Архів новин

14 декабря 2023

Володимир Ільчук – учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Тоді, у свої 22 роки, провів майже місяць в епіцентрі радіації. Отримав дозу випромінювання та все своє життя бореться з численними хворобами.

Сьогодні зустрічаємося з Володимиром Пилиповичем у Львові, бо його будинок в рідному Сєвєродонецьку знищили окупанти.  

Попри хронічні хвороби, кілька операцій та поважний вік, Пилипович залишається сильним духом. Каже, готовий навіть в бій – аби скоріше настав мир.

Подякував Володимиру Пилиповичу за сміливість та відвагу. За те, аби радіація не поширювалась далі, він віддав здоров’я.

 

Вручив ліквідатору заслужену нагороду. 

Більше про історію Володимира Ільчука тут.

 

Завтра в Полтаві допоможуть із вирішенням питань пенсійного забезпечення

15 грудня у хабі Лисичанської громади спеціаліст ГУ ПФУ у Луганській області прийматиме наших ВПО.

Звертайтеся з 9:00 до 15:00.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115.
 

53 Захисника і Захисниці з Лисичанська одержали грошову допомогу із місцевого бюджету

Рішенням комісії з надання одноразової грошової допомоги Захисникам і Захисницям України матеріальна допомога в розмірі 20 тисяч гривень кожному надана 53 мешканцям Лисичанської громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Соціальна підтримка на загальну суму 1 млн 60 тисяч гривень надана за рахунок коштів бюджету Лисичанської міської територіальної громади.

Медпрацівникам Луганщини виплачена заробітна плата за вересень-листопад 2023 року в усіх релокованих установах, - Артем Лисогор

Реалізували це за рахунок залишків коштів  за пакетами Національної Служби Здоров’я  та коштів місцевих бюджетів.

Оновлено порядок видачі ваучерів на навчання

Урядом ухвалено постанову «Про внесення змін до Порядку видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності деяких категорій громадян на ринку праці» № 1264 від 01.12.2023 р., якою оновили відповідну постанову Кабміну № 207 від 20.03.2013 р.

Центри зайнятості видають ваучери на підготовку за робітничою професією або підвищення кваліфікації деяким категоріям працівників, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні, та відповідають певним вимогам.

Піклуємось про якісне навчання дітей з особливими освітніми потребами

Рубіжанський інклюзивно-ресурсний центр поповнився сучасними міжнародними психодіагностичними методиками WISC-IV, Leiter-3, Conners-3, PEP-3 та CASD.
Саме вони допомагають визначити сильні та слабкі сторони у розвитку дитини.

Безкоштовний прийом ВПО гінекологом організують у хабі Лисичанської громади в Києві

У співпраці з благодійною організацією «100 відсотків життя» для переселенців з Луганської та інших постраждалих областей у столиці буде організовано безоплатну медичну допомогу:

- огляд гінекологом;
- гінекологічне УЗД.

Медичні послуги надаватимуться з 18 по 26 грудня.

Адреса: місто Київ, вулиця Миколи Ушакова, 8А (станція метро «Житомирська»).

Прийом ВПО лікарями відбувається за попереднім записом за телефонами +380 95 655 8616 та +380 99 490 0225 з 10:00 до 15:00.
 

Люди, які ризикували життям та здоров'ям. Ті, хто захистив світ від невідомого та жахливого ворога. Сьогодні вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Трагедія об'єднала всю Україну. Тисячі луганчан вирушили на допомогу. Сьогодні цих мужніх та відважних сміливців з Луганщини залишилося трохи більше двох тисяч: хтось загинув від опромінення, когось змучили хронічні хвороби, а декого вбили росіяни. Через вторгнення армії рф ми знову опинилися на порозі великої катастрофи, із масштабними наслідками. Окупанти вдаються до ядерного шантажу, погрожуючи не лише Україні, а й усій Європі. Світ має знати та пам'ятати про аварію на Чорнобильській АЕС та її наслідки, які торкнулися мільйонів, аби не допустити повторення трагедії.

За путіна в «лнр» голосуватимуть три тижні – почнуть 25 лютого

Треба більше голосів за путіна – так вирішили в їхній цвк. Тому голосувати за нього можна буде не лише з 15 до 17 березня.

Починатимуть за три тижні до дня виборів.

Затверджено положення про особливості підготовки та проведення виборів президента рф у період дії воєнного стану.

Серед них – дострокове голосування. Документ передбачає його проведення у період з 25 лютого до 14 березня

Так би мовити, старий новий день голосування.

До речі, протягом 15-17 березня можна ще віддати голос за путіна дистанційно, взявши участь в електронному волевиявленні.

Переселенців з Луганщини запрошують в п’ятницю до хабу Гірської громади в Києві для вирішення пенсійних питань

15 грудня там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області, які тимчасово мешкають у Києві, спеціалістами ГУ ПФУ нашого регіону.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань можна буде з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, вул. Мала Житомирська, буд. 16/3.
 

До звільнених сіл привезли продукти та товари першої необхідності, у більшості районів Лисичанська досі відсутнє світло

«У наближених до лінії фронту населених пунктах в населення, якщо не виїжджати, немає можливості щось придбати навіть за наявності коштів. Тому вони сподіваються тільки на гуманітарну допомогу. Красноріченською військовою адміністрацією та волонтерами фіксуються всі потреби селян. Учора доставили їм гігієнічні та продуктові набори, ліхтарі, посуд. Допомогли у цьому жителям Макіївки та Греківки Міжнародна організація з міграції і Червоний Хрест», – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор.

Крім того, до Невського, Макіївки, Греківки та Новолюбівки доправили тижневий запас хліба.