення систем водопостачання і водовідведення – пріоритетне питання для тимчасово окупованих територій. Сьогодні ворогом знищені майже всі комунікації, - луганчани, які залишилися в окупації вже більше ніж півтора роки не мають питної води. Кремінська громада змогла досягти домовленостей із представниками Данії та Великобританії щодо інвестування в проєкти забезпечення системами водоочищення, насосними станціями, лініями розливу води та обладнання водоводів. У комплексі проєкти сягають вартості до 9 млн. доларів.

1 грудня розпочався прийом заяв від кандидатів у помічники ветеранів на 2024 рік

Усі заяви на участь у відборі на посади помічників ветеранів, які подані з 1 грудня 2023 року через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua), будуть розглянуті та опрацьовані з 1 січня 2024 року – в межах повного запуску проекта Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана.

Наразі проект реалізується у 10 регіонах: це Вінницька, Дніпропетровська, Львівська, Миколаївська, Закарпатська, Київська, Сумська, Полтавська, Харківська області та місто Київ.

У понеділок в Кремінському хабі в Дніпрі прийматиме психолог

4 грудня о 14:00 на базі Кремінського гумхабу в Дніпрі відбудеться безкоштовний тренінг від психолога БО «БФ «АДРА УКРАЇНА».

Учасники дізнаються як функціонує психіка під час стресу, як активувати внутрішні ресурси, а також виконають практичні вправи.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.

Понад 300 жителів Луганщини за тиждень звернулися по допомогу до хабу в Кропивницькому

Їм надали 306 продуктових наборів. Також вони мали змогу обрати собі одяг.

Для подальшої видачі сформовано 460 пакунків із продуктами.

Медичний працівник видавав ліки. За необхідності відвідувачі отримували послуги з масажу.

Представниця Чеської гуманітарної організації «Людина в біді» провела психологічні тренінги.
 

По п'ятницях у Кремінському хабі у Дніпрі відбуваються розвиваючі уроки для дошкільнят

Зокрема, 1 грудня, там організують черговий урок з логіко-математичного розвитку.

Під час занять виявлятимуть знання дітей про числа і цифри та вміння користуватися кількісною і порядковою лічбою, розрізняти геометричні фігури тощо.

Час: із 13:00 до 14:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. В. Антоновича, 89.
 

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та ЖКП запрошує до опитування щодо ефективності діяльності ринку природного газу

Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг розпочав роботу з аналізу ефективності та реалізації Закону України «Про ринок природного газу» від 9 квітня 2015 року № 329-VIII.

Метою даного аналізу є дослідження ефективності, виконання та впливу норм Закону на функціонування ринку природного газу, діяльність суб’єктів ринку природного газу та якість надання послуг з постачання природного газу споживачам.

П’ять танків та п’ять броньованих машин знищили наші захисники на Лимано-Куп’янському напрямку

Сім ворожих атак відбито за добу на Куп’янському напрямку. Ще шість – на Лиманському. Зокрема, у Серебрянському лісі та в районі Стельмахівки.

Активно застосовується авіація противника – здійснено 13 ударів.

Окупанти використовують керовані авіабомби вагою від 500 кг. Їх запускають на відстані 30-40 км від лінії фронту, не заходячи до району ураження українською ППО.

Ці снаряди не високоточні, але несуть значний руйнівний ефект, – зазначив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Артем Лисогор про події на Луганщині – 1 грудня, ранок (відео)

Артем Лисогор про події на Луганщині – 1 грудня, ранок:

- безпекова складова залишається напруженою. У нашій зоні відповідальності за добу ворог здійснив 139 обстрілів, застосувавши понад 500 снарядів. У тому числі й авіаційні бомби;

- під час наземних наступів противник тисне по флангах;

- громадяни, що залишаються в звільнених селах поблизу лінії фронту, забезпечені харчовими наборами, паливом, акумуляторами, дровами тощо;

- ворог постійно намагається ускладнити нам логістику;

До деокупованих сіл доставили речі першої необхідності, у Лисичанську працівникам водоканалу з весни не платять гроші, ціни на продукти в Рубіжному в три рази вищі

«У звільнених Невському, Макіївці, Греківці та Новолюбівці вчора людям роздали допомогу, надану Міжнародною організацією з міграції. Жителі громади одержали матраци, ковдри, постіль, стільці, спальні мішки, ліхтарі з зарядкою на сонячних батареях, свічки. Вони вирішили спробувати пережити зиму вдома, тож забезпечуємо цих луганчан всім необхідним», – підкреслив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

30 листопада росіяни намагалися штурмувати в напрямку Стельмахівки та у Серебрянському лісі. Українські захисники відбили ці спроби ворога.