Архів новин

30 декабря 2023

Наступний рік стане часом глобальних рішень, і Україні потрібно вміти вплинути на них і досягти своїх цілей – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Коротко про цей день.

Ставка – особлива, підсумкова за рік. І про рік наступний. Те, що було зроблено цьогоріч. І те, що потрібно буде зробити наступного року. Була доповідь Головкома, Генштабу. Також представлений план наших дій на рік 24-й.

Була доповідь розвідки – ГУР та зовнішньої розвідки. Про те, до чого окупанти готуються. Та загалом про ситуацію – про загальні військово-політичні очікування та можливі події у світі.

Із Невського евакуювали ще одну місцеву мешканку

30 грудня поліцейські Луганщини, які несуть службу вздовж лінії зіткнення, допомогли виїхати в більш безпечне місце 54-річній жінці.

Крім того, серед уламків зруйнованого після авіаудару будинку, звідки напередодні евакуювали пораненого дідуся, сьогодні поліцейські знайшли документи постраждалого.

Із цим проханням до них учора особисто звернувся літній чоловік.
 

За тиждень ще 84 жінки-ВПО пройшли безоплатний медичний огляд у хабі Лисичанської громади в Києві

Із 18 по 26 грудня лікарі Київщини приймали у шелтері-хабі ВПО з Луганської області.

Огляд було організовано благодійним фондом «100 % життя».

Цього разу медичними послугами гінеколога скористалося 84 жінки.
 

Як оформити субсидію переселенцю

Субсидія надається за місцем фактичного проживання внутрішньо переміщеної особи, яке зазначене у довідці ВПО. При цьому укладання договору наймання житла не вимагається, а склад домогосподарства зазначається заявником у декларації.

Ціни на продукти в «лнр»: картопля, капуста, цибуля в два-три рази дорожчі; буряк, морква та гречка – більш ніж у три

Середні споживчі ціни на продукти харчування в громадах Луганщини, які перебувають в окупації, у листопаді були значно вищими, ніж на підконтрольній Уряду України території.

Окремі харчі коштували більш ніж в три рази дорожче, зокрема, це буряк, морква та крупа гречана.

В три рази вищими були ціни на капусту білокачанну.

Жителі Луганщини можуть скористатися онлайн-платформою безоплатної правової допомоги від DRC

На сайті https://edopomoha.org/uk/home доступні десятки профілів юристів, які готові надавати онлайн та офлайн-консультації.

Як це працює?
- Зареєструйтесь на платформі.
- Знайдіть необхідного вам спеціаліста (пошук доступний за країною, тематикою і досвідом).
- Виберіть зручний час для консультації.
- Зачекайте на підтвердження часу консультації з боку юриста.
- Відвідайте консультацію.

Артем Лисогор: передали десантникам із 25-ї бригади партію оптичних пристроїв

«Вже ввечері дісталися до розташування наших оборонців на Східному напрямку. Бійці 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади задіяні на найскладніших ділянках фронту, де завдають росіянам значних втрат. Разом із Сєвєродонецькою громадою та за допомоги «Укрпошти» привезли хлопцям пристрої нічного бачення, приціли та інші речі. Ці засоби допоможуть їм відстоювати суверенітет країни, зупиняти загарбницькі наміри ворога навіть при важких погодних умовах, – підкреслив Артем Лисогор, начальник Луганської обласної військової адміністрації.

Військовим - від Луганщини: передали нашим оборонцям ще одну «швидку»

Військовій частині Збройних Сил України, бійці якої боронять рідну землю на Луганському та Донецькому напрямках, від КНП «Луганський регіональний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» за підтримки Міністерства охорони здоров'я передано автомобіль підвищеної прохідності Toyota Land Cruiser J78.

«Новий автомобіль повністю укомплектований та підготовлений до надання медичної допомоги під час транспортування постраждалих та поранених», - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На Луганщині росіяни арештували 43 власних військових за відмову від штурму, зі Сватового депортуватимуть за відсутності паспорту рф, із Невського евакуювали трьох місцевих

«Переживши масштабний російський авіаційній обстріл, жителі Невського поступово погоджуються на евакуацію. Наші поліцейські допомоги дістатися до родичів, що мешкають в інших регіонах країни, 69-річній та 48-річній жінкам. Представники Красноріченської громади вже запитали про першочергові потреби врятованих», - повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.