Архів новин

12 декабря 2023

Танк та сім броньованих машин росіян знищено на нашій ділянці фронту

Ворог підтягує туди резервні штурмові загони, щоб продовжувати спроби наступів.

За добу на Лимано-Куп'янському напрямку відбито 10 атак.

Через складні погодні умови противник використав усього сім дронів-камікадзе.

304 рази окупанти били з артилерії та мінометів.

Наші військові ліквідували 189 загарбників та знищили 17 одиниць ворожої техніки.

Зокрема танк, п'ять БМП-1 та дві БМП-2, - поінформував начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

#Вірю_в_ЗСУ
 

На майданчику «Українська універсальна біржа» з’явився розділ «Обґрунтування закупівель»

Функціонал майданчика публічних закупівель «Українська універсальна біржа» доповнено новою опцією.

Вже на стадії оприлюднення річного плану закупівель замовники торгів можуть обґрунтувати доцільність кожної процедури.
«Ми виходимо як державні інституції на новий рівень прозорості», - прокоментував важливість роз’яснення суспільству ефективності використання бюджетних коштів заступник Глави Офісу Президента України Олексій Кулеба учасникам наради.

У заході в онлайн-форматі взяв участь очільник Луганщини Артем Лисогор.

Австрійська компанія готова побудувати очисні споруди у Рубіжному після деокупації

Це питання було проблемним і до окупації, але з приходом на нашу землю росіян, місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи.

Загарбники навіть не планують відновлювати критичну інфраструктуру. Адже навіть на помешкання людей – байдуже.

В місті не скрізь є світло та тепло. А тому після Перемоги - ми маємо працювати швидко, злагоджено та ефективно.

Підвищення ефективності мобілізаційних заходів та забезпечення ЗСУ транспортними засобами обговорили на засіданні Ради оборони Луганщини

Рада оборони Луганської області розглянула виконання завдань Генерального Штабу ЗСУ щодо проведення мобілізаційних заходів, визначених для Луганської області.

Зокрема, забезпечення потреб Збройних Сил у транспортних засобах.

«Головне управління Національної поліції у Луганській області, обласний та районні ТЦК мають підвищити ефективність заходів з відбору, оповіщення та призову на військову службу», - наголосив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Спортсмени Луганщини здобули 14 медалей на чемпіонаті України з параплавання

Представники Луганського регіонального центру «Інваспорт», вихованці Луганської обласної ДЮСШ осіб з інвалідністю гідно представили регіон на всеукраїнській першості, яка відбулася у місті Кам’янське.

Ганна Поліщук виборола чотири золоті медалі та одну срібну. Вона перемогла на дистанціях 50 м вільним стилем, 100 м вільним стилем, 150 м комплекcне плавання, 50 м брасом. На 50-метрівці на спині їй дісталося срібло.

В активі Романа Куценка п'ять срібних медалей: 50 та 100 м вільним стилем, 150 м комплексне плавання, 50 м брасом, 50 м на спині.

Юні науковці Луганщини отримали стипендії Президента України

У приміщенні Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбувся збір переможців Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук.

Їм призначили стипендії Президента України.

Учасниками заходу від Луганської області стали Владислав Пономарьов – студент Національного університету «Одеська політехніка» та Нікіта Петров – студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

Бійців Луганської бригади ТРО відзначено державними та відомчими нагородами

Розташування 111-ї окремої бригади Сил територіальної оборони відвідав начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони "Схід" Командування Сил ТРО ЗСУ генерал-майор Василь Осипчук.

Під час робочої поїздки він відзначив командира бригади, полковника Сергія Мамченка і кращих військовослужбовців бригади державними та відомчими нагородами.

Василь Осипчук звернув увагу на важливості вдосконалення функціонування сержантського корпусу, якісної підготовки військовослужбовців до виконання завдань за призначенням, готовності та їх морально-психологічного стану.

Як і де отримати термінову допомогу у разі відсутності мобільного зв'язку

Сьогодні в оператора зв’язку Kyivstar стався масштабний збій. Через це у багатьох абонентів відсутній мобільний зв'язок та Інтернет-мережа.

Як повідомив очільник МВС Ігор Клименко,
якщо вам потрібна термінова допомога – зв’язатися з рідними або викликати екстрені служби – зверніться до найближчого управління поліції або пожежно-рятувальної частини.

Також ви можете попросити про допомогу у нацгвардійців, поліцейських та прикордонників, які несуть службу у населених пунктах та на автодорогах.

Олена Зеленська взяла участь у підсумковому у 2023 році засіданні Ради безбар’єрності

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у підсумковому у 2023 році засіданні Ради безбар’єрності «Безбар’єрність для всіх».

На Черкащині для ВПО з нашого регіону організовують заходи психосоціальної підтримки

На минулому тижні його провели волонтери Товариства Червоного Хреста України у хабі Гірської громади в Корсунь-Шевченківському.

А ще там консультували з питань захисту прав та інтересів дітей, відвідувачі зверталися до медиків.

У Києві надавалися юридичні консультації та адміністративні послуги, приймали лікар, психолог, спеціаліст центру зайнятості.

У хабі в Богданівці працівники ЦНАПу допомагали із реєстрацією повідомлень про пошкоджені та знищені об’єкти нерухомого майна, працювали медична сестра та фахівець з питань зайнятості населення.

Штурмовики, артилеристи, десантники, танкісти та армійська авіація!

Саме сухопутні війська сьогодні тримають лінію фронту та щодня, метр за метром, повертають синьо-жовтий стяг на нашу землю.

 У лютий мороз та у нестерпну спеку. У день та у ночі. В окопах та у тилу ворога. Щодня ви ризикуєте життями заради майбутнього нашої країни. Ви - незламні, витривалі та мужні воїни.

Нехай кожен бойовий вихід дорівнює поверненню. Служба буде безпечною, а Перемога - скорішою!

З Днем Сухопутних військ ЗСУ!

 

Начальник Луганської обласної військової адміністрації

Артем ЛИСОГОР

Стрибуни у воду з Луганщини посіли друге місце в загальному заліку національної першості

У Києві відбувся командний чемпіонат України зі стрибків у воду.

За підсумком представники Луганської області здобули друге місце із доробком у 1 520 балів, поступившись тільки команді зі столиці.

Луганські спортсмени відзначилися низкою нагород. Так, Анна Письменська перемогла на метровому трампліні.

Олексій Середа в парі з партнером із Києва став кращим у синхроні на вишці, а Данило Аванесов піднявся на другу сходинку.

На триметровому трампліні у синхроні перемогла Анна Письменська, а Аліса Мєшкова посіла третє місце.

За два місяці в «лнр» дезертували 800 осіб, модульні котельні в Сєвєродонецьку не прогрівають навіть обрані будинки, генератор та речі першої необхідності доставлені до Новолюбівки

«Продовжуємо підтримувати жителів звільнених сіл, наскільки це можливо. Поки вони не вирішили з евакуацією їздимо туди щонайменше раз на тиждень. Часто вдається здійснити по три-чотири подорожі. Так, у Новолюбівку доставили потужний генератор, аби люди змогли налагодити власний побут. А ще – засоби гігієни та продукти. Їх розподіляють на кожного жителя населеного пункту», – запевнив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Невське та Білогорівка минулої доби потрапили під вогонь ворожих мінометів та артилерії.