Архів новин

07 декабря 2023

Дякую кожній українській родині, яка розуміє воєнні й температурні виклики та ощадливо споживає електрику – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Кілька підсумків за цей день.

Перше – хочу подякувати Японії за дуже вчасне й потрібне рішення щодо підтримки України. 4,5 мільярда доларів – це загальна сума, і першу частину – 1,5 мільярда – ми очікуємо вже в січні. Значну частину цього пакета допомоги – навесні. Японія послідовно та дуже принципово підтримує нашу державу, наших людей, і я вдячний за таку допомогу.

За листопад шість тисяч продуктових наборів отримали ВПО Луганщини у Кремінських хабах

Це допомога як від держави, так і від благодійних фондів.

У Рівненському хабі тривали консультування сімейним лікарем, психологом, продовжуються заходи з реабілітації дітей.

У Києві приймали юрист БФ «Право на захист», спеціаліст центру зайнятості, терапевт, педіатр, фахівець пенсійного фонду.

У Дніпрі працювали фахівці Пенсійного фонду України, центру зайнятості, юрист, лікар, відбулися традиційні заняття з розвитку мовлення.

У Луцьку приймав терапевт. Там ще триває роздача допомоги від МОМ.

До терапевта можна було звернутися й в Андрушівському хабі.

Школярам Луганщини передадуть ще 169 ноутбуків, - Артем Лисогор

Зазначені девайси вже отримані профільним департаментом облдержадміністрації і надіслані відділам освіти громад Луганщини.

«Це чергова партія ноутбуків, яка надійшла від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Їх нададуть 169 дітям із соціально вразливих сімей, аби ті змогли одержувати якісну освіту онлайн. Багато родин наразі перебуває у складному фінансовому становищі, тому намагаємося поступово задовільнити потреби кожної», - наголосив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

У п’ятницю в Києві можна буде вирішити питання пенсійного забезпечення

8 грудня відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з нашого регіону, які тимчасово мешкають у Києві, спеціалістом ГУ ПФУ в Луганській області.

Звертатися з 10:00 до 15:00 до хабу Нижньодуванської громади.

Адреса: м. Київ, вул. Поліська, буд. 14.

Аніматори, подарунки та майстер-класи: для маленьких луганчан провели День Святого Миколая у шелтері Дніпра.

Наші діти мають вірити в чудо, мріяти та отримувати позитивні емоції попри війну та окупацію регіону. Саме заради їх посмішок, щирої радості в очах та мирного майбутнього і борються сьогодні наші Захисники.

На теперішній час дуже важливо допомогти їм адаптуватись у нових умовах, знайти друзів, отримати спокій та психологічну рівновагу, відволіктися від негативу та стресових ситуацій, просто заспокоїтись і відчути, що вони в безпеці. Тому свято для них вкрай важлива подія.

Засоби гігієни жителям Луганщини надають на Сумщині

Зокрема, у місцевому хабі на минулому тижні видавали засоби особистої гігієни та побутової хімії від Міжнародної організації з міграції.

Продукти харчування за вказаний період отримали 210 наших ВПО.

У хабі в Сумах можна звернутися за консультацією щодо порядку отримання компенсації за знищене росіянами житло.

Також надає допомогу лікар, який видає медичні препарати, що є в наявності.

Представники БФ «Право на захист» ведуть прийом з юридичних питань.
 

Сертифікація вчителів – 2024: стала відома квота Луганщини

Міністерство освіти і науки України визначило категорії вчителів, які можуть пройти сертифікацію педагогічних працівників у 2024 році, та їх граничну кількість.

До Дня святого Миколая «Укрпошта» презентувала нову марку та благодійну акцію

Голова Луганської обласної державної адміністрації – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор взяв участь в урочистій церемонії спецпогашення марки «Подарунки Святого Миколая».

«Погашення марок воєнного часу вже стало гарною традицією. Сьогодні ми ще раз нагадуємо великій та щирій луганській сім’ї про цінність дитинства, віру у майбутнє та, звісно, у нашу перемогу. День святого Миколая –це день, що об’єднує усі покоління українців у сімейному колі», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Олексій Смирнов вручив обласні відзнаки бійцям бригади територіальної оборони Луганщини

Військові 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони приймали вітання з нагоди Дня Збройних Сил України.

Захисників і Захисниць бригади територіальної оборони Луганщини відзначив Перший заступник голови обласної державної адміністрації  Олексій Смирнов.

Військовослужбовцям вручили державні, відомчі нагороди та обласні відзнаки.

До деокупованих сіл доправлено чергову партію допомоги

Завдяки ефективній співпраці з місцевою громадою луганські поліцейські щотижня навідуються до звільнених населених пунктів регіону та доставляють селянам найнеобхідніше.

Так і цього разу вони привезли жителям Макіївки, Новолюбівки, Греківки хліб від Красноріченської територіальної громади.

Окрім того, вдалося встановити супутниковий зв’язок Starlink, завдяки якому люди поспілкуватися з рідними.

Артем Лисогор наполягає на відновленні фінансування медзакладів Луганщини за пакетом збереження кадрового потенціалу

Унаслідок фактичного припинення Національною службою здоров'я фінансування медзакладів за пакетом збереження кадрового потенціалу, з 1 вересня 2023 року 21 медичний заклад Луганської області так і не отримав кошти за умовами договору з НСЗУ.

П’ять танків та чотири БМП-2 знищили наші захисники на Лимано-Куп’янському напрямку

За добу сім ворожих штурмів відбито на Куп’янському напрямку, ще шість – на Лиманському.

Там противник завдав 14 авіаційних ударів. Використовував як винищувальну, так і бомбардувальну техніку.

Також ним застосовано 20 БПЛА.

Із мінометів та артилерії позиції українських військових були обстріляні 671 раз.

Силами оборони ліквідовано 324 окупантів та знищено 37 одиниць озброєння росіян. Зокрема, п’ять танків та чотири БМП-2.

Жителі прифронтових сіл одержали тижневу партію хліба, у Луганську діятиме центр підготовки підлітків до армії рф, у Новопсковській громаді відсутній громадський транспорт

«У звільнених селах Луганщини, що розташовані вздовж лінії фронту, через безпекову ситуацію відсутні діючі продовольчі точки чи амбулаторії. Тому люди, які не бажають евакуюватися, сподіваються виключно на допомогу, яку ми регулярно привозимо. Вчора – тижневий запас свіжого хліба. Його отримує кожен житель із чотирьох навколишніх сіл. Нещодавно доставили генератори, ліки, товари першої необхідності. Також запитуємо про індивідуальні побажання: що саме привезти наступного разу», – пояснив очільник Луганщини Артем Лисогор.