Архів новин

21 декабря 2023

Завтра в Полтаві в луганських ВПО є можливість проконсультуватися у пенсійників

22 грудня у місцевому хабі Лисичанської громади відбудеться прийом переселенців з нашого регіону.

Консультуватиме фахівець Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області з 09:00 до 15:00.

Адреса: м. Полтава, вул. Пушкіна, буд. 115, каб. 16.
 

До хабів Кремінської громади в Києві, Дніпрі та Луцьку надійшла партія продуктів

У гуманітарному осередку в Рівному за минулий тиждень сформовано 1 700 харчових пакунків – частина з них уже відвантажена на інші хаби громади.

Також там приймали отоларинголог та сімейний лікар, заняття з дітьми провели фахівці КУ «Луганський обласний центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю «Відродження».

У Києві видано майже 400 продуктових наборів.

Експерти обговорили адміністративно-територіальний устрій Луганщини після її деокупації

Коаліцією громадських організацій у співпраці з облдержадміністрацією 20 грудня у Києві проведено засідання «круглого столу» з обговорення адміністративно-територіального устрою Луганщини після деокупації.

У заході взяли участь: Олексій Орловський, директор програми «Демократія та належне врядування» міжнародного фонду «Відродження», Тетяна Кіріллова, голова ГО «Громадська ініціатива Луганщини», начальники місцевих військових адміністрацій Луганщини та Донеччини, науковці.

Завершено відбір до національної збірної команди України для участі в міжнародних змаганнях «United States Air Force Trials”

Змагання, що включали вісім видів адаптивного спорту, були організовані Мінветеранів, спільно з ГО "Ігри Інвіктус Україна", ГО "Повернись живим" та БО "Стратком Україна" і є частиною Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих, спортивних заходів та змагань України на 2023 рік.

Вирішуйте питання пенсійного забезпечення 22 грудня у хабі Лисичанської громади в Києві

У п’ятницю там відбудеться прийом внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

Звернутися за вирішенням пенсійних питань до спеціаліста ГУ ПФУ нашого регіону можна буде з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Київ, вул. М. Ушакова, буд. 8А (ст. метро «Житомирська»).
 

Із грудня цього року пенсіонери з числа ВПО, які отримують пенсійні виплати через АТ «Ощадбанк», можуть пройти ідентифікацію за допомогою відеозвʼязку

Для цього потрібно зайти на вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua та заповнити заяву.

Якщо Ви не можете подати заяву через портал, зробіть це через Контакт-центр Пенсійного фонду України.

Для цього зателефонуйте за номерами: 0800 503 753 або (044) 281 08 70, (044) 281 08 71.

Після з’єднання, із переліку запропонованих питань оберіть «Питання щодо виплати пенсій та ідентифікації», після цього натисніть цифру 3 (три) на клавіатурі телефону.

Синхронізація Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних з іншими реєстрами дозволить спростити процес мобілізації, покращити її якість, зменшити корупційні ризики з обох сторін

Електронний реєстр військовозобов’язаних «Оберіг» вже працює, але для його синхронізації з іншими реєстрами потрібне прийняття відповідного законопроекту, - зазначив підполковник Володимир Фітьо, начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ.

11 полонених росіян та 63 одиниці знищеної техніки – доробок Сил оборони на нашій ділянці фронту

Так, на Куп’янському напрямку за добу відбито 16 атак ворога, на Лиманському – ще 13.

Противником завдано десять авіаційних ударів та застосовані 28 дронів-камікадзе.

З артилерії та мінометів здійснено 410 обстрілів.

Ліквідовано 362 військових рф, ще 11 взято у полон.

Знищено 63 одиниці російської техніки. Серед неї – дев’ять танків та 19 броньованих машин, – поінформував начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо.

#Вірю_в_ЗСУ

Оздоровлення в тюмені: померла 12-річна дівчинка, госпіталізовано понад 100 школярів з «лнр»

Наразі вони перебувають в лікарні саратовської області. У більш ніж 30 зі 125 дітей підвищена температура тіла.

Всіх їх оглядають, проводять аналізи та намагаються встановити діагноз. Луганські школярі ізольовані від інших.

12-річна луганчанка втратила свідомість ще в поїзді – врятувати її не змогли.

Місцева влада запевняє, що організує «гарячу лінію» з батьками. Тільки от зв’язку з багатьма з них немає через відсутність мобільного покриття у низці міст та сіл так званої «лнр».

Медзаклади Луганщини у повному обсязі проводять профілактику та лікування соціально небезпечних хвороб

Луганська обласна рада з протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу затвердила план своєї діяльності на 2024 рік та заслухала звіти про впровадження заходів, спрямованих на реалізацію Державної стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню та Державної стратегії у сфері протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусним гепатитам на період до 2030 року.

Жителям Невського роздали запас хліба, із шахтарями в окупованих Ровеньках не обіцяють розрахуватися навіть за листопад, шукають дешевше – мешканці «лнр» масово їдуть за продуктами до рф

«Окупанти знов великі сили кинули на Білогорівку та навколишні населені пункти Донеччини, де наші захисники відбили 13 штурмів. По селищу впродовж дня ворог бив із артилерії та мінометів різних типів. За найменшої можливості росіяни долучали авіацію, завдавши удару по Серебрянському лісу. Від обстрілів постраждало також Невське, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Не тільки щільний вогонь з боку росіян, а й погода час від часу заважає доставленню допомоги жителям прифронтових районів. Вчора у Невському роздали тижневий запас хліба.