Архів новин

22 декабря 2023

Катерина Безгинська долучилась до обговорення результатів роботи щодо протидії домашньому й сексуальному насильству в умовах війни

21 грудня відбулось 11-те засідання Комісії з питань координації взаємодії органів виконавчої влади щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під головуванням Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. Участь у ньому взяла Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Громади мають вдосконалити роботу органів опіки та піклування щодо захисту недієздатних осіб, - Катерина Безгинська

«Люди, які є недієздатними або мають обмежену цивільну дієздатність, часто опиняються поза увагою не тільки держави, а й близьких людей. Для суспільства їхні проблеми і доля непомітні», - зазначив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець під час презентації Спеціальної доповіді «Щодо стану додержанням соціальних та економічних прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування, в умовах дії правового режиму воєнного стану».

Тож державі необхідно сформувати нову політику у забезпеченні прав повнолітніх осіб, які потребують опіки та піклування.

Хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Важливий день.

Дякую нашим воїнам, які знищили одразу три російські «сушки». На Південному напрямку – на нашій Херсонщині. Результат наших Повітряних сил і безпосередньо Одеської зенітної ракетної бригади. Дякую вам, хлопці! І хай кожен російський льотчик точно знає, що буде наша відповідь кожному російському вбивці – жоден із них не залишиться безкарним.

Друге за сьогодні.

36 дронів-камікадзе застосували росіяни по позиціях Сил оборони на Лимано-Куп'янському напрямку

За добу там відбито 23 ворожих атаки.

Противник завдав дев'ять авіаційних ударів та спрямував по наших позиціях 36 дронів-камікадзе.

З артилерії та мінометів ним здійснено 665 обстрілів.

Кількість саме артилерійських обстрілів, у порівнянні з позаминулою добою, збільшилася вдвічі, - зауважив Володимир Фітьо, начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

Окупанти на цій ділянці фронту втратили 313 військових та 51 одиницю техніки. Зокрема, два танки та вісім броньованих машин.

#Вірю_в_ЗСУ

Триває навчання державних службовців у сфері підвищення підзвітності та прозорості

Забезпечення прозорості та підзвітності місцевих органів державної влади та місцевих військових адміністрації залишається у фокусі постійної уваги обласної влади.
22 грудня відділ з питань запобігання та виявлення корупції ОДА продовжує цикл навчальних заходів для співробітників облдержадміністрації.

Переселенці з Луганщини виростили та зібрали врожай грибів на Хмельниччині

Переселенці з Луганщини у ВПО-хабі села Ружичанка Хмельницької області виростили та зібрали новий врожай грибів.

Цей проект на базі хабу діє з весни 2022 року. Будівництву та оснащенню підприємства сприяли Луганська облдержадміністрація, громадськість Луганщини та Хмельниччини, а також Програма розвитку ООН в рамках проєкту «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення, зміцнення миру та врядування».

Волонтери ініціюють розширення мережі підтримки ВПО з Луганщини

Ольга Зайцева, членкиня робочої групи «Гуманітарне реагування» Координаційного штабу з деокупації, порушила питання про створення волонтерського гумхабу для підтримки ВПО з Луганщини ближче до адмінмежі області.

У рамках робочої поїздки до Донецької області голова Луганської облдержадміністрації Артем Лисогор зустрівся із волонтерами у м. Слов’янськ, де вони пропонують створити гуманітарний хаб у поєднанні із невеличким шелтером.

Артем Лисогор вручив нагороду луганському журналісту Олександру Марченку, який повернувся на фронт після поранення

Нагороджувати Героїв прийнято в урочистій обстановці, але війна вносить корективи.

Знак пошани «Захиснику Луганщини» колишньому продюсеру Регіональної дирекції UA:Донбас Олександру Марченку, який він не зміг отримати в листопаді через бойове поранення, довелось вручати проста неба у Слов’янську.

Оновлено механізм забезпечення допоміжними засобами реабілітації: контроль якості, спрощення доступу до протезування та попередження завищення вартості

Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до Порядку забезпечення допоміжними засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані такі засоби, їх переліку.

Оновлення порядку, насамперед, спрямоване на покращення механізмів забезпечення протезами українців, що їх потребують.

Також зміни стосуються питань відшкодування коштів за допоміжні засоби реабілітації.

Серед ключових оновлень та змін:

У ЦНАПі Сєвєродонецької громади в Дніпрі луганські пенсійники приймають тричі на тиждень

Звернутися за консультаціями з пенсійних питань можна по середах, четвергах та п’ятницях з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Дніпро, вул. Петра Калнишевського, 27-К (Палац культури «Металург»).

Маленьким луганчанам в Олександрії вручили рюкзаки з канцелярією

Співробітники Координаційного центру допомоги ВПО з Луганської області на Кіровоградщині напередодні Різдва вручили діткам з нашого регіону, які нині проживають в Олександрії, рюкзаки з канцелярією від «UNICEF».

Безпосередньо у хабі в Кропивницькому упродовж тижня видано 336 продуктових наборів.

У медичного працівника можна було отримати консультації, лікарські засоби та зробити тести на вміст цукру у крові.

Чеською гуманітарною організацією «Людина в біді» проводяться психологічні тренінги.

Зі святом тих, хто несе світло!

Працівники енергетичного сектору Луганщини до останнього залишалися в наших містах – під обстрілами лагодили лінії електропередачі, трансформатори, підстанції.

Розуміли, що від їх роботи залежало вкрай багато. Зв’язок, тепло, надання медичної допомоги.

Звичайні електромонтери ризикували власними життями, аби врятувати сотні інших.

Професійні, невтомні та сміливі! З Днем енергетика!

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем ЛИСОГОР

У хабі в Тернополі переселенці з Луганщини, які є особами з інвалідністю, можуть одержати продуктові набори від благодійників

Із 20 грудня ВПО з нашого регіону, які є особами з інвалідністю віком від 19 до 59 років та зареєстровані в хабі Сєвєродонецької громади у місті Тернопіль, надаються відповідні пакунки з продуктами.

При собі необхідно мати довідку ВПО, паспорт та документ, що посвідчує право на отримання.

Адреса: вул. Грушевського, 5.

Графік роботи: понеділок - п'ятниця з 10:00 до 15:00.

Телефон: +38095 217 10 68.
 

По Невському вдарили авіаційною бомбою, народам «Крайнего Севера» при переїзді до «лнр» оформлюватимуть субсидію, у Довжанську більше тижня без світла залишаються декілька шахт

«Вчора ворог зміг активно застосовувати штурмову та тактичну авіацію – вдарив по території Серебрянського лісництва та по Невському. Зокрема, безпосередньо в селі стався вибух авіабомби КАБ-500 – росіяни поцілили по раніше зруйнованому ними домоволодінню», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Піхота противника також отримала підтримку з неба. Декілька разів загарбники намагалися покращити власні позиції поблизу Стельмахівки, але прорвали оборону наших військ їм не вдалося, – зауважив Артем Лисогор.