Архів новин

20 декабря 2023

Фінансування релокованих закладів охорони здоров’я Луганщини розглянули на нараді з Віце-прем’єр-міністром України - Міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Іриною Верещук

Наразі 37 закладів охорони здоров’я були переміщені до більш безпечних регіонів, лікарі працевлаштовані та отримували кошти від НСЗУ за програмою збереження кадрового потенціалу (56 пакетом) продовжують надавати послуги ВПО з Луганщини.

Співробітникам виплачена заробітна плата за вересень-листопад 2023 року (https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=756264289878638&id=100064852...).

Завтра жителів Луганщини в Харкові проконсультує юрист

21 грудня з 10:00 до 14:00 в Нижньодуванському гуманітарному хабі в м. Харків надаватиме допомогу юрист Данської ради у справах біженців.

Адреса: м. Харків, вул. Данилевського, 38.
 

Ще 31 Захисник та Захисниця з Сєвєродонецької громади отримали матеріальну допомогу з місцевого бюджету на понад півмільйона гривень

Так, одноразову матеріальну допомоги на загальну суму 315 тисяч гривень виплачено 21 Захиснику та Захисниці, які на дату надання заяви про призначення допомоги брали безпосередню участь у бойових діях.

Шістьом Захисникам та Захисницям, які отримали травми, поранення, контузію в бойових діях під час впровадження воєнного стану в Україні та після проходження лікування продовжують військову службу, одноразову матеріальну допомогу надано на загальну суму 150 тисяч гривень.

У четвер в Харкові луганчани зможуть звернутися до спеціаліста з пенсійних питань

Прийом співробітником ГУ ПФУ в Луганській області відбудеться у хабі Попаснянської громади 21 грудня з 10:00 до 15:00.

Адреса: м. Харків, майдан Конституції, буд. 1, під’їзд 4.
 

Послуга з формування життєстійкості: що? де? коли?

Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики України з формування життєстійкості набирає обертів: наразі триває процес залучення громад, а паралельно з цим проходить конкурс серед надавачів. Тож, зібравши найчастіші запитання, що лунають як з боку представників територіальних громад, так і від потенційних надавачів, Мінсоцполітики відповідає.

Проєкт покликаний підтримати українців. Саме тому, в рамках надання послуги учасники опанують навички зниження рівня стресу і тривожності, самодопомоги і першої психологічної допомоги близьким.

Артем Лисогор про фейкове відновлення Луганщини окупантами – 20 грудня, день (відео)

Артем Лисогор про фейкове відновлення Луганщини окупантами – 20 грудня, день:

- протягом півтора року загарбники розповідали про майже повне відновлення Луганщини, як от нещодавно в них з’явився план відбудови, розрахований ще на 12 років;

- ця їхня довгострокова програма схожа на чергове відмивання коштів;

- росіяни зруйнували та пошкодили в регіоні понад 3 тисячі багатоповерхівок та більше 8 тисяч приватних будинків, а збираються до 2035 року відновити лише близько 10 %.

Спортсмен Луганської обласної ДЮСШІ Олександр Дмитриєнко переміг на всеукраїнському турнірі з легкої атлетики

Спортсмен відділення легкої атлетики (порушення слуху) Луганської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю Олександр Дмитриєнко здобув дві золоті нагороди на Всеукраїнських змаганнях з легкої атлетики «XXXIV меморіал О.В. Тканка», які відбулись у Черкасах 15 та 16 грудня.

Олександр став кращим у забігах на 50 і 200 метрів.

Підготував спортсмена заслужений тренер України Юрій Стусік.

Вітаємо!
 

Нація, яка не знає свого минулого – не збудує свого майбутнього.

До Дня працівників архівних установ відзначили обласними нагородами та подяками луганських архівістів.

За майже століття існування Державному архіву Луганської області вдалося накопичити безцінні історичні свідчення про регіон, людей, нашу національну пам’ять.

"Архіви стали однією з пріоритетних цілей ворога, а тому в 2014 році з окупацією Луганська було втрачено багато важливої інформації. росіяни намагаються знищити національну свідомість, переписати історію українців та через пропаганду перекрутити факти, які засвідчують нашу самобутність, силу та звитягу.

Склад обласної Ради ВПО розширено до 30 осіб

На засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення розглянули низку важливих питань щодо соціалізації внутрішньо переміщених осіб та впровадження нової ветеранської політики.

Головувала на заході заступниця голови облдержадміністрації, керівниця Центру Катерина Безгинська.

Зокрема, начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко доповів про роботу з ВПО у громадах району.

Він акцентував, що до складу Сєвєродонецького району входять виключно міські громади, тож кількість отримувачів послуг дуже значна, більше 60 тисяч осіб.

Ще шість танків росіян знищено на нашій ділянці фронту

Там ворог намагався штурмувати дев’ять разів – тричі на Куп’янському, шість – на Лиманському напрямку.

Завдані 205 артилерійських обстрілів, два авіаційні удари по наших позиціях, а також росіянами застосовано 19 дронів-камікадзе.

За добу ліквідовано 247 загарбників та знищено 43 одиниці їхньої військової техніки. Зокрема, шість танків та сім БМП.

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 20 грудня, ранок (відео)

Артем Лисогор про ситуацію на Луганщині – 20 грудня, ранок:

- інтенсивність боїв на території області не зменшується. Ворог атакує по всій лінії зіткнення. Штурми відбуваються за підтримки броньованої техніки;

- по Невському росіяни вчора вдарили двома ракетами. Знищена фермерська інфраструктура;

- Невське, Макіївка, Білогорівка, територія Серебрянського лісу – під постійними ударами загарбників;

У Невському та Новолюбівці зафіксовано кілька вибухів, «чекайте Нового року» – жителям Суходольська навіть не обіцяють повернути зниклі 11 грудня світло і опалення, у Перевальську надані рф контейнери для сміття замінили на старі

«Вчора окупанти вдарили по Невському та Новолюбівці. В кожному із населених пунктів сталося по два вибухи. Крім того, по Новолюбівці ворог завдав авіаційного удару. За попередньою інформацією, постраждалих немає. Ступінь руйнувань уточнюємо», – повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Вогонь противника також був спрямований на Білогорівку.

Атакували росіяни в Серебрянському лісі – всі їхні спроби зупинені Силами оборони.

Питання переговорів з РФ може стати актуальним, лише коли Росія буде готова сприйняти документ, розроблений на майданчику Формули миру – Президент

Сьогодні єдиним робочим майданчиком щодо ключових принципів миру в Україні є запропонована нашою державою Формула миру. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час підсумкової пресконференції в Києві.

Глава держави нагадав, що в січні у Швейцарії в межах Давоського форуму відбудеться чергова, четверта, зустріч радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру.