Архів новин

29 декабря 2023

Із Невського евакуювали трьох громадян

Вчора російська авіація здійснила щонайменше 20 ударів з неба по деокупованому с. Невське.

Унаслідок бомбардувань поранення отримав 70-річний чоловік, повністю зруйновано 5 приватних будинків.

Сьогодні, коли безпекова ситуація дозволила, поліцейські виїхали до населеного пункту, де слідчі задокументували всі обставини, вилучили уламки та зібрали докази воєнного злочину армії рф.

Крім цього, співробітники поліції евакуювали пораненого дідуся до медичного закладу, а 69-річну жінку з її 48-річною донькою - до родичів, адже їх будинок було зруйновано.
 

Боксери Луганщини здобули два перших місця на турнірі у Чернівцях

Там відбувся боксерський турнір серед всіх вікових груп на честь воїнів Збройних Сил України. У змаганнях взяли участь близько 150 спортсменів з різних областей.

Наш регіон представили боксери Луганської обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву «Олімпійська надія».

Так, у ваговій категорії до 60 кг перемогою відзначився Іван Жихор. Кращим у вазі до 75 кг став Ілля Рабуш.

Підготував спортсменів Юрій Жихор.
 

Битимуть ворога ще прицільніше - привезли нашим захисникам оптичні пристрої та прибори нічного бачення, - Артем Лисогор

"Загарбники пишаються тим, як знищують в Україні мирних людей. Водночас на фронті майстерність доводять саме наші захисники, стримуючи кількісно переважаючого в декілька разів ворога. Чергова потреба Сил оборони - сучасні оптичні пристрої американсько-японського виробництва та монокуляри нічного бачення. Завдяки ним наші хлопці з 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади працюватимуть ще прицільніше, постійно тримаючи російських військових в напрузі. Також привезли на передову теплі речі, медичні засоби та окопні свічки. Завжди раді допомогти.

Наших переселенців у Броварах забезпечили ковдрами, подушками, постільною білизною

У місцевому Координаційному центрі відбулася видача допомоги від БФ «Карітас-Київ».

За завчасно узгодженими списками було відібрано 160 родин вразливих категорій з числа внутрішньо переміщених осіб Луганської області.

До переліку наданої гуманітарної допомоги увійшли предмети побуту: ковдра, подушка, постільна білизна та харчовий набір. Їх одержала 141 родина.

Сили оборони знищили 50 одиниць військової техніки росіян на Лимано-Куп’янському напрямку

Там відбито 12 ворожих атак. Противником завдано 24 авіаційних удари та застосовано 35 дронів-камікадзе.

Ним здійснено 566 артилерійських обстрілів.

Водночас за добу ліквідовано 245 загарбників та знищено 50 одиниць їхньої техніки. Зокрема, три танки та сім БМП-2, - зазначив Володимир Фітьо, начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

#Вірю_в_ЗСУ

Законність усіх закупівель громад контролюється робочою групою «Прозорість і підзвітність», - Артем Лисогор на підсумковій прес-конференції

Відповідаючи на запитання журналістів щодо критики в бік влади стосовно закупівель техніки, очільник Луганщини Артем Лисогор ще раз наголосив, що громади закуповують спецтехніку, яка буде першочергово необхідна для відновлення територій після деокупації, а також допомоги ЗСУ.

По Невському завдано близько 20 авіаційних ударів: поранено чоловіка, зруйновані п’ять будинків, – Артем Лисогор

«28 грудня російська авіація обрала собі за ціль деокуповане Невське. Упродовж дня окупанти завдали по селу близько 20 ударів з неба. Зруйновано щонайменше п’ять приватних будинків – наразі чекаємо на уточнену інформацію. Внаслідок бомбардування поранення зазнав 70-річний чоловік. Першу допомогу йому вже надали та вирішили госпіталізувати до лікарні у Слов’янську, – повідомив Артем Лисогор, начальник обласної військової адміністрації. – Це, напевно, наймасштабніший авіаційний наліт на маленький населений пункт, де ще залишаються цивільні.