Архів новин

23 декабря 2023

Завершуємо тиждень напередодні Різдва, який зробив нашу Україну ще сильнішою, – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки!

Завершується цей тиждень – тиждень напередодні Різдва. Тиждень, який зробив нас усіх, нашу державу, Україну ще сильнішими.

Важливо, як і завжди, за підсумками тижня сказати слова вдячності. Є нові пакети підтримки. Німеччина: «Гепарди», зенітні установки й снаряди – калібр 155 – та інша необхідна зброя. Дякую! Нідерланди: пакет більш ніж на 100 мільйонів євро, який допоможе нашій стійкості. Дякую! Фінляндія: вже 21-й пакет допомоги – саме оборонної, – і теж більш ніж на 100 мільйонів євро. Вдячний!

Артем Лисогор завітав на свято новорічної ялинки для луганської малечі, яке влаштували у Сєвєродонецькому гуманітарному хабі в Дніпрі

"Попри війну наші діти мають відчувати свято. Для десятків дитячих творчих колективів Луганщини, кожного нашого таланту необхідні виступи на великих сценах - як це було до війни", - зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Юні митці підготували блискучу концертну програму та зібрали більше 700 глядачів у залі.

Саме заради майбутнього наших дітей та їх радості і благополуччя сьогодні тримають оборону наші Захисники.

З привітаннями до луганчан також завітали артисти Юрій Ткач та Євгеній Кошовий.

Серед 200 новорічних прикрас переміг «Захисник України», якого власноруч зробив 10-річний Михайлик Одинцов з м. Гірське

Очільник Луганщини Артем Лисогор привітав маленьких луганчан із прийдешніми Новорічними святами та, як і обіцяв, вручив приз переможцю конкурсу ялинкових саморобних прикрас - 10-річному Михайлу Одинцову. Михайлик власноруч виготовив фігурку Захисника, який оберігає та боронить сьогодні всіх українців. Мужнього, сильного та сміливого, як брати і татко. За іграшку під назвою «Бережіть нашого воїна» на момент завершення конкурсу віддали голоси 638 жителів області. Хлопчик родом з міста Ровеньки, які окуповані росіянами з 2014 року.

У Вінниці жителям Луганщини надали допомогу від Міжнародної організації з міграції

Набори від міжнародних партнерів одержав 61 переселенець. Крім того, нашим ВПО за тиждень надано 362 продуктових набори, підгузки, дитяче харчування.

До лікарів КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне, що працюють у хабі, звернулися майже 100 осіб.

Ще 44 – до медпрацівників КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня». Приймали, зокрема, гінеколог, невропатолог, онколог.

Телефони: 098 174 95 50 (щодо діяльності хабу) та 096 233 37 77 (запис до лікаря) з 10:00 до 15:00 з понеділка по п’ятницю.

Майже 1,6 мільярда гривень вже перераховано пенсіонерам регіону в грудні

Станом на 22 грудня мешканцям Луганської області на пенсійні виплати спрямовано 1 589,5 млн гривень.

Зокрема, 1 579,4 млн гривень - через уповноважені банки, 93,8 тис. гривень - через АТ «Укрпошта».

Соціальні страхові виплати профінансовано на 35,2 млн гривень, в т. ч. на 1 201,8 тис. гривень – виплати по лікарняним.

На 96,4 млн гривень нараховані житлові субсидії та пільги.

П'ять російських танків та сім БМП-2 спалили наші захисники на Лимано-Куп'янському напрямку

Там ворог штурмував українські позиції 16 разів за добу.

Завдано один авіаційний удар.

Як зазначив начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, цей удар нанесено із гелікоптера вогневої підтримки. Після знищення трьох Су-34 на південому напрямку окупанти стали обережніше використовувати авіацію.

Тим не менше, загарбники використали 15 дронів-камікадзе. 428 разів били з мінометів та артилерії.

За добу ліквідовано 244 окупантів. Знищено 51 одиницю техніки противника, зокрема, спалено п'ять танків та сім БМП-2.

Президентські стипендії отримали троє здобувачів освіти закладів Луганщини – переможці Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка

Про це йдеться в Указі Глави держави № 835/2023 від 22 грудня 2023 року.

Тож, стипендії Президента України призначено переможцям ХІІІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Зокрема, учениці 5-го класу гімназії № 16 міста Сєвєродонецьк Златі Кіяшко, студентці Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля Анастасії Лупенко та курсанту Луганського державного університету внутрішніх справ імені Е.О. Дідоренка Станіславу Халусу.

Вітаємо!

 

Переможці та призери міжнародних змагань з Луганщини одержать грошові винагороди

Відповідне розпорядження № 293 від 21 грудня 2023 року підписав очільник Луганщини Артем Лисогор.

Тож, грошову винагороду отримає Олександр Дмитриєнко, який на чемпіонаті Європи з легкої атлетки серед осіб з порушенням слуху, що відбувся у серпні в Польщі, виборов три призових місця.

Він став першим в естафетах на дистанціях 4х100 м та 4х400 м, а також третім – на 200-метрівці.

Чемпіоном світу з пауерліфтингу у листопаді став Микола Бараннік. Він виявився кращим у ваговій категорії до 83 кг на світовій першості в Литовській Республіці.

У колоніях «лнр» під фізичним тиском змушують вступати до штурмових загонів, у Сєвєродонецьку обіцяють підключити до тепла менше 20 % будинків – про строки не говорять, росіяни не зменшують щодобову кількість обстрілів

«Кількість обстрілів по звільнених селах та позиціях наших військових залишається стабільно високою. Окупанти, переважно, б’ють з артилерії, танків, мінометів. І під час артпідготовки і при наступах, – каже Артем Лисогор, очільник Луганщини. – Тиснув ворог минулої доби на Куп’янській ділянці фронту, де залучав ще й авіацію. Під вогонь росіян потрапили Невське та Білогорівка на Лиманському напрямку».

Там задіяні, здебільшого, штурмові підрозділи загарбників. Резерв вони поповнюють не тільки на території рф, а й у колоніях так званої «лнр». Зокрема, в Суходольську.