Архів новин

02 декабря 2023

Важливо, щоб кожен тиждень можна було сказати: «Я додав щось своє до спільного захисту» – звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Передусім хочу подякувати за цей тиждень кожному й кожній із наших воїнів, усім, хто в бою, хто на бойових постах, хто виконує бойові завдання.

Усім, хто допомагає, хто тренує та лікує, хто забезпечує українську силу всім необхідним. А також, звичайно, нашим рятувальникам – усьому колективу ДСНС України. Працівникам Національної поліції та Національної гвардії, які допомагали й допомагають незмінно нашим людям після російських обстрілів і після ударів негоди.

У Черкасах 400 сімей луганських ВПО одержали матраци, постільну білизну, ковдри, посуд

А також інші речі, необхідні у побуті, які надали в хабі від Міжнародної організації з міграції.

Упродовж листопада у гуманітарному осередку, яким опікується Попаснянська громада, видано 2 283 продуктових набори.

Надавали допомогу юрист, психолог, представники ЦНАПу, ГУ ПФУ в Луганській області, центру зайнятості, медичні працівники.

Ще 2 499 пакунків із продуктами отримали наші ВПО в Харкові.

Продуктові та гігієнічні набори від представництва міжнародної гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe в Україні та ГО «Широкий Степ» – 935 луганчан.

Учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно пройти професійне навчання

В Україні стартував урядовий проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безоплатно пройти професійне навчання.

Наразі навчання проводиться у Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості у містах Дніпро, Полтава, Одеса, Львів, Суми, Рівне, Івано-Франківськ, Харків.

Безкоштовна мамографія в Дніпрі – у Консультативно-діагностичному центрі із Сєвєродонецька

Співробітники КНП «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради проводять ранню діагностику раку молочної залози за допомоги мамографії.

Сучасний рентген-апарат дозволяє виявити найменші зміни в структурі молочної залози.

При собі необхідно мати електронне направлення, яке ви можете отримати у спеціалістів КНП «КДЦ» за адресою: м. Дніпро, вул. Бригадна, 11 (район ТК «Нагорка»).

При наявності електронного направлення для обстеження слід звертатися за адресою: вул. м. Дніпро, вул. Писаржевського, 12.

Надання соціальних стипендій та соцдопомоги: Уряд спростив призначення

Урядом ухвалено Постанову, відповідно до якої з 1 січня 2024 року соціальні стипендії зможуть отримувати студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти, які були в російському полоні, ув’язнені чи в будь-який інший спосіб позбавлені свободи через збройну агресію рф проти України, а також їхні діти.

Також для дітей учасників бойових дій спрощено перелік документів, на підставі яких призначатиметься стипендія.

Крім того, оптимізовано процедуру отримання соцдопомоги для певних категорій осіб. Зокрема, для:

Закон про Державний бюджет на 2024 рік підписано Главою держави

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про Державний бюджет України на 2024 рік.

Верховна Рада затвердила проект Державного бюджету на 2024 рік в першому читанні 19 жовтня, після чого документ був направлений на доопрацювання в Уряд. 2 листопада уряд схвалив проект закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» до другого читання.

9 листопада Верховна Рада ухвалила у другому читанні та в цілому проект Державного бюджету України на 2024 рік.

Наші ВПО у Вінниці продовжили одержувати набори гігієни

За тиждень, що минув, у місцевому хабі видано 264 набори гігієнічних засобів від Гуманітарної місії «Проліска».

А також 437 пакунків із продуктами та 30 наборів від Міжнародної організації з міграції.

Відвідувачі користувалися послугами перукаря, консультувалися щодо пошкодженого або зруйнованого майна та з інших правових питань.

Допомогу сімейного лікаря КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» м. Рубіжне отримали 39 осіб, ще 45 – онлайн.

Медичними працівниками КНП «Рубіжанська центральна міська лікарня» прийнята 81 особа.

Координаційний центр підтримки цивільного населення вирішує проблеми 300 тисяч переселенців з Луганщини

«Понад 300 тисяч жителів області вимушено стали переселенцями у 2022 році. Наразі діяльність громад щодо їх підтримки, оздоровлення дітей, членів родин загиблих Захисників України, впровадження нової ветеранської політики, а також надання психологічної допомоги за Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?» контролює Координаційний центр підтримки цивільного населення при ОДА», – повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор.

У будинках, де проживали військові рф, окупанти відрізають газ за несплату; на в’їзді до Кремінної необхідно надати номер мобільного – зв’язку в місті немає; ворог поновив авіаційні удари на Луганщині

«Коли дозволяє погода, окупанти користуються перевагою в авіації, підтримуючи з неба наземні операції. Так, вчора вони вдарили по Серебрянському лісу, територію якого намагалися штурмувати вісім разів. Ще декілька атакуючих спроб ворога зупинені поблизу Стельмахівки», – поінформував очільник Луганщини Артем Лисогор.

Під вогонь артилерії та мінометів потрапили Невське та Білогорівка.