Архів новин

09 декабря 2023

Майже 5,4 тис. ВПО звернулися до хабів Сєвєродонецької громади в листопаді

А саме – 5 396 луганчан отримали набори із продуктами у Тернополі та Дніпрі

Так, у хабі в Дніпрі (просп. Калнишевського, 27-К) надано 4 588 продуктових наборів, 853 пакунки підгузок та жіночої гігієни, 68 наборів дитячої гігієни. Дитячі суміші для малюків одержала 31 родина.

У Тернополі (вул. Грушевського, 5) упродовж місяця видано 500 продуктових наборів від держави та 308 – від благодійників. Крім того, переселенцям з Луганщини надали 67 гігієнічних наборів та сім пакунків підгузок.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Майже 560 мільйонів гривень вже спрямовані на пенсії луганчанам у грудні

Станом на 8 грудня, жителям Луганської області на поточні пенсійні виплати перераховано 557,8 млн гривень.

Зокрема, 552,7 млн гривень – через уповноважені банки, 18,6 тис. гривень – через АТ «Укрпошта».

На 34,3 млн гривень профінансовані соціальні страхові виплати, в т. ч. 384,1 тис. гривень – оплата лікарняних.

Ще 9,4 млн гривень пішло на виплату житлових субсидій та пільг.
 

Близько 800 нашим ВПО в Харкові на минулому тижні надана харчова допомога від міжнародників

Також у Нижньодуванському хабі приймали психолог, спеціаліст служби у справах дітей, фахівець з питань зайнятості, адміністратор ЦНАПу.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: 068 790 56 32.
 

Ялинку поблизу лінії фронту прикрасять іграшки, створені маленькими луганчанами. Артем Лисогор запросив долучитися дітей-переселенців

Святий Миколай виконав доручення маленьких луганчан: передав Захисникам Луганщини їхні малюнки та передсвяткові побажання.

Але новорічну ялинку, встановлену на адмінмежі області, йому довелося прикрашати цукерками та шипшиною.

Валерій Ємбаков: Україна в нас одна, і захищати її треба всім разом

Бригадний генерал Валерій Ємбаков очолює Луганський військовий ліцей, який йому двічі довелось релоковувати: у 2014-му – з Луганська у Кремінну, а в 2022-му – на Київщину. А перед тим як відновилось навчання в Березані, начальник ліцею встиг повоювати, спочатку захищаючи, а потім – звільняючи Броварський район. На початку березня 2022-го його призначили командуючим Броварського сектору оборони. Перше питання до вищого офіцера Збройних Сил України було про те, чи очікував він такої масштабної навали з боку північного сусіда.

НАВАЛА. ПОЧАТОК

Роз’яснення з питань отримання пенсій, субсидій, пільг та соціальних виплат нададуть у понеділок в Кремінському хабі

Там спеціаліст ГУ ПФУ в Луганській області прийматиме переселенців з нашого регіону, які тимчасово проживають у м. Дніпро.

Консультація відбудеться 11 грудня з 10:00 до 15:00.

Адреса: вул. В. Антоновича, буд. 89.
 

Із Греківки евакуювалися дві людини, у «лнр» голоси за путіна збиратимуть по вулицях, із січня окупанти забороняють медичне обслуговування без паспорту рф – алгоритм перевіряють на Старобільщині

«Там, у звільнених населених пунктах, небезпечно, але люди тримаються за домівки до останнього. Головне, що вони поступово погоджуються евакуюватися із сіл, розташованих поблизу лінії фронту. Із Греківки виїхало подружжя – 69-річний чоловік та 64-річна жінка. Поки розміщуватимуться у родичів на Дніпропетровщині. У разі необхідності Красноріченська військова адміністрація готова допомогти з вирішенням питань, що виникатимуть», – підкреслив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор.