Архів новин

04 декабря 2023

Асамблея Міжнародної морської організації ухвалила резолюцію на підтримку наших зусиль у Чорному морі – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Передусім я хочу відзначити сьогодні воїнів наших мобільних вогневих груп.

595 ветеранів-ВПО з Луганщини отримали кошти на житло у поточному році – Артем Лисогор контролює питання

Про вирішення проблем ветеранів, членів їх сімей та родин загиблих Героїв голові облдержадміністрації під час апаратної наради доповіла директор Департаменту соціального захисту населення Олена Поліщук.

Наразі у Луганській області обліковується 19,1 тис. ветеранів війни, з них: учасників бойових дій – 12,9 тис. осіб,  серед яких 10,5 тис. – учасники АТО/ООС; осіб з інвалідністю внаслідок війни – 1,8 тис. осіб; учасників війни – 2,9 тис. осіб; членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни – 1,5 тис. осіб.

Відбудова п'яти зруйнованих автодорожніх мостів на основних транспортних артеріях: іноземні інвестори зацікавилися проєктами відновлення Луганщини

З початку повномасштабної агресії рф на території області зруйновано 26 мостів, 5 з яких пропонується відбудувати першочергово.

Вони розташовані на заході області та поєднують її з сусідніми Донецькою і Харківської областями і та зі всією Україною.

Луганський спецпризначенець «Білий» разом із побратимом викрив та затримав окупанта

Патрульний, оперативник відділу боротьби з наркозлочинністю, а зараз – один із командирів спецпризначенців Луганщини.

У 2014  разом з іншими правоохоронцями став на захист країни. Розуміючи запит на спеців, поліцейський вирішив пройти перепідготовку і долучився до батальйону поліції особливого призначення.

Брав участь у бойових діях в Станиці Луганській, Щасті, Катеринівці. Учасник АТО та ООС.

На випадок блекауту хаби мають забезпечити людям усі першочергові потреби, – Артем Лисогор

Готовність гуманітарних хабів для ВПО з Луганської області до роботи в зимовий період розглянули на апаратній нараді під головуванням начальника обласної військової адміністрації Артема Лисогора.

Увага була приділена саме забезпеченню функціонування центрів підтримки цивільного населення в умовах можливого блекауту.

Наразі 34 з 36 гумхабів забезпечені альтернативними джерелами опалення, безперебійно функціонуючою системою електропостачання, системами водопостачання та водовідведення.

Експерти та державні службовці обговорили кадрові питання після деокупації Луганщини

Відбулося засідання «круглого столу» у рамках обговорення результатів спільного дослідження, присвяченого проблемам та перспективам функціонування органів влади на Луганщині після її деокупації.

5 грудня звертайтеся до луганських пенсійників у Рівному

У вівторок з 09:00 до 11:00 у хабі Біловодської громади відбудеться онлайн-консультування з пенсійних питань від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Рівне, вул. Гайдамацька, буд. 2В.
 

У Сватівському районі СБУ знищила склад боєприпасів та броньовану техніку окупантів

Співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях зібрали розвіддані щодо розміщення складу боєприпасів та бронетехніки агресора на лінії бойового зіткнення у Сватівському районі.

У результаті двох нічних бойових вильотів БПЛА цілі успішно уражено.
 

До Міжнародного дня людей з інвалідністю проведено обласний турнір з шахів

ІV відкритий обласний турнір з шахів серед осіб з інвалідністю «Об’єднана Україна: турнір інклюзії» тривав з 24 листопада по 2 грудня на інтернет-платформі «Lichess».

У змаганнях взяли участь представники шести областей: Луганської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Житомирської і Черкаської.

За регламентом, вони розігрували комплект нагород за швейцарською системою з контролем часу 20 хвилин на гру.

За підсумком, перше місце виборов учасник з Черкащини, друге і третє залишилися за луганчанами – Даниїлом Коваленком та Єгором Блєдновим, відповідно.
 

російські війська в Луганську залишилися без нафтобази

Вона згоріла сьогодні вночі. Не витримала атаки безпілотника. Не побачили його й сили ПеВеО окупанта.

Невідомий дрон обійшов і всі можливі засоби радіоелектронної боротьби та вдарив у нафтове серце так званої «лнр».

Вибухнуло гучно, а палало яскраво. Бо спочатку почули, прокинувшись, а потім побачили це тисячі луганчан.

Загарбники все частіше розуміють, що зараз їм небезпечно перебувати або щось зберігати навіть у глибокому тилу, бо є ЗСУ.
 

На нашій ділянці фронту знищено ще 44 одиниці військової техніки ворога

422 рази окупанти обстрілювали наші позиції та прифронтові населені пункти.

За добу росіяни застосували на Лимано-Куп’янському напрямку 15 дронів-камікадзе.

Проти них вживаються заходи радіоелектронної боротьби, а також впроваджуються інші варіанти захисту, - повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Противник втратив 138 осіб особового складу та 44 одиниці військової техніки. Серед них три танки та дві бойові броньовані машини.

#Вірю_в_ЗСУ

У Дніпрі триває набір до гуртка підготовки до школи

Дітей віком 5-6 років чекають у гуртку, в якому займаються підготовкою до школи, організованому Сєвєродонецьким дитячо-юнацьким комплексом «Юність».

Адреса: м. Дніпро, проспект Калнишевського, 27-к.

Телефон: 095-093-84-83.
 

Для жителів деокупованих сіл підготували гігієнічні набори, через значну різницю в цінах жителі Новопскова їздять за їжею до рф, у «лнр» дефіцит вакцин для новонароджених

«Кожен, хто ще не вирішив евакуюватися із прифронтових сіл, отримує максимально можливу підтримку. Вже підготували наступний вантаж із продуктами харчування та засобами гігієни, який Красноріченській громаді надали в Донецькій обласній організації  Товариства Червоного Хреста України. Його доставлять жителям Невського, Макіївки, Греківки та Новолюбівки протягом грудня», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.