Архів новин

28 декабря 2023

Стійкість, сила та результати зараз визначають, як мине ця зима повномасштабної війни – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Короткий звіт за цей день.

Ранок – селектор. Внутрішня ситуація. Ліквідація наслідків російських ударів. Зокрема, Херсон та Херсонщина, Запорізька область, інші регіони. Вдячний кожному рятувальнику, кожному лікарю, кожному поліцейському.

Доповіді МВС і СБУ: є хороші результати в захисті від колаборантів та навідників, у протидії злочинності.

Понад 240 росіян вбито і поранено за три дні в Кремінських лісах тероборонцями з Волині

25 грудня противник вдався до масованого штурму позицій Волинської бригади тероборони у Кремінських лісах.

Бій тривав упродовж усього дня – Сили оборони ліквідували 23 окупантів, ще 80 було поранено.

Під час відбиття ворожого штурму в активі наших захисників чотири знищених, два пошкоджених і один «затрофеєний» танк, знищена БМП, два знищених і два пошкоджених МТ-ЛБ.

«Головний результат, на який ми працювали у 2023 році та будемо націлені у наступному – це наша Перемога», - Артем Лисогор провів підсумкову пресконференцію

Очільник Луганщини Артем Лисогор підбив підсумки роботи облдержадміністрації у 2023 році та визначив пріоритети на прийдешній рік.

«Головним результатом, на який ми усі працювали у минулому році та будемо націлені у наступному – це наша Перемога та деокупація Луганщини», - заявив Артем Лисогор, відкриваючи підсумкову прес-конференцію, та додав, що основні напрями роботи залишаться незмінними.

Різдвяні солодощі для дітей-переселенців вручили луганські поліцейські

Ювенальні поліцейські разом з колегами з управління головної інспекції ГУНП в Луганській області відвідали шелтер для переселенців в Дніпрі та привітали маленьких Луганчан з прийдешніми святами.

Правоохоронці подарували дітям різдвяні солодощі, а також нагадали безпекові правила під час відпочинку на зимових канікулах, про заборону ігор на замерзлих водоймах, безпеку на дорогах та правила поводження у побуті.

Захід проведений за підтримки громадської організації «Ми покоління за зміни».

Цьогоріч Гірська громада надала допомогу Силам оборони на понад 100 мільйонів гривень

На придбання відповідного обладнання за гроші громади та позабюджетні кошти надано допомогу загальною сумою понад 100 млн гривень.

Так, наші бійці протягом року отримали понад півтори сотні одиниць БПЛА DJI Mavic різних модифікацій, 11 приладів нічного бачення, 7 супутникових станцій STARLINK та 31 антену, 4 квадрацикли, 3 FPV-крила Scout, 10 екшн-камер GoPro HERO, генератори, засоби зв’язку, комплектуючі для БПЛА та інженерні засоби.

У який термін компенсують витрати за облаштування робочого місця особи з інвалідністю?

Заява про надання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю подається роботодавцем протягом 90 календарних днів з дня працевлаштування особи з інвалідністю.

Рішення про надання або відмову в наданні компенсації приймається регіональним центром зайнятості протягом 10 робочих днів з дня подання документів.

Компенсація виплачується роботодавцю протягом п’яти робочих днів з дня прийняття рішення про надання компенсації на його банківський рахунок, зазначений у заяві.

Упродовж трьох місяців в «лнр» поставлять на військовий облік 16-річних юнаків

Їх готуватимуть до війни завчасно.

Відповідні комісії почнуть працювати на окупованій території Луганщини вже з 10 січня 2024 року.

Окупаційна адміністрація регіону наділила їх широкими повноваженнями, аби ті встигли впоратися до 31 березня. До цього моменту, до речі, в рф завершаться вибори президента.

На військовий облік ставитимуть всіх юнаків 2007 року народження, тобто тим, кому у 2024-му виповнюватиметься 17.

Глава держави відзначив роботу бійців бригади Нацполіції «Лють»

У вечірньому зверненні 27 грудня Президент Володимир Зеленський висловив подяку за звитяги воїнів бригади, а саме:

- старшого лейтенанта поліції Івана Кротова – командира взводу штурмового полку «Луганськ-1». Група під командуванням Івана вступила у вогневий контакт з окупантами, знищила їх та зайняла позиції;

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 28 грудня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 28 грудня, ранок:

- наші захисники тримають оборону і в Серебрянському лісі, і в Білогорівці;

- противник постійно змінює строки повного захоплення Луганської області – відтермінують росіян Сили оборони;

- щодобова кількість ворожих обстрілів в нашій смузі відповідальності значно збільшилася – якщо півроку тому цей показник складав у середньому по 450 снарядів на добу, то зараз майже щоденно по 600 і більше;

- вручаючи документи іноземних громадян, окупанти змушують жителів Луганщини оформити паспорт росії;

До Невського доставили тижневий запас хліба, громадські спостерігачі на виборах в «лнр» займатимуться агітацією

«Попри мінометні обстріли Невського, вчора туди вдалося доставити тижневий запас хліба, який вже роздано мешканцям деокупованого населеного пункту. Наслідки майже безперервного російського вогню та негода ускладнили логістичну схему, втім кожен житель сусідніх Греківки, Макіївки, Новолюбівки одержить цю допомогу», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Наші військові відбили три штурми в Серебрянському лісництві, де противник намагався прорвати українську оборону, використовуючи авіацію.