Архів новин

06 декабря 2023

Україна боротиметься за власні інтереси й за справедливі інтереси кожної вільної нації – звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!

Сьогодні довгий і дуже змістовний день. День Збройних Сил України. Я вітаю вас, воїни! І дякую за вашу міць, за вашу хоробрість. Кожному й кожній, хто захищає Україну, наші державні інтереси, інтереси нашого суспільства. Ми всі в Україні вдячні.

Відзначив державними нагородами наших воїнів. Напередодні підписав кілька указів до Дня Збройних Сил – загалом понад 700 воїнів відзначені. Усі достойні.

Захисники та Захисниці України отримали грошову допомогу від Лисичанської військової адміністрації

За підсумками засідання відповідної комісії, матеріальна допомога в розмірі 20 тисяч гривень кожному надана 27 жителям Лисичанської громади, які беруть (брали) безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.

Соціальна підтримка на загальну суму 540 тисяч гривень здійснена за рахунок коштів бюджету громади.

Зникне ще раз? У Луганську вибухнула автівка екс-депутата так званої «народної ради лнр» Попова

У центрі міста, неподалік стадіону «Авангард», сьогодні стався вибух в автівці колишнього депутата «народної ради лнр» Олега Попова.

За попередньою інформацією, він отримав поранення, несумісні з життям.

Помер чи зникне? Як от зник у вересні минулого року, коли на нього ніби здійснили замах. Потім у лютому 2023 року вирішив всі справи і раптово виявився живим. Повернувся до обов’язків депутата, які виконував до так званих «перших виборів».

Сватівчани доставили допомогу 41-й та 44-й бригадам та привітали бійців зі святом

"Наші сільські громади, незважаючи на незначні бюджети, намагаються якомога більше допомогти Збройним Силам. Беруться за кожний запит військових і шукають можливість його виконати", - наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор.

На цей раз до оборонців України завітали представники Сватівської районної, Нижньодуванської селищної та Коломийчиської сільської військових адміністрацій.

Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор обговорив плани на подальшу співпрацю із надійним другом та постійним партнером - Почесним консулом Литовської Республіки в Луганській області Робертасом Габуласом.

"Завдяки підтримці литовського народу, нам вдалося забезпечити гаджетами та канцелярією частину наших школярів, аби вони мали доступ до якісного онлайн-навчання", - зауважив очільник Луганщини.

Спільно проведено велику оздоровчу кампанію: чимало дітей вдалося відправити на відпочинок до Литви. Продовжується й підтримка малечі, яка виховується у прийомних родинах.
Артем Лисогор висловив вдячність за конструктивну співпрацю та увагу до наймолодших луганчан.

До 12 років засуджено бойовика окупаційних військ з Луганська. Його взяли у полон під Білогорівкою

За матеріалами СБУ термін за ґратами отримав ще один бойовик окупаційних військ, захоплений Силами оборони в полон у боях в районі Білогорівки.

27-річний мешканець Луганська у грудні минулого року вступив на службу за контрактом до так зв. «окремого батальйону охорони 234-ї військової комендатури лнр».

Спочатку він охороняв розташовані в Луганську підрозділи слідчого комітету рф та інших окупаційних структур.

У березні його перевели до так зв. «7-ї бригади 2-го АК».

Подарунки військовим: маленькі луганчани прикрасили печиво, яке доставлять на передову

Наші дітки, які проживають в шелтері у Дніпрі стали справжніми маленькими Миколайчиками для ЗСУ на честь свята.

Разом із поліцейськими Луганщини прикрасили імбирне печиво малюнками та побажаннями. Правоохоронці доставлять солодкі подарунки нашим Захисникам.

Таку акцію ініціювали представники ювенальної поліції та управління головної інспекції Національної Поліції у Луганській області.

Попри війну ми не повинні забирати у дітей свято

До Дня Святого Миколая влаштували урочистості для малечі, яка виховуються у дитячих будинках сімейного типу та інших формах сімейного піклування. Вони найбільше потребують уваги та любові. 

Вручили кожному солодкі пакунки за підтримки Почесного консула Литовської Республіки у Луганській області Робертаса Габуласа та відвезли дітлахів на виставу «Скудж та різдвяне диво», аби вони хоч на трошки забули про окупацію своїх домівок і війну. 

У луганської бригади ТРО новий керівник – призначено начальника Регіонального управління Сил територіальної оборони «Схід»

Сформована на Луганщині 111 окрема бригада територіальної оборони входить до складу цього Регіонального управління.

Його очолив генерал-майор Василь Осипчук.

Із березня по червень 2022 року він керував штабом оперативного угруповання військ «Дніпро». До грудня 2022 року – штабом ОУВ «Волинь». Із лютого по листопад 2023 року був командиром оперативно-тактичного угруповання військ «Суми».

У Дніпрі луганчани вшанували бійців ЗСУ

Начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор та Почесний консул Литовської Республіки у Луганській області Робертас Габулас, представники силових структур та військові зібрались на Алеї Захисників Луганщини у Дніпрі, щоб урочисто відзначити День Збройних Сил України й вшанувати пам’ять тих, хто віддав найдорожче – своє життя за незалежність нашої держави.

Рятувальники Луганського гарнізону одержали спеціалізовану техніку від партнерів

Парк техніки ДСНС Луганщини поповнив пожежний автомобіль Mercedes-Benz з укомплектованим обладнанням.

Наявність цієї техніки посилить оперативну готовність підрозділів. Її застосовуватимуть для надання допомоги людям при надзвичайних ситуаціях в регіонах, де нині несуть службу луганські надзвичайники.

За допомогу вони висловили вдячність благодійному фонду «Добро-Бус», німецько-українському об’єднанню «Синьо-жовтий хрест», Олесі Черепинській, а також колегам-пожежним з німецького міста Гютерсло.

Звернення Президента до Дня Збройних Сил України

6 грудня. Сьома ранку. День Збройних Сил України. День сильних. День сміливих. День незламних. Чоловіків і жінок. Воїнів. Героїв.

Збройні Сили України – це фундамент майбутнього нашої країни.

Сьогодні вони тримають в руках зброю та живуть в окопах, заради того, аби завтра наші діти могли спокійно спати в своїх ліжках та вільно жити під мирним українським небом. В лютий мороз і нещадну спеку. Під градами та ракетами. В окопах та в тилу. Наші ЗСУ мужньо та незламно стоять на захисті свого народу та України. Дякую кожному і кожній, хто обрав шлях гідності, самопожертви та звитяги. Пам’ятаємо і помстимося за кожного, кого з нами вже немає. Зі святом, наші Захисники! З Днем Збройних Сил України. Начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем ЛИСОГОР

Звільнені села забезпечуються потужними генераторами, в «лнр» не працюють понад дві тисячі ліфтів, між Сєвєродонецьком та селами навколо відсутнє транспортне сполучення – до міста люди ходять пішки

«Робимо все можливе, аби люди, що залишаються у деокупованих селах, були підготовлені до холодів. Зокрема, завозимо до прифронтових населених пунктів потужні генератори. Так, учора чергову партію таких пристроїв доставили до Невського», – поінформував начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

Ворог знов активізувався на напрямках, де атакував великими силами восени. Вдарив із двох боків – в районі Новоселівського та в Білогорівці, де декілька разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.