Архів новин

08 декабря 2023

Майже півтори тисячі жителів Луганщини звернулися до хабів Гірської громади за тиждень

Консультації юриста, лікаря, психолога, спеціаліста служби зайнятості вони одержували в Києві.

У Богданівці зверталися до адміністратора ЦНАПу, представника Луганського обласного центру зайнятості, медичної сестри.

Волонтери Товариства Червоного Хреста України провели захід з психосоціальної підтримки у Корсунь-Шевченківському на Черкащині.

А ще там консультували з питань захисту прав та інтересів дітей і видавали медичні препарати.

Можна було одержати ліки й у Хмельницькому, а також - допомогу від Норвезького Червоного Хреста.

Скільки страхового стажу необхідно для призначення пенсії за віком у 2024 році?

Відповідно до статті 26 Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування", тривалість страхового стажу, що дає право призначити пенсію за віком у 2024 році, становитиме:

- після досягнення віку 60 років – не менше 31 року;
- після досягнення віку 63 роки – не менше 21 року;
- після досягнення віку 65 років – не менше 15 років.
 

До Луганського військового ліцею надійшли теплі ковдри та набори постільної білизни від міжнародних донорів

Завдяки співпраці Кремінської міської військової адміністрації з Міжнародною організацією з міграції  для потреб Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою надані теплі речі.

Зокрема, ліцеїсти забезпечені 75 ковдрами та 75 наборами постільної білизни.

Нагадаємо, що цей навчальний заклад вже двічі вимушено змінив своє місце розташування. У 2014 році ліцей переїхав з Луганська до Кремінної, а після повномасштабного вторгнення рф тимчасово розмістився у Березані Київської області.

Прозорість і підзвітність: матеріали аудиту Попаснянського районного водоканалу вивчає УСР у Луганській області

«Кожний керівник громади та підприємства, яке отримує кошти з бюджету, має бути відповідальним розпорядником наданих йому ресурсів», - зазначив під час брифінгу очільник Луганщини Артем Лисогор.

За його дорученням управлінням внутрішнього аудиту облдержадміністрації розпочато перевірки діяльності найбільш потужних комунальних підприємств області.

Зокрема, у серпні поточного року було проведено позаплановий аудит окремих питань з оцінки ефективності діяльності комунального підприємства «Попаснянський районний водоканал» за період 2022-го та завершений період 2023 року.

17 авіаційних та 16 ударів дронами-камікадзе завдали росіяни на нашому напрямку

Із мінометів та артилерії на Лиманській та Куп'янській ділянках фронту противник завдав 477 обстрілів.

Там відбито сім ворожих атак.

За добу ліквідовано 224 окупантів.

Знищено 23 одиниці техніки, серед якої танк та три бойові броньовані машини, - зазначив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

Артем Лисогор: збираємо запити від наших тероборонців на 2024 рік вже сьогодні

Подальші шляхи взаємодії між обласною владою та Силами територіальної оборони очільник Луганщини Артем Лисогор окреслив 8 грудня у Дніпрі.

Там він зустрівся із начальником Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід» генерал-майором Василем Осипчуком.

Новий екскаватор для потреб Луганщини вже у строю

«Формуємо потужну команду надійних партнерів – триває робота із затвердження меморандумів з міжнародними благодійними організаціями. Зокрема, із Фондом «Партнерство за сильну Україну», співробітництво з яким вже дає результати. Сьогодні фонд передав комунальному підприємству Сватівської міської військової адміністрації гусеничний екскаватор. Незабаром громада отримає мулососну машину», - повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор.

До хабу Кремінської громади в Києві надійшли кухонні та постільні набори, матраци, ковдри від міжнародних партнерів

Жителям громади їх можна одержати в гуманітарному осередку на бульварі Марії Приймаченко, 8.

Міжнародною організацією з міграції надано: 241 кухонний набір, 678 наборів постільної білизни, 273 термоси, 401 матрац, 273 лампи, 645 стільців, 678 ковдр.
 

У Луцьку в понеділок допоможуть із вирішенням питань пенсійного та соціального забезпечення

11 грудня з 10:00 до 12:00 у місцевому хабі Щастинської міської військової адміністрації відбудеться консультація з пенсійних питань від фахівця Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області.

Адреса: м. Луцьк, проспект Грушевського, буд. 30.
 

Як звернутися до поліції за фактами зникнення безвісти громадян, незаконного позбавлення волі, загибелі або поранення осіб за особливих обставин

Співробітники поліції документують скоєні на території Луганської області злочини в період дії воєнного стану.

Якщо ви володієте інформацією, яка може допомогти слідчим ГУНП в Луганській області у проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами зникнення безвісти громадян, незаконного позбавлення волі, загибелі або поранення осіб на території нашого регіону, звертайтеся до відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи, СУ ГУНП в Луганській області.

Телефон: 099-774-52-23.

Ще 62 рубіжанам – Захисникам України надано по 30 тисяч гривень з місцевого бюджету

62 мешканці громади, які беруть участь у заходах, спрямованих на безпеку та інтереси держави, отримали фінансову допомогу з місцевого бюджету в розмірі 30 тисяч гривень кожен.

Це кошти за місцевою Програмою надання грошової допомоги «Громада - Захисникам і Захисницям».

Сума виділених цього разу коштів складає 1 мільйон 860 тисяч гривень.

Загалом вже 149 осіб одержали цю допомогу на 4 мільйони 470 тисяч гривень.

Програма реалізується упродовж 2023 року.

Консультації за телефонами: 0509487925 та 0662634871.

В окупації критична ситуація в медицині – до Марківщини завозять лікарів з рф, у Новопскові залишилися працювати пенсіонери, при стабілізації погодних умов росіяни збільшують кількість авіаударів

«Противник зосередився на Куп’янському напрямку, але й на Лиманському провів декілька штурмів південніше Невського – а саме поблизу Тернів на Донеччині. Окупанти намагалися захопити позиції наших захисників, але жодна спроба не принесла результату», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

Він додав, що при стабілізації погодних умов ворог одразу посилює тиск із повітря. Так, учора ним завдано авіаційний удар по території Серебрянського лісництва.